Софи иска пак на Евровизия, вдигнала двойно рейтинга

86 000 швейцарски франка ни струва участието в конкурса
31 май 2012 16:10,
199
Софи иска пак на Евровизия, вдигнала двойно рейтинга
Софи Маринова е доволна от представянето си. Снимка: БТА

Софи Маринова официално заяви, че и следващата година ще влезе в битката да представя България на Евровизия. Все още обаче не е ясно дали регламентът ще се запази в този му вид.

Днес певицата, екипът, който работи с нея за участието й в Баку, представители на БНТ и продуцентът й Крум Крумов дадоха обща пресконференция във връзка с представянето ни на конкурса.

Фолк изпълнителката е доволна от представянето си, независимо че не се класира за финала. Според екипа основният проблем е, че нямаме лоби в съседните страни. Затова изходът бил да се уважаваме и подкрепяме взаимно при гласуването.

Продуцентът й засегна една от най-коментираните теми, а именно защо Софи е излязла сама на сцената. В хореографията е трябвало да участват "златните момичета" от националния ни отбор по художествена гимнастика, но те били възпрепятствани. "Впоследствие не намерихме по-достойни заместници и затова Софи се представи самостоятелно", уточни той. 

Всички слухове, че България може да се откаже от Евровизия, бяха опровергани от представителите на БНТ. Следващата година ще бъдем част от европейския конкурс, остава единствено да се уточни какъв ще бъде критерият, по който ще бъде избран представителят ни.

Стана ясно, че лицензионната такса, която плащаме за участие на Евровизия, е 86 000 швейцарски франка.
От БНТ се похвалиха, че в сравнение с миналата година гледаемостта се е качила двойно.

Като грешка бе отчетен фактът, че в делегацията ни в Баку не са присъствали авторите на песента за разлика от другите държави. Причината, която се изтъкна, е липсата на пари. Композиторът Крум Георгиев е пътувал за полуфинала в Азербайджан на собствени разноски.

Софи парира и критиките за роклята, с която се появи на сцената с определението "прекрасна е".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
6
 
10
 
! Отговори
cc преди 11 години
догодина да изпратят дебелия *** ....
83
4
 
1
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
А те защо не се явиха? С.Димитров призна, че това са имали като участници и хубаво или лошо, от тях е трябвало да изберат.
82
1
 
2
 
! Отговори
До до Тулски преди 11 години
Прочети 35 коментар
81
3
 
1
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
Дивна е на 14 и не може да участва
80
4
 
6
 
! Отговори
до Тулски преди 11 години
ето, точно това е проблемът, но малко хора го разбират!
79
12
 
6
 
! Отговори
35 преди 11 години
Ще ти изброя три хита от началото на годината до сегаДивна-И ти неможеш да ме спрешГрафа & Бобо feat. Печенката - Дим Да Ме НямаКриско - Почивни ДниАко не си ги слушал Пусни си ги и ще те изкефят
78
11
 
8
 
! Отговори
до Сони и 84 преди 11 години
А аз много обичам чугунени глави, които като не могат 1 аргумент да преставят, обиждат. Звезди от Ахат покдрепи Софи- чалгар ли е?! Как ще обясниш, ако можеш, че песена й не е чалга, тя е българка като е и мен, Норвегия се представи от иранец и мароканка спечели за Швеция? И като си такъв разбирач на пеене и музика, яви се ти и покажи на "простолюдието" как се пее.Аман от дървени философи.За твое сведение не слушам чалга, но виж обикновено вие,чугунените плюете чалгата, ама на софра ви е сладка
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турците пък пратили еврейче - аналогичен случай
76
5
 
11
 
! Отговори
до 67 преди 11 години
Колега, за твое сведение, в чужбина никой не прави разлика между ***, българи, арменци, турци - всеки с български паспорт, е българин в очите на Европа и света, но по неизвестни причини, не и в България! Ако не беше така щяхме да гледаме Европа и света през крив макарон :-)А всъщност на много места в Европа единствените българи, които са виждали, са българските *** :-)))
75
2
 
16
 
! Отговори
345 преди 11 години
И какъв е смисъла да се харчат напразно държавни париКоито иска да участва да си плаща разходите и да заминаваДори и да спечелим все таяЩе ни дадат първа награда и голяма робота сме станалиЗащо Великобритания не изпрати АделАми защото звездите не се интересуват дали ще спечелят смешния конкурсЗвездите са вече признати от света
74
5
 
5
 
! Отговори
В ЕВРОВИЗИЯ 2013 Е преди 11 години
ЗАБРАНЕНО ЗА КУЧЕТА, ДЪЛГИ *** И ***....
73
5
 
7
 
! Отговори
до Sony преди 11 години
Научи се на Български език! Един куп грешки в рамките на 2 изречения ;х . . После Софка била *** и т.н. а Вие едно Българско изречение не можете да сглобите, пък да не споменавам за кирилицата !!
72
2
 
4
 
! Отговори
до 84 много правилно преди 11 години
пишат хората ! Щом не ви харесва защо не се явите вие като се смятате за по-голям талант и разбирач от музика ! Големи отварачки сте ,що не пратихте някой друг "по-талантлив" ?!
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
86000 fr от парите на данъкоплатеца само таксата, отделно грозната *** си развяваше циците из цяла европа да се представяла. А пари за лечение на болни деца в чужбина нямало!Който решава да участваме в тази халтура и кич да плаща от собствения джоб
70
3
 
17
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Изпя си песента, толкова ти беше. Сега отивай да веселиш хората по кръчмите и заведенията, щото от самото начало загубата ни беше гарантирана, стига си ни мъчила с простоватото си присъствие повече.
69
2
 
12
 
! Отговори
45 преди 11 години
Тази грешка няма да се повтори за втори път
68
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много са ми простички коментари от рода на - "може би ти щеше да ни представиш по-добре, вероятно виеш и хленчиш по-добре на сцена...да се беше явил, драги, че да те видим какво можеш... " това само един заклет чалгар може да го каже... Аман от прости българи, амааааааан! Чалгата сериозно вреди на вас и на тези около вас! Вземете мерки, че ще става все по-страшно...
67
6
 
1
 
! Отговори
до sony преди 11 години
може би ти щеше да ни представиш по-добре, вероятно виеш и хленчиш по-добре на сцена...да се беше явил, драги, че да те видим какво можеш...
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страх ме е догодина кой ще изберат да ни представя. Вече всичко очаквам!!! Боже, само да не е бойко :( ;(
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли си хвърляме парите на вятъра?