9 грешки в декорацията на дома

Поставяте осветителните тела прекалено високо
28 мар 2023 01:00, Михаела Лазарова
2
9 грешки в декорацията на дома
Снимка: Istock

Закупуването и обзавеждането на един дом може да бъде колкото щастливо, толкова и натоварващо събитие. Изборът на цветове, настилки, мебели, понякога отнема много време и енергия. А какво става, когато всичко приключи и установите, че нещо в интериора не ви харесва? В следващите редове ще ви подскажем кои са най-често допусканите грешки в декорацията на дома. Ето ги и тях:

Пердетата са прекалено къси

Когато избирате завеси, съобразете дължината им с тази на стената. Прекалено късите пердета могат визуално да скъсят пространството. Не е проблем, ако те са по-дълги, като разбира се най-добре е да са с оптимална дължина. Преди да оразмерите и поръчате завесите, добре измерете стената от край до край. Често пъти таванът и подът са неравни, като в резултат на това от единия до другия край може да се получи разминаване понякога дори с няколко сантиметра.

Декорирате стаята тематично

Дори в началото да ви харесва, често пъти се случва така, че тематичната стая омръзва бързо. Опитайте се да декорирате пространството така, че мебелите и аксесоарите да са лесно заменяеми. Например – ако харесвате тема „джунгла“, не е нужно цялата стая да е подчинена на това. Няколко възглавници в животински принт биха ви свършили същата работа.

Избирате първо цвета на боята

Това е може би една от най-честите грешки при декорацията на една стая. Никога не избирайте (и не боядисвайте) първо стените. Това ще ви ограничи прекалено много в избора на мебели и декорация в един по-късен етап на обзавеждането. За предпочитане е най-напред да изберете най-скъпите мебели в стаята, а след това да продължите с обзавеждането около тях.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествена осветеност, светли тонове, двойни завеси, повече дърво, по възможност локални осветители.