Отново нищо! Софи се препъна още на полуфинала на Евровизия

Все пак с Литва се превърнахме в новатори на конкурса
Обновена: 25 май 2012 13:41 | 25 май 2012 00:05,
1040
Отново нищо! Софи се препъна още на полуфинала на Евровизия
Софи Маринова заложи на изцяло бял тоалет. Снимка: Reuters

За поредна година участието ни на Евровизия минава по един и същи начин. Представяме се достойно и по традиция не можем да прескочим полуфинала.

Тази година се пробва Софи Маринова с песента "Любов без граници", но и тя не можа да събре достатъчно гласове от зрители и жури. Пък и ако трябва да перифразираме самата Софи след победата й в НДК - родата този път нямаше как да купи ваучери да гласува.  

С Литва поне бяхме новаторите в потока. Маринова и Дони Монтел бяха единствените, които се качиха сам-самички на голямата сцена в залата. Нашата изпълнителка показа далеч по-големи възможности, но пък на финала се класира Монтел.

Определено вторият полуфинал бе далеч по-оспорван първия. Представените песни бяха на двата полюса. Шест държави - Сърбия, Португалия, Словения, Хърватия, Естония и Босна и Херцеговина, заложиха на бавни, на моменти дори доста кахърни песни. Останалите пък предпочетоха дискотечния ритъм, а словаците единствени имаха по-ярко изразени рок елементи.

Безспорни фаворити в нашия поток бяха Швеция и Турция. Според всички предварителни прогнози представителката на скандинавската страна - Лорийн, е фаворитка за първото място. Певицата с берберски корени направи силно представяне като заложи на екзотика и в изпълнието, и в хореографията си.

Турците пък бяха представени от Кан Бономо. Той се представи интересно на сцената, като влезе в ролята на моряк. Но за ритмиката на парчето, съчетана с английския му акцент, е по-добре да се изкажат специалистите.

Доза екзотика имаше и от украинска страна, в лицето на Гаетана, както и холандката, която се появи на сцената пременена като индиански вожд.

Едно от най-странните изпълнения бе на представителя на Грузия Анри Джохадзе, което може да се определи като нещо средно между Азис и кабаре.

Преди да обявят крайните резултати, домакините поднесоха една приятна изненада като на сцената се качиха победителите от последните издания на Евровизия, които представиха своите песни в акомпанимент на традиционни за Азърбайджан музикални инструменти.

В първото си интервю Софи призна, че е малко тъжна. "Беше мечта да пея на тази сцена, щастлива съм. Бях сама на сцената, защото аз реших. Приятели и роднини ми казаха, че изглеждам добре. Като всеки изпълнител имах сценична треска. Животът продължава, догодина пак ще се явя. Тръпката е невероятна", заяви тя.

Един от авторите на парчето - Крум Георгиев, пък беше категоричен, че сме имали най-добрата певица. "Песни, които ми харесваха, не се класираха на финала. Искам в следващите години да пробием и на финала на Евровизия, защото колкото и да не си го признаваме - гледаме я", заяви той.

По първоначални данни вторият полуфинал са го гледали над 150 млн. зрители.

Само за статистиката, на финала на 26 май от втория полуфинал се класираха Литва, Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна, Швеция, Македония, Норвегия, Естония, Малта и Турция.

Без напрежение и само като зрители в залата, на Софи Маринова ще правят компания певците от Холандия, Беларус, Португалия, Словения, Хърватия, Грузия и Словакия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1040
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
918
7
 
5
 
! Отговори
bella преди 11 години
na men puk mi haresa rokliata i, a vsi4ki maje deto piaha tam biaha pedali
917
5
 
9
 
! Отговори
??? преди 11 години
"Просто в Европа никой, освен българските мутри, не толерира чалгарите !"***************************************************************Наистина ли? Ами тогава защо ужасният полуфабрикат на Румъния се класира без проблеми? За справка: Автор на музиката: Кости, написал почти всичките песни на Андреа и още няколко на Преслава, Мария и т. н. А иначе браво на Софи, която въпреки притеснението пя чудесно.
916
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мога да кажа с гордост, че Софка се изправи пред огромната аудитория с усмивка и се справи чудесно, а относно авторите, които чрез намеци й се подигрaхa бeшe много жaлко от тяхнa cтрaнa (родaтa нe можa' дa cи кyпи вayчeр' товa вeчe e върхa!) cрaм и позор:
915
10
 
27
 
! Отговори
НУЛА точки преди 11 години
Да оставим другото, но Софка получи НУЛА точки от журито и незначителна подкрепа от SMS така, че сами си правете изводите! И понеже все пак конкурса се казва "Eвро-визия", кое точно беше европейското и къде беше визията??? Ботуши хард порно, кожена рокля- златна тип "извънземните идват" от филм от 67 година, никакво шоу на сцената, нищо интересно, скука! Песента *** и не става за фестивал - две огледални повторения на куплет и рефрен с някакъв смешен аранжимент и квиченето с вибрато на Софка!
914
0
 
4
 
! Отговори
????? преди 11 години
А аз да питам: "Защо македонците крадат българската история? ". Първо чети и после коментирай!!!!
913
2
 
