10 000 приветстваха Кончита Вурст във Виена

Победителят изнесе своеобразен концерт
18 май 2014 20:56, Александър Попов
133

Снимка: Reuters

Няколко хиляди виенчани се събраха днес на площада пред канцлерството в австрийската столица, за да приветстват своя сънародник Кончита Вурст, който спечели тазгодишното издание на европейския музикален конкурс "Евровизия", предаде Франс прес.

Още по темата

"Брадатата жена", както е известен травеститът с истинско име Томас Нойвирт, бе приет преди това официално от канцлера Вернер Файман и министъра на културата Йозеф Остермайер, и двамата социалдемократи.

"Искам да благодаря на всеки от вас, които сте дошли. От огромно значение е за мен, че не съм сам и че хората вярват в едно бъдеще без дискриминация и омраза", каза след това Кончита Вурст пред своите фенове, които се бяха събрали пред канцлерството, според полицията - близо 10 000 души.

Облечен в черно-бяла рокля, победителят в "Евровизия" изнесе своеобразен концерт. Кончита започна с парчето на Шер "Вярвам". Той изпя на два пъти песента "Издигни се като феникс", която му донесе победата на "Евровизия", съобщава БТА.

Хиляди хора в публиката развяваха знамена с цветовете на дъгата - символ на хората с нетрадиционна сексуална ориентация. Мнозина си бяха сложили картонени бради, предоставени от популярния вестник "Кронен цайтунг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: Кончита Вурст
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
3
 
! Отговори
Кончи преди 9 години
До Браво, Кончита!Абсолютно! Талантлива, красива и имаща смелостта да отстоява себе си дама! Освен това говори интелигентно на много чист и приятен немски (и английски) език.
77
1
 
10
 
! Отговори
Чукотковеец преди 9 години
Браво на траверса, използващ личностно-сексуалните си смущения и наивните толерасти с промит мозък.Реално този тип е доста пресметлив. :-). Хем му съчувстват, хем му гласуват, хем се радват както едно време по цирковете, където е имало брадати жени!
76
3
 
7
 
! Отговори
ТЦЦЦ преди 9 години
До Браво, Кончита!!!Вместо да каним този-а или там каквото и да е ..... Вземи ти *** при нея..... НЕ ни трябва в БГ.....И кое е точно слухове????? то се вижда ......А този платен конкурс кой ми вярва?????Какъв пример за подръжание е ???????дано синът ти се омъжи да видиш тогаз ..........
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ба - скапаният, прибра едни пари, а и разни други хиени около него - пък ние тука да си вием...... -народът ***- животът -тежък скучен - озъбено свирепо куче....
74
13
 
6
 
! Отговори
Браво, Кончита!!! преди 9 години
Кончита е пример за подражание на младежите в България и Европа. Пример как в обединена Европа човек се издига според способностите си независимо от личния си живот и битие, което е дребна подробност и не засяга никого.
73
8
 
5
 
! Отговори
Браво, Кончита!!! преди 9 години
Страхотна си! Госпожа Кончита Вурст е една елегантна млада дама с милиони фенове в цяла Европа. На запад ценят нейния талант в музиката, а не обръщат внимание на слухове и предразсъдъци. Да поздравим госпожата със спечеления приз от най-престижния музикален конкурс в Европа и света. Защо да не поканим Кончита на турне в България?
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реклама: Обръсни се, не бъди жена!
71
2
 
11
 
! Отговори
TV head преди 9 години
Игнорирайте го като неприятен обрив-не го ли чешеш изчезва сам,чешеш ли го става рана...
70
4
 
19
 
! Отговори
Хляб и зрелища преди 9 години
Просто шоу за прости хора.
69
1
 
11
 
! Отговори
гого преди 9 години
Брадатата Кончита налага новия световен ред: 24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4082936
68
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
започна ли вече ЕВР(оп)ЕЙСКИЯ съюз да си показва истинските ценности - мерзост и разврат? Същите политици, които се ръкуват с траверсити и хомосексуалисти и ни навират в очите тези ценности, същите те ни казват, че Русия е лоша и изостанала страна - заради закона срещу хомосексуалната пропаганда сред непълнолетните.
67
6
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Искате да му лапате Льосьогньома на Кончита знам аз ;DDDDDDDDDD
66
4
 
5
 
! Отговори
Ало Славянин преди 9 години
Ти какви искаш да стават децата бе? Космонавти ли, учени ли, а може би инженери? Неблагодарник! "Великия" запад им е дал среда за развитие в сферата на услугите и туризма- момчетата в кухнята да мият чинии, а момичетата компаньонки за дърти пенсионери от запада! Неблагодарник с неблагодарник ;)
65
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Най-престъпните елементи в нашата страна са политиците които докараха у нас западната мода - *** като тоя и лезбийки, нова е факт и опазил ни е Гокпод от тая напаст !
64
9
 
18
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 9 години
До 1989г. се възхваляваше жената бригадир, жената инженер, учител, *** на, простото племе недоволно, тоталитаризъм било. Наизкачаха плазмодии по сините митинги и ето получихте си ценностите които заслужавате! А на *** като Антимутра ще кажа- Ако *** беше с брада, сега щеше да си просто един умрял сперматозоид от татко в дупето на "мама".
63
5
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
До до 71 от славянинАУУУУУУУУУУУУ ТОВА Е МНОГО ВРЕДНО!!! НАРОДА Е МНОГО *** А ПРИ ПОДРАСТВАЩИТЕ Е 10 ПЪТИ ПО-ЗЛЕ!!!СА ЩО КОНЧИТИ ЩЕ ИМА ПРИ МАЛКИТЕ НЕ Е ИСТИНА :DDDDИ КАТО ГО ПИТАТ МАЛКИЯ ФЕМИНИЗИРАН *** КО ПРАИ И ЩО Е В РОКЛЯ ТО ЩЕ СИ КАЖЕ, ЕПА ПРАИМ СЕ НА КОНЧИТА :DDDD
62
3
 
5
 
! Отговори
Кончи преди 9 години
Бих искала да изглеждам толкова елегантно и секси в рокля.
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На това му се казва масова психоза,те австрийците и германците са податливи.Хайл Кончита!
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Товa същество с неопределен пол не ми е нaпрaвило нищо, тaкa че ми дреме нa вурстa, пък и кой го гледa тоя *** конкурс.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 5-и кадър е изразена квинтесенцията на случващото се. Неколцината коментиращи тук с повишен патос явно натрапват вид авторитарност или по-скоро демонстрират еснафски манталитет.