"Джелем, джелем" разтърси Брюксел

Софи Маринова пя в Европарламента за интеграцията
Обновена: 28 мар 2012 16:13 | 28 мар 2012 15:45,
128
"Джелем, джелем" разтърси Брюксел
Снимка: БНТ

Софи Маринова извиси глас в Европейския парламент в Брюксел. Тя беше поканена от българските евродепутати от ГЕРБ, за да участва в отбелязването на Международния ден на ромите.

Българската певица пя в Европарламента пред депутати и официални гости, след които вицепрезидентът на Европейската комисия Вивиан Рединг и вицепрезидентът на Европейския парламент Отмар Карас.

Ливия Ярока, депутат в Европейския парламент, ЕНП, каза пред БНТ: "Ромите са дискриминирани в цяла Европа, сега има доста отрицателни настроения към тях. Това, което трябва да разберем, е че проблемите идват от това, че не се познаваме едни други".

Въпреки усилията на европейските политици, все още към тях има предразсъдъци, допълни евродепутатката, която е част от това малцинство.

Българският евродепутат Андрей Ковачев, който е докладчик по темата за интеграцията на ромите допълни:

"Приобщаването е двупосочна улица - трябва да има желание и от двете страни, както от мнозинството, така и от малцинството. Не трябва да говорим само за права. Когато си част от едно общество, трябва да изпълняваш и всички свои задължения".

Софи Маринова изпълни песента "Любов без граници", с която ще участва на Евровизия, както и ромски хитове като "Джелем, джелем" и "Василица".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
17
 
14
 
! Отговори
Чужденец преди 12 години
до 14Спокойно, не е удар по реутацията ви. Ние в Европа отдавна знаем, че българите сте *** и чалгаджии, а също и престъпници.
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нали не била от малцинството ? била българка ... нали не разбираше какво е това интеграция и не искаше нищо общо да има с това малцинство ? но като герб кихна няколко хиляди евро хонорар веднага се загрижи ..... мамка му ! дайде да внасяме оръжие и да се оправяме сами както в либия .. с малката разлика че няма да искаме американска подкрепа
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
преди изпълнението на Софка на гостите бяха дискретно раздадени тапи за уши
14
19
 
2
 
! Отговори
до 15 и подобни преди 12 години
като се правите толкова на велики и ви било срам, да бяхте гласували, Софи спечели с 6000 което е нищо. Аман само от мрънкачи и ***, като си гласувай по-добре мълчи, ***!
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Срам!
12
0
 
31
 
! Отговори
Стефка преди 12 години
Ами като искате да ги интегрирате защо ни ги връщате с автобуси.Взимайте си ги и ги правете и на салата ако искате
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Химнът на ГЕРБ звучал в Брюксел? Че защо? :)
10
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте бе хора - слушайте си чалгии, маанета и зурни като се напиете - никой не ви пречи. НО ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ ИСКАТЕ ТОВА ДА Е ИМИДЖА НА БЪЛГАРИЯ ПРЕД СВЕТА И ВСИЧКИ ДА ГО ЗНАЯТ!!@!@$!@@%!%!@%Моля Ви - в тази територия все още има малцина умни хора - КОИТО УЖАСНО ГИ Е СРАМ ОТ *** И СЕ ИЗНАСЯТ СЪС СТРАШНА СИЛА - моля Ви да не парадирате с *** във вас - поне малко се правете на бели хора за пред европейците - иначе ще се наложи в даден момент да си прекръстим хубавата държавица...
9
0
 
29
 
! Отговори
ех преди 12 години
Ливия Ярока, депутат в Европейския парламент, ЕНП, каза пред БНТ: "Ромите са дискриминирани в цяла Европа, сега има доста отрицателни настроения към тях. Това, което трябва да разберем, е че проблемите идват от това, че не се познаваме едни други".Напротив отлично се познаваме и това е най-големия проблем!
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За каква интеграция е пяла, нали тая дума не я разбира?
7
17
 
8
 
! Отговори
ЕUcitizen преди 12 години
Крайно време е българия да прекрати с издевателствата над ромите. Десетки милиони евро бяха отпуснати от ЕС за интеграцията и българите ги откраднаха всичките до последния цент.
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
срам ме е :( колко жалко, че съм един от малцината - не съм за тая държава мамка му.....
5
1
 
46
 
! Отговори
22-год демокрация! преди 12 години
"Джелем, джелем" разтърси Брюксел" Леле-леле ще се скрия от срам в каква държава се превръщаме ... Май *** ни интегрираха, вместо ние тях! Бъдещата държава *** в Европа!
4
0
 
58
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 12 години
Не знам дали ромите са дискриминирани, но българите са!
3
0
 
41
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Сега вече не ни...мърда евроинтеграцията;всички българи,ще станем...пекани ***.
2
3
 
14
 
! Отговори
uyo преди 12 години
da mi pee na kakalashkata
1
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***!!!