Отново нищо! Софи се препъна още на полуфинала на Евровизия

Все пак с Литва се превърнахме в новатори на конкурса
Обновена: 25 май 2012 13:41 | 25 май 2012 00:05,
1040
Отново нищо! Софи се препъна още на полуфинала на Евровизия
Софи Маринова заложи на изцяло бял тоалет. Снимка: Reuters

За поредна година участието ни на Евровизия минава по един и същи начин. Представяме се достойно и по традиция не можем да прескочим полуфинала.

Тази година се пробва Софи Маринова с песента "Любов без граници", но и тя не можа да събре достатъчно гласове от зрители и жури. Пък и ако трябва да перифразираме самата Софи след победата й в НДК - родата този път нямаше как да купи ваучери да гласува.  

С Литва поне бяхме новаторите в потока. Маринова и Дони Монтел бяха единствените, които се качиха сам-самички на голямата сцена в залата. Нашата изпълнителка показа далеч по-големи възможности, но пък на финала се класира Монтел.

Определено вторият полуфинал бе далеч по-оспорван първия. Представените песни бяха на двата полюса. Шест държави - Сърбия, Португалия, Словения, Хърватия, Естония и Босна и Херцеговина, заложиха на бавни, на моменти дори доста кахърни песни. Останалите пък предпочетоха дискотечния ритъм, а словаците единствени имаха по-ярко изразени рок елементи.

Безспорни фаворити в нашия поток бяха Швеция и Турция. Според всички предварителни прогнози представителката на скандинавската страна - Лорийн, е фаворитка за първото място. Певицата с берберски корени направи силно представяне като заложи на екзотика и в изпълнието, и в хореографията си.

Турците пък бяха представени от Кан Бономо. Той се представи интересно на сцената, като влезе в ролята на моряк. Но за ритмиката на парчето, съчетана с английския му акцент, е по-добре да се изкажат специалистите.

Доза екзотика имаше и от украинска страна, в лицето на Гаетана, както и холандката, която се появи на сцената пременена като индиански вожд.

Едно от най-странните изпълнения бе на представителя на Грузия Анри Джохадзе, което може да се определи като нещо средно между Азис и кабаре.

Преди да обявят крайните резултати, домакините поднесоха една приятна изненада като на сцената се качиха победителите от последните издания на Евровизия, които представиха своите песни в акомпанимент на традиционни за Азърбайджан музикални инструменти.

В първото си интервю Софи призна, че е малко тъжна. "Беше мечта да пея на тази сцена, щастлива съм. Бях сама на сцената, защото аз реших. Приятели и роднини ми казаха, че изглеждам добре. Като всеки изпълнител имах сценична треска. Животът продължава, догодина пак ще се явя. Тръпката е невероятна", заяви тя.

Един от авторите на парчето - Крум Георгиев, пък беше категоричен, че сме имали най-добрата певица. "Песни, които ми харесваха, не се класираха на финала. Искам в следващите години да пробием и на финала на Евровизия, защото колкото и да не си го признаваме - гледаме я", заяви той.

По първоначални данни вторият полуфинал са го гледали над 150 млн. зрители.

Само за статистиката, на финала на 26 май от втория полуфинал се класираха Литва, Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна, Швеция, Македония, Норвегия, Естония, Малта и Турция.

Без напрежение и само като зрители в залата, на Софи Маринова ще правят компания певците от Холандия, Беларус, Португалия, Словения, Хърватия, Грузия и Словакия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1040
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
938
0
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 11 години
Поне да имаше 1-2 танцьора с една хубава хореография щеше да е добре.. ии тази рокля с извинение приличаше все едно е на магистралата с тези дълги ботуши... Можеше да облече нещо подобно на това което носеше на финала на избора на песен за България...
937
0
 
