След Мюзик Айдъл: Маги по пътя на славата

Или за какво си помечта пред Dnes.bg Магдалена
10 юни 2009 11:00,
40
След Мюзик Айдъл: Маги по пътя на славата
Снимка: Булфото

Тя е на 21 години, завършила е музикална паралелка в СОУ „Емилиян Станев” в град Велико Търново и учи в Консерваторията – специалност поп и джаз пеене в класа на Алиса Боварян.
Участвала е в много конкурси и концерти, включително в Евровизия със Светозар Христов, който специално й подарява авторската песен River of Heartbreaks.

8 юни 2009 година може да е повратната точка в кариерата й – на тази дата някъде около 23,00 часа тя стана победител в третия сезон на Мюзик Айдъл.

Веднъж изгонена от публиката и върната в шоуто от журито, няколко месеца по-късно тя спечели сърцата на всички с огромния си талант, изключителното пеене и самоувереност, на която могат да завидят и най-големите певици.

Ден след финала изглежда, че Магдалена Джанаварова има всички предпоставки да бъде новата млада българска дива и често споменавано име на музикалните награди догодина.

Сега обаче всичко е в самото начало и най-доброто предстои...

Спа ли в нощта, след като спечели Мюзик Айдъл?

Магдалена: Спорно е дали съм спала. По-скоро лежах, отколкото спах – от емоции и напрежение цяла вечер, след като шоуто свърши, се събрахме с всички участници и екипа и така мина голяма част от нощта.

Какво си помисли, когато си легна сама в леглото след цялото това вълнение?

Че не може това да се случва на мен. Аз все още не мога да повярвам.

Какво искаш да пееш оттук нататък?

Искам да пея соул, R'n'B, поп. Искам да танцувам много.

За първи път ли се яви на Мюзик Айдъл?

Не, за втори път. Първия път беше на първото издание.

Защо след това пропусна една година?

Защото бях разочарована от първия. От това, че не ме допуснаха напред, бях малка и така. След това гледах внимателно и двете издания.

Мислиш ли, че с гледане е възможно да направиш стратегия как да се представиш най-добре?

Не само с гледане – най-вече с порастване. Човек се учи, докато е жив. И за мен в тази година учител беше животът. Далеч съм от мисълта, че съм завършена певица, че няма какво повече да науча – това не е вярно и си го знам. Намирам си грешки винаги и съм достатъчно самокритична, за да гледам реално на нещата.

Кариерата на Невена, която до момента е най-успешна, беше ли ти допълнително вдъхновение да пробваш още веднъж?

Да.

А има ли нещо, което не харесваш в кариерите на талантите след края на двете издания на Мюзик Айдъл?

Не. Аз виждам само положителни неща. Харесва ми, че продуцентите се съобразяват с изпълнителя, с това какво той харесва и как изглежда, каква музика иска да прави. На Невена първият й албум е страхотен и всички награди, които взе за последните години, са абсолютно заслужени.

Мислиш ли, че и ти ще имаш енергията и късмета за толкова силен старт?

Енергията я имам. Но за късмета – не знам. Със сигурност всичко е предопределено и всеки път си е начертан – дали по-лесно или по-трудно ще стигна където трябва. Сега просто искам да работя и да влагам колкото се може повече усилия в това.

Тоест твърдо си решена да се издържаш с музика?

Да.

Кои български музиканти харесваш?

Много са: Васил Найденов, Миро, Графа, Марияна Попова, Мария Илиева.

Кои качества освен пеенето са необходими, за да бъдеш звезда?

Присъствие, енергия, която да се предава на хората и да успява да ги накара да настръхнат и да се просълзят.

Ти кога за последен път настръхна и се просълзи?

На концерт на Дженифър Хъдсън. Гледах го на запис. Уникална певица и уникален глас. Представям си, след като успява да ме грабне така от телевизора, какво е на живо.

В последните няколко предавания изглеждаше много самоуверена. Изобщо ли не се притесняваше?

Не мога да повярвам какво ми казваш. Аз съм много притеснителен човек и ми е зверски трудно да овладявам напрежението и емоцията, които изпитвам. Толкова е голяма сценичната треска, че като изляза на сцената, нещо се преобръща в мен и всичко минава като насън. Аз се превръщам в друг човек там – наистина нищо общо с човека, когото можеш да срещнеш на улицата. И после нищо не помня.

Кое беше най-голямото предизвикателство на конкурса?

Поп фолк концертът. Тази музика е изключително далече от мен.

Кризата в българската, а и в световната поп музика се дължи на липсата на автори. Ти мислила ли си да разчупиш стереотипа за продуциран изпълнител и да бъдеш и автор?

Много ми се иска да пробвам да пиша музика, да. Но не съм сигурна дали ще се справя.

Какво си пожелаваш за следващата една година?

Един хубав албум, издаден не само в България, а и в Македония, а защо не и в Европа.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
charly преди 14 години
Preslava-beshe nai dobrata...muzikant sam,ne 4e Magdalena e losha peviza,no ima problemi s artikulaziatana mesta....Preslava I BOian sa edno nivo pred neia...
38
0
 
2
 
! Отговори
nova преди 14 години
Магдалена трябваше да отпадне още в началото - точно както и стана.Не знам на кое казвате уникален глас - става за слушане,ама чак пък уникална....Визията няма да я коментирам.Имаше далеч по-добри от нея,които отпаднаха още в началото - Ели например.Русина, Александра и Симона също бяха много добри.Но Боян беше страхотен - почти нямаше лошо изпята песен през целия сезон.Затова ме е яд,че така нагло пробутаха Магдалена за Музикален идол.Ама така е в България.И това чудо ще мине за 3 дни.
37
0
 
