Масово бягство от Евровизия 2014

12 страни, сред които и България, отказаха участие на конкурса
Обновена: 7 яну 2014 14:11 | 6 яну 2014 08:32, Александър Попов
38
Масово бягство от Евровизия 2014
Датчанката Емели Де Форест спечели последното издание на конкурса. Снимка: Reuters

Дванайсет страни, сред които България, вече са се отказали от участие в Евровизия 2014, съобщава украинският информационен портал Gigamir.

Освен нас на музикалната надпревара няма да бъдат представители на Турция, Кипър, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Словакия, Люксембург, Андора, Монако и Мароко.

Българската национална телевизия вече обяви, че България няма да участва в тазгодишното издание на конкурса по финансови причини. Липсата на пари спира още Сърбия, Хърватия и Кипър.

Босна и Херцеговина няма да участва заради липса на спонсор.

Андора, Люксембург и Чехия ще пропуснат Евровизия 2014 поради липсата на обществен интерес, пише БТА.

Турция е недоволна от системата на определяне на победителя, а Словакия е решила, че няма шанс да спечели. Монако и Мароко не са проявили интерес да подновят участието си в конкурса.

Евровизия 2014 ще се проведе в датската столица Копенхаген през май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: евровизия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
4
 
! Отговори
Ivanov преди 10 години
150 милиона зрители. 60 години история. Това е Евровизия. Конкурс, който ще надживее всички нас.
32
1
 
9
 
! Отговори
Иди Амин преди 10 години
"Освен нас на музикалната надпревара няма да бъдат представители на Турция, Кипър, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Словакия, Люксембург, Андора, Монако и Мароко.""Андора, Монако и Мароко""Мароко"Аз ли нещо не съм разбрал, или Мароко участва в Евровизия ? Що за травестия ?
31
0
 
6
 
! Отговори
до четящ глупости преди 10 години
Не знам как ги смяташ, но Турция, Кипър, България, Хърватия, Босна, Сърбия и Чехия доколкото си спомням са редовни участници и мисля, че участваха поне в една от последните две години. За Андора, Люксембург и Словакия просто не си спомням
30
1
 
12
 
! Отговори
Бел Ами преди 10 години
Този дърт конкурс отива най-сетне към очакваното място - виртуалното гробище на лъскавите и напудрени,а най-вече силно подпирани безинтересни певички и травестити.Колко хубава новина!
29
0
 
23
 
! Отговори
Големият... лук преди 10 години
Голем праз!Свалям шапка на Словакия за честността. Следваше и ние да не се правим на много възпитани и да си признаем, че няма да участваме точно по същата причина- прекомерна нагласеност на "състезанието".
28
9
 
1
 
! Отговори
Четящ глупости преди 10 години
Защо 12? Нека гледаме по-обективно - 4 се оттеглят и 2 се завръщат, това по мои сметки е 2 страни избягали от Евровизия. Егати масовостта.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяка година в последно време се знае още по това време коя ще е държавата победителка. Това обаче не пречи на другите да се представят достойно и да заемат предните позиции. Все пак това е един голям празник на музиката където се пее на живо.Миналата година направиха гаф, да обявят победителката още преди да са съобщили гласовете на последните.Предната година спечели черната чума с грозната песен.Ама те не са ни виновни че нашите дри.ковци са импотентни и корумпирани.
26
0
 
4
 
! Отговори
езичник преди 10 години
до 24откакто и турция е в европа. същите амбиции същите претенции...питай някой испанец ако невярваш.
25
3
 
5
 
! Отговори
Мирослав преди 10 години
Хахах, точно ЧЕТИРИ страни се отказаха тази година, ЧЕТИРИ! Останалите осем са се отказвали през последните години по различни причини, информирайте се!
24
0
 
12
 
! Отговори
27 преди 10 години
Между другото товя значи много сериозен спад в приходите от смс-и за конкурса, а и от реклами, щото това са 12 телевизионни пазара по-малко.Следва да се откажат и британските държави, които никога нямат шанс дори за финал (щото в европа всички мразят англичаните още от имперските времена) и направо могат да си правят евроазийска визия, където да се състезават бившите страни от СССР, Полша и Източна Германия
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде да заложа кинти, че победителят ще е рускоговорящ? След като отпаднаха другите две основни групи - балканската (бившите югорепублики) и турската (що ли в белгия, холандия и т.н. винаги печели турската песен)...Иначе българия няма какво да прави в този формат и най-вероятно извинението "няма пари" е само от кумова срама. Всъщност трябваше да си го кажем като словаците. Дори участието ни да беше на много високо ниво (а то хич не е), шансът за победа при този регламент е 0.
22
3
 
32
 
! Отговори
буда преди 10 години
А кога ще се откажем и от ЕС и НАТО че и там ролята ни е като в ЕВРОВИЗИЯ
21
4
 
9
 
! Отговори
перуански азиатец от преди 10 години
България кога ще откаже участието си в японската шампионска лига? Хайде, хайде, че вече мароканците ви изпревариха.
20
5
 
12
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Мароко??? От кога Мароко е в Европа!
19
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това състезание с чиста съвест мога да кажа че не е честно. Няколко години гледане на конкурса ни позволи да схванем, че скандинавските страни се поддържат, същото правят някои бивши съветски страни и балканските страни без нас разбира се. Напрактика се редуват кой да победи и това е позор за състезанието. Ние изобщо не бива да участваме и да им правим среда в която да си печелят спокойно наградите, вместо това да ги оставим да се наградят сами.
18
4
 
10
 
! Отговори
иван преди 10 години
ами зимбабве и конго ще участват ли
17
1
 
19
 
! Отговори
Лимец преди 10 години
Пълна глупост е Евровизия.Печелят такива смотани песни ,без каквато и да е стойност откъдето и да ги погледнеш и чуеш.Нашите са къде ,къде по стойностни и приятни.Нямям впредвид чалга а поп музиката .Да си кажа предварително защото ще се намери някой подигравателно да ме опонира.
16
0
 
23
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Май същото грози и европейския съюз. Всеки като дърпа чергата към себе си...
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мароко?! Откога Мароко е в Европа?
14
2
 
22
 
! Отговори
linda преди 10 години
За Израел донякъде е ясно - евреи има навсякъде, ама Мароко и на мен ми дойде малко в повече. Докато не направих справка във всезнаещото Google, според която части от днешно Мароко са под протекцията на Испания. А пък като са започнали да се отказват, да я закрият изобщо тази Евровизия, абсолютна смешка е тоя конкурс.