Норвежците от Wardruna с първи концерт у нас

Музиката от сериала "Викинги" – на 25 февруари в НДК
Обновена: 15 фев 2016 10:33 | 15 фев 2016 09:48, Александър Попов
1
Норвежците от Wardruna с първи концерт у нас
Снимка: Transfiguration Festival

След незабравимото преживяване Transfiguration Festival в дебрите на Родопите това лято, организационните активности за 2016 г стартират с  бутиков концерт в партньорство с Националния дворец на културата, който ще бъде и първия щрих в подготовката на второто издание на фестивала.

На 25 февруари в зала 3 на НДК норвежката група Wardruna ще свири за първи път в България - единствената им изява на Балканите тази зима.

Епичното им звучене е познато сред широката публика от култовия сериал "Викинги", в който лидерът на групата Айнар Селвик се подвизава като актьор и съавтор на музиката към продукцията

Въздействащата им музика, изпълнявана на автентични инструменти и съчетана с преданията за викинги и приказни легенди, ще бъде представена на проектирана и изградена специално за  събитието сцена. Заложените нестандартни пространствени и сценични решения, класен звук, мултимедия и осветление дават заявка шоуто да бъде запомнено като първото по рода си в зала 3 на НДК.

Домакин на концерта от българска страна ще бъде родната етно/ембиънт алтърнатив рок група smallman, която отдавна се доказа като най-смелата и разпознаваема банда на независимата музикална сцена в България. Това ще бъде и първи концерт за групата у нас след Transfiguration Festival през лятото, като smallman обещават един различен и вдъхновяващ лайв на все по-многобройните си фенове

Билетите са на редовна цена от 70 лева в мрежата на Ticketportal.bg и Билетен център НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ндкWardruna
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари