Какво означават "бълкинг" и "кътинг" и как да ги следвате?

Увеличаване на мускулна маса и изгаряне на мазнини - разликата в методите
15
Какво означават "бълкинг" и "кътинг" и как да ги следвате?
Снимка: iStock

Протеин на прах, креатин, зеленчуци и чисто месо. За бодибилдърите няма недостиг на компании, концепции и продукти, предназначени да им помогнат да постигнат целите си. Но има една методология на бодибилдинга, която не може да се поръча онлайн или да се получи след сключване на рекламен договор - изгаряне на мазнини и показване на мускули.

Т.нар. "бълкинг" (покачване на мускулна маса) и "кътинг" (изгаряне на мазнини) включват стратегическо редактиране на вашите упражнения, хранене и други фактори на начина на живот, за да качите мускули и да губите мазнини в различни фази от вашата тренировка или живот. Обикновено бодибилдърите навлизат в бълкинг извън сезона, като целта им е да натрупат възможно най-много мускули и сила. След това те започват да горят мазнини, тъй като състезанието наближава. По този начин те изхвърлят всички натрупани излишни телесни маснини, като същевременно запазват новите мускули.

Докато бълкинга и кътинга главно се свързват с бодибилдъри, те също могат да бъдат приложени и от обикновените любители на фитнеса. Концепцията може да се адаптира, за да се помогне на хората да постигнат своите физически цели, включително да станат по-силни, по-ефективни в спорта или да натрупат мускулна маса.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: протеин на прах
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чували ли сте за настолна лампа или бормашина. Това не е лампа или машина, която стои на стол, а на маса. Идва от руски, където "стол" е маса. Пасва идеално, защото никой не казва "намасна" лампа. Също и тук, джогинг, лифтинг, както и по-горе описаните понятия. Както мерси, антре, чао и т.н. Чуждици.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе Даренче, толкова ли няма български думи? Ако ще използваш чуждици, поне не ги превеждай на български, че се излагаш ката пълна селяндурка!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А котаранинг ко е??
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 5. Тоя на снимката е заел позиция за окъкинг
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кътинг е когато баба ми вика кокошките за да ги нахрани и прибере, а бълкинг е когато започне ферментацията на гроздето в бъчвата и почне на бълбука.
4
3
 
19
 
! Отговори
Тато преди 1 месец
Означава, че не си обичате родния език и ползвате директно английски думи, написани на български, което е плачевно смешно. Това дори не са побългарени думи. Смесвате 2 различни езика, защото сте облъчени. Статията е посмешище.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за Факинг нещо няма ли да напишете ?
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това го прочетох като балконинг и си рекох - бре, още малко и олимпийски спорт ще го направят.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо за брейнбилдинг, натрупване на мозък и мозъчни гънки??