2
 
! Отговори
Вива Букова преди 11 години
Не видяхте ли хората какви музиканти и певци изкараха. То композитори на филмова музика, то с хилядни тиражи издадени албуми, то концерти в цял свят. А ние изкарахме *** от гетото дето пее в хоремака и искаме да ни забележат. Кои, съседите ли дето сме се изпокарали с тях. Европейцители дето ги крадем на път и под път .Да спрем да ходим и да не се излагаме повече.
936
0
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
.... Я *** ПО ТЕЛЕВИЗОРО...!
935
0
 
5
 
! Отговори
евро маанета преди 11 години
Софке, с тези "маанета" не става в ЕС. Правиш клип с военни(наемници за пари) и сърца. Къде е логиката, не разбрах! Може би да обичаме войната?Едни баби ти скриха "топките"... опа, извинявай ти нямаш топки, а подплънки. Ако се беше облякла с традиционна *** носия и беше направила клип с един катун вече щеше да си в топ 3.
934
3
 
1
 
! Отговори
AlAlekoff преди 11 години
Личи си, че авторът на тази статия грам не знае за конкурса и дори не го е гледал преди...че и сега. Поне 5 песни бяха с единичен изпълнител, не само 2. Софи се класира на финала като номер 10, но глупавите правила я лишиха от това...и Естония, които дадоха самотните 8 точки на Норвегия!
933
3
 
4
 
! Отговори
.. преди 11 години
Като представяха изпълнителите казваха за всеки какво е учил, завършил, колко песни е написал, на какъв инструмент свири и т.н. За нашата какво може да се каже?!?!?И кой излиза на сцената сам?!?! Плюс това литовецът изпя много добра песен (само той беше сам).А кой се облича като труженичка от околовръстното?!?Десислава щеше да се представи много по-добре, ама карай...
932
2
 
19
 
! Отговори
Линда преди 11 години
Много лошо беше облечена Софи Маринова , и ако у нас подобни дълги бутуши ,съчетани с куса пола, е идеалното облекло , за една ,жена, и изглежда добре и секси в очите, то за европейци и други чужденци , подобно облекло , е присъщо за някой друг бранш, и изглежда в техните очи , като нещо съвсем друго. Така че , не се учудвам че журито не и даде точки, защото , мога да си представя ,как е изглеждала в техните очи.
931
0
 
1
 
! Отговори
към некомпетентния преди 11 години
От самолет се вижда колко си некомпетентен. Сега си легни спокоино и чакай Бат Бойко да ти каже приказка за лека нощ.
930
0
 
1
 
! Отговори
az ti i drugite преди 11 години
BRAVO 1031 BRAVO!!! NO ISTINATA BOLI ,O6TE POVE4E NIE BG.OVCETE SE MISLIM ZA ....TOVA KOETO NE SME!!!
929
5
 
15
 
! Отговори
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕКОМПЕ преди 11 години
Аре ся да си го кажем как си требе! Софка може да е всякаква, стилът ù на пеене и визията ù да са перфектни или пък, обратно на това, да са пълен отврат. Всичко зависи от индивидуалните предпочитания и тук единна истина на може да съществува. Какъвто и изпълнител обаче да изпратим (нали пробвахме и с Миро - а кажете, че не може да пее!) - с балет, без балет, едноок, еднорък и т. н., - ВСЕ ТАЯ! Чувате ли - ВСЕ ТАЯ! Бедни сме, нямаме добро име в чужбина, конкурсите ни всяка година са съпроводени от скандали, нямаме подходяща зала да сме домакини на събитие от подобен ранг (освен ако "Армеец", построена от "лошия" Бойко, не ни свърши работа), не сме готови да предразположим журито и съседните държави с по некой лев, т. е. активна рекламна кампания и мултимилионни договори по взаимоизгодни проекти. Разберете, това е бизнес, това е геополитика, това е икономически пиар. Тук изобщо не става дума за изкуство и в частност за пеене, РАЗБРАХТЕ ЛИ???
928
2
 