2
 
! Отговори
емил преди 14 години
Да, изключително надменно гледаше, никакво вълнение, на всички ни стана повече от ясно, че е знаела предварително, че тя ще е ***. Сега я нагласиха за ***, но бъдещето ще покаже истината! Малко са хората, които я харесват и като визия, излъчване и поведение, а пеенето и ....
36
0
 
2
 
! Отговори
el dorado преди 14 години
има защо македонците да ни мразяти сами си го правимтотална подмяна на вотатотална манипулациясега покер-компанията организирала този "конкурс"да върне парите на македоnците за смс-ипри положение че към края на "конкурса"се разбра че македонец в никакъв случай няма да стане айдълпомиярско предаванепомиярска btv телевизия
35
0
 
2
 
! Отговори
r преди 14 години
hamster s buzi
34
0
 
2
 
! Отговори
пенчо преди 14 години
къде изчезна анкетата? Май резултати противоречат на тази превъзнесена статия!Боян беше the best. Всички го разбраха!
33
0
 
2
 
! Отговори
Ани преди 14 години
Не виждам нищо ясно в това!Какво значение има българин или македонец? И аз съм българка, но бях за Боян. Гледай как пеят, а не от къде са. И щом са го направили така този Music idol в който да участват и македонци, заслужават да спечелят щом могат
32
0
 
2
 
! Отговори
az преди 14 години
Mislq 4e PRESLAVA beshe nai dobrata kato cqlo, nqkolko ot neinite izpylneniq bqha FENOMENALNI, koeto ne moje da se kaje za nikoj ot ostanalite. DA, i Magi i Boqn pqha super na po4ti vs4iki koncerti/izpylneniq, no nito edno ot izpulneniqta im ne moje da se nare4e Fenomenalno
31
0
 
2
 
! Отговори
el dorado преди 14 години
защо в този коментар всички против Боян имат зелено демек минуса които за за Магдалена червено демек плюс?тази Магдалена - и предаването като цялоне може ли да има противнициили това е статия само за фенове?
30
0
 
2
 
! Отговори
el dorado преди 14 години
има защо македонците да ни мразяти сами си го правимтотална подмяна на вотатотална манипулациясега покер-компанията организирала този "конкурс"да върне парите на македноците за смс-ипри положение че към края на "конкурса"се разбра че македонец в никакъв случай няма да стане айдълпомиярско предаванепомиярска btv телевизия
29
0
 
2
 
! Отговори
zoro преди 14 години
ти нормална ли си да казваш че няма визия и тем подобни аз мисля че тя беше и е най-достоина да спечели
28
0
 
2
 
! Отговори
sis преди 14 години
Ужасна е, никаква визия, никакво излъчване, за глас да не говорим...От кога викането се счита за невероятни гласови заложби?Да не говорим какво самочувствие вади, и самодоволна физиономия.И е вярно, че не се зарадва искрено, помня Невена и Тома, не можеха да повярват, сълзи.Тази продължаваше да си гледа надменно, все едно е Бионсе и е ясно, че е трябвало да е тя.Аман от нагласени миски, евровизии, сега и айдълка.
27
0
 
2
 
! Отговори
Деян преди 14 години
На мен фаворитка ми беше Преслава - като комбинация от визия, глас и държание на сцената.НО... Признавам, че Маги пее по-хубаво и има страхотен глас, така че с право спечели. Въпрос на гледна точка - дали се набляга на изпълнението, или на комбинацията от качества.Искам да спомена и първоначалната ми фаворитка - Ели Раданова. Жалко, че отпадна толкова рано. Може би, ако й бяха дали 2-и шанс като на Маги, щеше да спечели.
26
0
 
2
 
! Отговори
zritelka преди 14 години
Trqbva6e da spe4eli Boian!!Mnogo po dobyr e! Sys sigurnost pobedata na Magdalena e naglasena!! Pak se izlojihme mnogo...abe bylgarska rabota...
25
0
 
2
 
! Отговори
silvi преди 14 години
за мен Боян безспорно е по-добър от Маги и той трябваше да спечели,уникален глас и талант.
24
0
 
2
 
! Отговори
Iva преди 14 години
Всичко е било предварително нагласено! Та тя дори не се зарадва истински.Я си спомнете за предните айдъли, особено Невена ....как извика от възторг.
23
0
 
2
 
! Отговори
Ганди преди 14 години
Конкуренцията беше страхотна, нсеки от тримата и от последните шест можеше да стане МИ и то с основание...блестящи са и трудно мога да си избера фаворит, затова честитя на Маги - страхотна е и пожелавам на добър час на останалите! животът не е само в това шоу, тепърва има много късмет и шанс за останалите и аз им го пожелавам от сърце!Браво много сте добри!/без значение на адресната ви регистрация/
22
0
 
2
 
! Отговори
nana преди 14 години
смятам , че напълно заслужено спечели.БРАВО!!Успех!!
21
0
 
2
 
! Отговори
Mnenie преди 14 години
истината е, че боян трябваше да спечели...българките бяха една идея по-долу като изпълнители и музиканти.Предполгам че вота не е бил манипулиран, просто плоския патриотизъм на българите се е обадил на финала
20
0
 
2
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
Още от първото прослушване, което гледах,моите фаворити за финал бяха Маги и Митко.а като мюзик айдъл-Маги.Само не разбирам каква е целта на присъствието на чалга примадони в тези предавания.Те си имат техен подиум за изява.Така че изказванията и особено съветите им към изпълнителите в "Мюзик Айдъл"са меко казано неуместни.Да си въртят гьобеците на тяхна си сцена.