Белослава и Bobo & The Gang в програмата на А to JazZ

Фестивалът ще се проведе на 3, 4, 5 юли в София
1
Белослава и Bobo & The Gang в програмата на А to JazZ
Снимка: Булфото, архив

Юли се очертава да бъде щедър на емоции и музика, а A to JazZ Festival ще събере палитра от невероятни музиканти, които неуморно ще поддържат тридневната магия на джаза. Мястото е Южен Парк 2 в столицата, а дните - от 3 до 5 юли.

Четвърти юли, се очертава да бъде една от най-приятните летни съботи далеч от морето. Програмата ще открие едно от най-популярните имена от родната сцена – дуото Sirius & Methodikal Reel Feel, което ще подгрее публиката с динамичен микс от груви, фънк, хип-хоп, соул и джаз.

Щафетата ще поеме младата формация ZONYO & Friends, които пък ще ви завъртят на музикалната въртележка от латино, джаз, фънк и етно ритми. Вторият ден ще ни представи и проекта Jazzball, дело на барабаниста Христо Йоцов, който ще излезе с отбор музиканти, за да направят съботата още по-джазова.

Белослава също ще стане част фестивала, а денят ще завърши с един най-успешните саксофонисти в света - Кени Гарет, и неговия квинтет. От първото си участие с Duke Ellington Orchestra през съвместни проекти със знаменити музиканти като Freddie Hubbard, Woody Shaw, Art Blakey & The Jazz Messengers и Майлс Дейвис, творчеството на Гарет се отличава с много живо, мелодично и специфично звучене. Освен, че за последните 20 години кени се изявява като фронтмен, той постепенно започва и да композира музика. Творчеството му съчетава класически ритъм енд блус, джаз интерпретации и фюжън.

В неделния ден, 5 юли, следобедният старт на купона ще бъде даден отново от Sirius & Methodikal, а след тях на сцената ще се качат Funky Miracle, начело с вокалиста Симо Желязков.

Във фестивала ще се включат още Bobo & The Gang, които ще забъркат за публиката стил, съчетаващ джаз, соул, R’n’B и хип-хоп.

Последната българска формация от петото издание на A to JazZ Festival е бандата с най-странно име METAФORМОЗА. Трудни за изписване, но лесни за слушане, музикантите-проводници на Духа, както определят себе си, ще ни подарят микс от фънк и джаз.

Достоен край на фестивала ще постави американецът Хосе Джеймс (Jose James). На сцената на A to JazZ Festival Хосе ще представи последния си албум "Yesterday I Had The Blues: The Music of Billie Holiday", посветен на 100-годишнината от рождението на легендарнaта певица Били Холидей, която той определя като свой учител.

Входът за A to JazZ Festival 2015 е свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мяу, мяу, мияяуууу