Повърхностите, които не трябва да почиствате с мокри кърпички

Детските играчки не трябва да се почистват с антибактериални кърпички
23 сеп 2023 21:13, Михаела Лазарова
6
Повърхностите, които не трябва да почиствате с мокри кърпички
Снимка: Istock

Антибактериалните мокри кърпички са много удобно средство за почистване, когато нямате други пособия подръка. С тях можете да почистите ръцете си, както и много други предмети и повърхности в дома.

Колко опасен за здравето може да е гел дезинфектантът за ръце?

Мокрите кърпички обаче не са толкова универсални, колкото много хора смятат. Има повърхности, които не е никак добра идея да почиствате с тях.

Вижте кои са повърхностите, които никога не трябва да почиствате с мокри кърпички

Дървени повърхности

Мебелите и повърхностите от дърво не са добър кандидат за почистване с антибактериални кърпички. Не само че влагата в тях може да проникне в дървото и да го увреди, а и антибактериалните кърпички и тези, съдържащи почистващи вещества и препарати, могат да увредят дървените повърхности, да ги накарат да потъмнеят или да станат на петна.

Можете да ги използвате без колебания единствено, ако дървените повърхности са лакирани. Лакът за дърво предпазва от влагата и препаратите, което не позволява те да увредят дървените повърхности.

Повърхности, мебели и уреди в кухнята

Много хора използват мокри кърпички, за да почистят бързо и лесно хладилника, плотовете за готвене, котлоните на фурната, микровълновата, масата за хранене. Това не е никак добра идея, защото всъщност всички тези повърхности могат да останат непочистени.

Кухненските пособия, мебели и повърхности крият много бактерии и микроорганизми. В кухнята се приготвя храна, което предполага замърсяване, невидимо за окото.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
9
 
! Отговори
Клиториса преди 2 месеца
не трябва ...