Idol-ът Тома: Песента на Азис бе повратната точка за мен

Ще прави албум и ще разтърсва стадиони
5 юни 2008 10:16,
71
Idol-ът Тома: Песента на Азис бе повратната точка за мен
Снимка: Булфото

Българският Music Idol 2 е Тома. Младежът не беше нито веднъж на елиминации, а и спечели на финала с убедителна преднина.

"Мисля, че следващият aйдъл трябва да е дългокос и по-космат" (или нещо от сорта), каза Тома още по времето на кастингите и едва ли някой е вярвал, че това ще е факт.

Ако ви е любопитно какво очаква от живота един дългокос и по-космат айдъл, дали ще се прави "по-модерен", за да изглежда като истинска поп звезда или ще остане верен на "праведната музика", значи веднага трябва да четете надолу:

Честито, Тома! Ти спечели, но сякаш по едно време беше загубил вяра в себе си. Казваше пред медиите, че другите участници са далеч по-талантливи от теб. В крайна сметка заслужено ли победи?

Да ти кажа честно, мисля че съм заслужил. Малко или много, не може без нищо да си показал, да спечелиш. Аз явно съм показал нещо по-различно от останалите, имах нужното самочувствие и показах на всички как се прави едно определено нещо. Другите също се изявиха в определени области, но аз се изявих главно в два или три стила и показах присъствие на сцената.

По едно време ти беше изразил нежелание да пееш на финала. Имаше ли период, в който си се чувствал наистина неспособен да продължиш?

Имаше един период, в който ми се беше насъбрала една огромна умора и огромно напрежение. Дойде ми в повече натовареността на ежедневието и спазването на графика на шоуто, който беше изключително тежък и монотонен и явно тогава съм ги изръсил тези глупости.

Странно, ти през цялото време изглеждаше така все едно правиш нещата "между другото", а останалите участници бяха далеч по-напрегнати.

Надявам се, че така е изглеждало. Причината е, че много се забавлявам на сцената и правех всичко от сърце.

На моменти изглеждаше така сякаш не ти пука много-много.

Абе, прави каквото трябва, пък да става каквото ще...

На финала изпусна първите два реда от "Одата на радостта", която пя. Защо така?

Ха-ха. Да не кажа сега, че е било гаф... нарочно. Вживях се малко повечко... в третия ред, ха-ха-ха. И в ролята ми на оперен певец.

На финала вие сами си избирахте песни и ти избра да изпееш прословутото парче на Азис, изпълнено по твой начин. Много хора от "тежките среди" обаче не го одобриха. Преди беше по задължение, а сега по желание, даже има мнения, че си станал чалга-метъл. Защо изпя именно тази песен?

Тази песен се оказа най-повратната точка в шоуто за мен. След нея станах любимец на публиката, чрез нея показах характер и стил в музиката.

В смисъл, че парче, което не е в мой стил, не е в моята душа, аз го преправих така, както на мен ми допада. Затова наблегнах на този момент, той беше много важен за мен.

При първото изпълнение реших едва ли не на самата сцена да го изпълня по този начин. Бях го репетирал, но до последния момент се чудех дали трябва да го направя. В крайна сметка си казах "Абе, майната му, ти си си такъв, направи го както си искаш, не трябва да имитираш".

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
3
 
! Отговори
хепи метал преди 14 години
тома е позор за метъла..а всичките му "метъл" фенчета трябва бързо да се преориентират към чалга стилът..там където им е мястото
69
1
 
