Световна звезда с български корени в "Кармен"

Операта ще бъде представена на 30 март в НДК
29 яну 2015 16:11, Александър Попов
3
Световна звезда с български корени в "Кармен"
Карла Дирликов. Снимка: Монте Мюзик

На 30 март в Зала 1 на НДК ще бъде представена известната опера на Жорж Бизе “Кармен” с участието на световните солисти Карла Дирликов и Марио Маланини.

Тя е част от поредицата оперни суперпродукции, които Монте Мюзик и Държавна опера Русе поставят традиционно на голямата сцена на НДК.

Зрителите ще се насладят на вълнуващата любовна история на Проспер Мериме под диригентската палка на Маестро Найден Тодоров.

Драматичните образи на главните герои ще бъдат изградени от най-големите имена в съвременното оперно изкуство, балетът, хорът и оркестърът са на Държавна опера Русе.

Режисьор на постановката е Кристиан Михайлеску (Румъния), професионалист с международна известност, член на Европейската академия на музикалните театри – Виена и Асоциация “Евролирика”, носител на множество сценични награди. Адаптация за голямата сцена на НДК ще направи Огнян Драганов, който стои и зад спечелилите сърцата на публиката в НДК “Токса” и “Риголето”.

Традиционно, продукцията ще е с големи мащаби по отношение на декори, сценография, оркестър и селекция на солисти.

В “Кармен” ще се насладим и на балетното изкуство, представено от балета на Държавна опера Русе с хореограф Силвия Томова.

За пръв път на българска сцена ще изгрее звездата на мецосопраното Карла Дирликов в ролята на Кармен. Родена в САЩ, талантливата певица е дете на български емигрант и мексиканка.

Карла споделя, че не говори езика ни, но няма търпение да пее на българска сцена. Възпитаничка е на Академията за вокални изкуства във Филаделфия и получава бакалавърска степен от Мичиганския университет. Веднага след това продължава образованието си в Парижката консерватория, завършва магистърската си степен по оперно пеене в университета „МакГил“ в Монреал.

Maрио Маланини вече владее сърцата на българската публика, след изключително успешните интерпретации в “Тоска” и “Трубадур”. Маланини е един от най-популярните италиански тенори, който пее на най-големите оперни сцени в света от Виена до Париж и от Лондон до Ню Йорк.

Впечатленията на софийската публика от баритона Александър Крунев са съвсем пресни, след брилянтото му превъплащение в образа на Граф ди Луна от операта „Трубадур“ в началото на декември 2014 година. Сега той ще се включи в „Кармен“ заедно с една от най-талантливите български оперни певици Мария Цветкова, многократно участвала в международни проекти в Италия, Франция, Холандия, Белгия, Германия, Австрия,  Швейцария, Испания, Португалия, САЩ.

Билетите вече са в продажба в Билетния център на НДК, мрежите на Ивентим и Тикетпортал. Цените са от 20 до 60 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: КарменКарла Дирликов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да трябва да се гордеем с такива хора.