Етно с Оратница и Asen&Milena Group

Двете фюжън банди с общ концерт на 12 януари
11 яну 2012 09:53,
4
Етно с Оратница и Asen&Milena Group
Оратница с Милена и Асен. Снимка: ПР

Среща на етно, класика, фолклорна музика и съвременните електронни жанрове - това ще предложи на феновете съвместния концерт на групите Оратница и Asen & Milena Group.

Той ще се състои на 12 януари,четвъртък, от 21.00 часа в Sofia Live Club.

Под надслова „Заедно” Asen & Milena Group и Оратница ще предложат на публиката нови аранжименти на познатите песни на двете групи и множество техни гост-музиканти.

На сцената ще излязат Милена Караджова (вокал), Асен Маринов (класическа китара), Християн Георгиев (кавал), Петър Йорданов-Бъни (кахон, тъпан), Георги Маринов-Хорхе (диджириду), Иван Господинов-Попа (вокал), Надин Лазарова (вокали, речетативи) и други.

Asen&Milena Group е основана през 2009 година с идеята да събере в едно магията на българския фолклор и традициите на класическата музика и джаза. До момента формацията е участвала на няколко класически и етно фестивали в София, Пловдив и Велинград. Дебютният им албум със заглавие „На среде земя” излиза през юни 2011 година.

Оратница са една от най-известните млади български фюжън формации. Стартират като улична банда през 2009-а, и само няколко месеца по-късно печелят националния конкурс Sofia Fusion Rally. В момента Оратница готвят дългоочаквания си дебютен албум, който ще излезе през пролетта на 2012-а от лейбъла Fusion Embassy.

Входът за събитието е 10 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Оратница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
Някой преди 12 години
Оратница - така се нарича огънят, който се пали на Сирни Заговезни; около него се играе, т.е. става хоро и оттук - /Х/Оратница, като Орище, т..е Хорище - така пък се нарича селският площад. Хубаво название, дано и музиката да е такава.
2
2
 
3
 
! Отговори
добре, ама не чак то преди 12 години
Дано не направите и вие подобни на "Водата" на ония . елица и стунджи....много вода , много думкане , побърквам се вече от тях.....
1
1
 
4
 
! Отговори
битието преди 12 години
.......събитието..........