Шашлици, ребърца и румънски наденици за бохемите в Банско

Фесивалът е този уикенд, входът – свободен
23 юни 2015 11:27, Александър Попов
1
Шашлици, ребърца и румънски наденици за бохемите в Банско
Снимка: Булфото, архив

Балкански звезди, брас секции, традиционни кулинарни изкушения от региона, люти и силни емоции и напитки - всичко това очаква изпълнители и публика на предстоящия "Бохеми фест" на 26 и 27 юни в Банско. Входът за събитието е свободен, припомнят организаторите от "Бохемия Ентъртейнмънт" и община Банско.

Още по темата
На фона на балканска музика, бохемите ще имат възможност да опитат кулинарни специалитети като Mititea (пресни румъснки наденици), добре изпечени свински и пилешки шашлици, домашни хрупкави пържени картофи, ребра на барбекю по оригинална рецепта в комбинация с традиционни салати и балкански сосове.

Разбира се, типичните за нашите ширини кюфтета и кебапчета ще си устроят дуел със сръбските суджуци и плескавици. Безспорно интерес ще предизвикат селекцията от специално приготвени суджуци от Сърбия и България.

За певците също ще има глезотии. Македонката Каролина Гочева "умира" за черен шоколад, а музикантите от "Баилдса" залагат на добре охладената бира с капка текила. Джипси пънкарите от „Гаджо Дило” също предпочитат пивото пред руйното вино.

Няма как бохемски фестивал в Банско да мине без автентичните представители на града - "Бански старчета". Групата отпразнува 30 години на сцена, а успехите си казват, че дължат на девиза – „Музиката не е съревнование, музиката е почерк, колкото по-различен и красив, толкова по-сполучлив.

Две големи звезди - Ибряма и Желко Йоксимович, също ще бъдат на линия за да задоволят музикалните сетива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
българин преди 8 години
Очертава се могъща простотия. Поредната.