Нови имена на Беглика Фест 2015

Kaba Horo, Коста Костов и Surbahar стават част от феста
4
Нови имена на Беглика Фест 2015
Снимка: Беглика фест

Организаторите от Беглика фест обявиха нови имена, които ще станат част от музикалната програма на тазгодишното издание. Той ще се проведе между 27 и 30 август в местността Батлъбоаз, на брега на яз. "Голям Беглик", Западни Родопи.

Kaba Horo, Коста Костов и Surbahar се присъединяват към [dunkelbunt] и Meszecsinka, а фестивалът разгръща и форум частта си. Изследването на личността и на обществената динамика е сред темите във форума на тазгодишното издание, обединено концептуално от мотото "Твори, Играй, Бъди".

От сцената на Монреал, Канада, култовите Kaba Horo ще влеят енергията на типична балканска циганска музика, подправена с винтидж фънк. Начело на формацията е Любо Александров – внук на известния български кавалджия Атанас Ганчев и ученик на едни от най-добрите джазмени - от Александър Петков в България, през импромайстора Реми Болдук в канадския университет „Конкордия“, до усъвършенстване при турския виртуоз на китарата и композитор Еркан Огур.

След участията в големи европейски фестивали като Roskilde (2009 г.), Porto Musical (2010 г.), Womex (2011 г.), Rec-beat (2012 г) и Sziget (2014 г.), най-после и българската публика ще може да се наслади на Коста Костов. Живеещият в Германия българин отдавна е надскочил експериментирането само с родни ритми и е в непрекъснато търсене на най-доброто от световното музикално наследство. Сетовете му включват собствени композиции, ремикси и машъпи, в които балканското, средиземноморското, африканското и бразилското флава звучене се срещат в зареждащ електростил.

Зад името Surbahar стои музикантът и продуцент Павел Стойчев, чийто музикален път минава през формации като Band of Mad Women, Bluba Lu, Mescalitto, Пумпал и др., а към настоящия момент развива още проектите Samodelia и TubeFx.

В стремежа към хармония с природата тазгодишното издание на фестивала се обединява с HumanDesign.bg. – професионални консултанти, които ни учат да живеем в хармония със собствената си природа – фундаментално условие за постигане на хармонично общество.

Към програмата на фестивала расте и специалният модул, фокусиран върху децата. Той ще се разгърне с поглед от раждането, израстването, родителството и възпитанието, до образованието и младежкото развитие.

Удължен е периодът за продажба на ранни билети за Беглика фест 2015 до 15 май, съобщиха организаторите. Тридневни билети на преференциална цена от 50 лева, както и билети за целия четиридневен период на фестивала на цена от 60 лева могат да бъдат закупени в онлайн и в мрежата на TicketLogic.

След 15 май билетите ще се предлагат на цени, по-близки до финалните за събитието, очакват се още групови и семейни предложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Беглика фест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Niamam tyrpenie da ne xodia!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да не се повтори случаят от миналото лято--от много "еко" станало много "ако"
2
0
 
3
 
! Отговори
тревопасен преди 8 години
Щом и Костов ще е там - няма да ходя !
1
1
 
6
 
! Отговори
сайдера преди 8 години
Дреме ми ! Знайте ли колко бира са 50-60 кинта уе ?