7
 
! Отговори
до анонимен 1007 преди 11 години
Ами като не ги интересуват европейците нашите песни, и ние няма да се интересуваме от техните - мен не ме интересуват индиректните подигравки на Русия с изпращането на хора от бабички, не ме интересуват и шоу-"песните", които чух снощи...За справка - не слушам чалга.
912
4
 
15
 
! Отговори
! преди 11 години
Е гати манипулативното заглавие. Ами не е вярно, че пак е "нищо". Преди години песента на Елица и Стунджи за малко да спечели, а не спечели по същите причини, поради които и снощи не се класира песента на Софи Маринова. Не зная, може би от БНТ трябва наистина да направят някакво социологическо запитване дали хората искат да се изпращат участници на този "конкурс".
911
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Реалист, никой не мрази България бе, просто сме им безразлични и сами сме си виновни за това - просто песента ни не беше привлекателна за по-голямата част от населението на Европа, където вкусовете са различни от нашите; и не е вярно, че само емигранти гласуват за собствените си страни
910
3
 
16
 
! Отговори
Изводът преди 11 години
Не е виновна Софка ! Просто в Европа никой, освен българските мутри, не толерира чалгарите ! Иначе всички виждат, че този "конкурс" в голяма степен е манипулиран и изопачен. Гласува се на регионално-свойски принцип. Бившите Югорепублики, бившите Съветски републики, Скандинавските и прибалтийски държави, тюркоезичните, гръцкоезичните и пр. държави като по правило "взаимно си повдигат класацията" на своите песни !
909
10
 
9
 
! Отговори
кк преди 11 години
с тея ботуши все едно пее в някоя кръчма и после срещу някой лев малко плътски удоволствия
908
2
 
5
 
! Отговори
Изводът преди 11 години
Не е виновна Софка ! Просто в Европа никой, освен българските мутри, не толерира чалгарите ! Иначе всички виждат, че този "конкурс" в голяма степен е манипулиран и изопачен. Гласува се на регионално-свойски принцип. Бившите Югорепублики, бившите Съветски републики, Скандинавските и прибалтийски държави, тюркоезичните, гръцкоезичните и пр. държави като по правило "взаимно помеждзу си гласуват" своите песни !
907
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крайно време е пак да изпратим Лили Иванова.И без това,когато участваше в конкурси по света и у нас обираше наградите,защо да не опита пак.Щом бурановските баби отидоха на финал ,ако Лили се яви първото място и е в кърпа вързано.
906
2
 
3
 
! Отговори
до Николас преди 11 години
Е, вземи си и партакешите и се изнеси към ФИРОМИя...
905
2
 
9
 
! Отговори
high преди 11 години
Ето, Полша и Чехия напуснаха ЕВ-не им е лошо, не са ги исгонили от ЕС, видяха, че там не се оценяват песните по музикалните достойнства...Редно е и ние да напуснем псевдо-конкурсчето, да се пънат "югославиите", да се кефят и да се вземат насериозно
904
10
 
13
 
! Отговори
Щастлив преди 11 години
Европа каза не на чалгата и ***.
903
1
 
1
 
! Отговори
kastriot преди 11 години
944 G/N FILOSOF GOMNYAN ....KOY SI TI 4E DA MI GOVORI6 ZA KOSOVSKI KA6TI??? DOBRE 4E BE6E VOINATA 4E DA SI NAPRAVIAT TAKIVA. SPIAHA VSI4KITE V EDNA STAIA.NE RABOTIAT NE SI RPA6TAT DACATA NA U4ILI6TE.IZOB6TO GIVEIYT V MINALIA VEK.TAPI KRIVI KOSIVSKI MUTRI. ILIRI NE6TO DRUGO DA IZMISLI6?? NA BALKANITE SME TOLKOVA SMESENI....VIE G/NE ZNAETE LI OT KADE IDVATE KOI SA DEDITE VI.
902
1
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Пак конспирации, пак политика...все някой друг е виновен, само не и ние! 1. Няма къде да направим Евровизия - напротив, вече има подходяща зала, която е идеална за случая!2. Евровизия е политически конкурс - пълни глупости! Държави като Азербайджан или Сърбия никога не биха спечелили в такъв случай. Азерите се управляват от президент с авторитарен начин на управление, а сърбите не признават Косово, което е огромен проблем за "демократична" Европа!3 Всички мразят България!...Без коментар!...
901
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
mnogo si prav
900
1
 
3
 
! Отговори
VAZMUTENA преди 11 години
Ne e vinovna Sofika a kompozitorite koito pishat pesenta - nqmame si dobri kompozitori i tova si e - az naprimer slushah edna pesen na Nora/NoraDoncheva/ ot XFactor - "Ako me chakash" s koqto e spechelila Zlaten Arlekin v Pleven - strahotnsa pesen i sama si e pisala i sama si q izpalnqva - imame dobri mladi kompozitori no vse im pravqt secheno i nakraq izbirat nai-kalpavite pesni da pratqt na Evrovizia - skapana durjava sme i tova si e - vruzkarstvoto produljava kakto pri komunizma.
899
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ромското включване завърши с фиаско...