6
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Проблемът при нас не е че нямаме талантливи певци. Проблемът е че композирането за нас е *** дума. Едни Елица и Стунджи, Миленита и преди време Стенли - и дотук! В рок сцената имаме две -три оригинални групи (Балканджи, Ювиги, Pantommind - последните са по-познати в Европа и САЩ, отколкото тук) ... и няма друг! Е как да стане нещо, след като почти всичко ни е предъвкване на изпаднали от класациите в Сърбия и Румъния парчета?
927
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
отдавна нашата естрада е полумъртва, няма композитори, няма стойностни песни. За чалгата да не говорим - там всичко е крадено. Е как да пробием тогава? Не може 364 дни в годината да пееш кючеци , а 365-тия ден да отидеш с поп песен на Евровизия! Направи си кефа, поживя 15 дни на наша издръжка в 5звезден хотел, разходи Лоренцо да се поокъпе в басейните на хотела, време е да се връща. И да гледа да не откраде нещо от там че да се прочуем. А някой да каже колко ни струва целия този кич със Софка
926
2
 
14
 
! Отговори
простаки преди 11 години
кой би харесал тази песен - ни можеш да запееш ни да я изтанцуваш.а и една *** сама на толкова голяма сцена няма присъствие.да бяха пуснали и няколко братовчеда да потанцуват!
925
2
 
3
 
! Отговори
Щастлив преди 11 години
"Софи Маринова на сцената, да се готви Биаджо Антоначи" - не, това не е възможно да се случи. Радвам се, че няма и да се случи !Всяко магаре да си знае гьола!
924
2
 
14
 
! Отговори
До 1014 преди 11 години
Говориш за Кости а знаеш ли всъщност кой е той ? Кости е един от композиторите на музиката към "Цар лъв" ! А там случайни и слаби композитори няма. Кости продаде своя музика на др.Дре и Снуп Дог за 10 000 долара. За разлика от Румъния, кога България е имала европейски хит ?Никога ! Така че ние с румънците в музикално отношение не можем да се сравняваме а да не говорим за европейските страни. От там сме много далече назад ! И не само в музиката.Българската музика си е за Бг. за навън не става !
923
0
 
35
 
! Отговори
Някой преди 11 години
Не е виновна изпълнителката ни. Тя направи, каквото е възможно. Но замислете се защо досега само песента "Вода" успя да пробие толкова много. Никога не можем да надминем чужденците в техните музикални стилове. Просто няма да ни оценят, дори и гений да изпратим. Ние сме уникални с нашия фолклор и елементи от него трябва да се използват в съвременните композиции. Но сме си тъпо упорити да копираме западноевропейците или чалгиите на съседните ни държави. Вече години ни натриват носа на чужда сцена, но така и не си взехме поука, че сме уникални в това, което е наша самобитност. Всички големи национални композитори са използвали мотиви от техния фолклор. Това е нещо нормално. Но ние сме царе на себеподценяването и подражанието на чуждото.
922
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Разбирам да беше значим конкурс,да се ядосвате,ама тая ли смешка е определяща,коя държава колко може? Много ясно че фесовете ще се класират като се окупирали цяла Европа,да не говорим и че гласуването има шанс да се манипулира! Мен ме беше яд единствено,че *** ни представи,сега в Европа ще има да слушаме отново,че "това" било България... Жалко... много жалко...,но виновни са нещастниците в България,които я избраха да ни представя,кой знае колко *** пари са набутани...
921
20
 
9
 
! Отговори
Vessy преди 11 години
Софи имаше страхотна визия,песента и беше супер и си изпя супер,незнам какво не и харесаха явно е че западно европейците не разбират нашата музика.Всичко е политика......Аз бях сигурна че ще продължи дори гласувах но уви:((
920
6
 
19
 
! Отговори
Столипиново преди 11 години
Румънско диско изпято с индийски глас и с вид на порно актриса от етнически филм. Нямаше нищо за което да се хванеш, а вие си пишете колкото искате колко сме "вилики" и как никой не ни разбира и не ни подкрепя!
919
7
 
22
 
! Отговори
субкултурата преди 11 години
Налагането на субкултурата на катуните, кючеците и чалгата руши националната ни култура и имидж и е причина да ни поглеждат с ирония и пренебрежение навсякъде по света!