3
 
! Отговори
viki11 преди 15 години
Тома е спечелил с интелект. Не съм гледала Айдълите. Предпочитам Стар академи. Гледах само първия Айдъл. Та Тома първо е дал сам идеята, че новият Айдъл може да е различен като него и журито е приело тази идея, имало е възможност да се изпълни. След това е казвал, че другите са по-талантливи. Това е в България много пробивно, да се правиш на ударен и да хвалиш другите. Сякаш мед им капе в ушите. И те с мятат за много възпитан и добър изведнъж. Пак хитър ход. Това чута в текста. Явно е имало и други такива. Е, браво. Това не са некоректни ходове. Интеректът си е интелект. Има го момчето. Психовъздействието винаги го има. И навсякъде. Във всяко общуване между хората. Стига да умееш и да искаш да поведеш. В моя случай, ако пожелая умее, много даже. Само че мразя тази *** черта на хората и не искам да се унижавам като обмислен манипулатор. Пак казвам, в случая на Това е нормален подход, нищо некоректно. Да са мислили, няма насилие.
68
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Абе несретници, тия вашите певици си бъркат даже и плейбека - я по-рано, я по-късно ще си отвори устата, разчитайки че я гледате само в циците. Повечето взимат от половин до една октава и то ако са във форма. (какво е октава може да проверите в речника) Освен това не сте точно вие хората дето да обяснявате какво е хубава музика, тъй като такава не сте чували през живота си (и аз ако бях на вашия хал сигурно щях да харесвам чалгата - като няма друго). Така че водете си войничките по форумите коя била по-добра певица Глория или Ивана и не занимавайте сериозните хора с глупости. То и на мен да ми пеят цял живот на плейбек ще ми сварят мозъка, аман от зурни, гюбеци и азиатски изпълнения. А вашите порнозвезди що вместо цици не вземат да турят по едни гласни струни че с тия джуки мязат на карикатури.
67
1
 
3
 
! Отговори
Виви преди 15 години
И ми е интересно как е започнала темата за нечистоплътността. А, да, забравих, всички метъли не се къпят. Ние мразим водата, а сапуна - още повече.Тома някой душил ли го е, че да знае? Или всеки мъж с дълга коса е нечистоплътен? Знаех си, че съм извратена...ето, падала съм си не само в преносен смисъл по ***.
66
1
 
3
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Кадаиф, какви глупости говориш? Почна добре и после...да се застреля човек.Метълът не е само хеви метъл. Колко пъти трябва да бъде обяснено това, за да се схване? Понятието "метъл" има много разновидности и една от тях е хеви метълът, друга е *** метълът, и общо-взето от тях двете са произлезли другите стилове метъл. 63, и това съм го обяснявала стотици пъти. Виждал си 2-*** метъли в училище? Браво. Ела виж мен. Къпя се, представи си. Не си режа вените, представи си. А за никовете, моят идва от вивисекция, ако някой знае какво е това. О, ужас, значи хобито ми са вивисекциите. Както чалгарите имат никове "Лоф Преслава", така и метълите имат никове с любими песни и групи. Не е нужно да са сатанисти и т.н. Това е просто музика и МЕТЪЛ е човек, който СЛУША метъл. Други въпроси за метъла?
65
1
 
3
 
! Отговори
BG преди 15 години
Тома ми изглежда много свястно и земно момче и затова искрено му желая успех! Че е талантлив се вижда и без аз да го казвам. Дано успее!
64
1
 
3
 
! Отговори
Кадаиф преди 15 години
Светът не е метъл и чалга.Той е музика и чалга.Музиката бива най-различна. Има джаз, има рок, има поп... Когато някой, чувайки думата РОК, си представя МЕТЪЛ, това означава единствено, че има бедна музикална култура.Рокът има десетки разновидности и една от тях е хеви метълът. Тя е най-агресивната, най-шумната, най-немелодичната и най-трудно поносимата, но да се слагат под един знаменател Чък Бери, Литъл Ричард, Елвис Пресли, Битълс, Лед Цепелин, Гранд Фънк, Диип Пърпъл и всички днешни банди свирещи хард или мелъди или дажз рок с изпълнителите на хеви метъл, е все едно да твърдиш че фолклор и фолк са едно и също.
63
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 15 години
Дори не знам кой е Тома... Но с интерес следя коментарите ви! Ще ви дам една тема на размисъл: няколко въпросчета. Защо когато стане въпрос за метал и хората си представят някой с черни дрехи, скандални рисунки по тях, дълги мазни коси, не изкъпан от 2-3 дни, миришещ на бира и странящ от всички, та дори и от родителите си...? Не сте много честни в спора си... Всички оплювате чалгата. Съгласен съм! И аз не слушам такава музика... Има много по културна и интелигентна музика за слушане, която си има текст мелодия и всичко... Но вижте се самите вие... Защо сте създали такова впечатление на света? Аз познавам, или по-точно познавах, когато бях в гимназията няколко метала. Ами мога да ви кажа, че не можеше да става въпрос и за елементарна хигиена при тях... Вижте си само псевдонимите: DevilishSoul, Satanist и.т.н. В това ли се изразява красотата на "вашата музика" и "вашето движение"? Забравих да спомена, че и метал на слушам...
62
1
 
3
 
! Отговори
Кадаиф преди 15 години
...се подигра с чалгата?Явно чалгаджийските мозъци са така промити и гладки, че дори когато се гавриш с "изкуството" им, те си мислят, че го превъзнасяш.
61
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Тома къртеше! :)
60
1
 
3
 
! Отговори
WITHOUT CONTROL преди 15 години
*** чалгари дето серете по Тома!Ходете си в родната Анадола да си клатите гъзовете под аплодисментите на намошния вожд!
59
1
 
3
 
! Отговори
guti преди 15 години
muzikalniq ni idol e METAL?! phax do kade stignahme....
58
1
 
3
 
! Отговори
sisa преди 15 години
kvi ste oxliovi .. xaxa a za izkazvaiqta za svirkite v 4alga zavedeniqta .. da ve4erta 6te xodq i 6te sa eb*a a vii si ostanete u vas i si biite 4ikii .ZADRUSTENI ***
57
1
 
3
 
! Отговори
rosata преди 15 години
imam nabliodenie 4e 4algata ia sly6at samo xora koito ve4er piat rakia i posle biat zenite si dano skoro da ymre tazi myzika ako moze da se nare4e taka
56
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
A TIQ TOMA LI E KUV E..."NAI GOTINIQ" Q SE USAZNAI MALKO...TOZ AKO E NAI GOTINIQ AZ SUM POPAI MORQKA...SUM GO ZA EDNO PAKETCHE SLANCHOGLED PENELOPA
55
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
AKO BESHE MALKO PO UMNA..SHTESHE DA RAZBERESH KOLKO SI TUPA.. KVI PEVICI KVI CHALGI..TVA CHALGATA MUZIKA LI E..I SHTO SI IMSLISH CHE TEQ DETO Q PEQT SA KRASIVI NE MOGA DA RAZBERA...VSICHKI SA KANDIDATKI ZA PULNA PROMQNQ..AKO ME RAZBIRASH..NA PRUSTI SA TEZI ZA KOITO MOGA DA KAJA NESHTO PO RAZLICHNO...NO KATO SE IMA NA PREDVID KAKVO RABOTQT I TOVA MALKO NE STIGA...A NA TEB EDNO SAMO MOGA DA TI KAJA...QJ *** I SA MAJI PO GARBA
54
1
 
3
 
! Отговори
Satanist преди 15 години
Siske, ti go nabodem mejdu siskite... "pevicite" ot 4algata se vudite kato kitaicite... 6tom ste krasivi - hop aideee... pevici 6e stavame... a ne mojete da otkinete da peete... da svirite da, ama da peete... pone za svireneto vi trebvat ustni (i instrument), a za peeneto - i glas... ne stava samo s viziika mace, s viziika stavate samo za 4ukane, za da stanete pevici vi trqbva glas i talant + poznanie po muzika... da ne iska6 da mi kaje6 4e tiq lelki det si klatqt guzovete razbirat ot muzika?! daje i razlikata mejdu do diez i re bemol ne znaqt kva e ama vurtat cici i zadnici sus samo4uvstvieto na pevici... MUZIKATA E IZKUSTVO A NE PORNOGRAFIQ!!! zemi go nau4i tva i si4ki koito se kefqt na taq prostotiq...
53
1
 
3
 
! Отговори
angel преди 15 години
prosto nemam dumi samo 6a vi teglq edna srabska psuvnq i tav e ni6to ne stava opt vas kvi pevci smehurkovci
52
1
 
3
 
! Отговори
TAINA MAINA преди 15 години
TOMA TI SI NAI GOTINIQ OT MUZIK AIDOL SLED IVAN MNOGO ME KEFI6.TI SI NOMER 1!!!!!!!
51
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
леле сиса колко си простаааа... не е истина! Бегай до "***" да си купиш некой *** и довечера вЪрти *** в некой чалга клуб! Много тъпо парче си да знаеш