Качват викингите от Wardruna на Витоша

Норвежците с концерт на 25 февруари
22 фев 2016 16:00, Александър Попов
3
Качват викингите от Wardruna на Витоша
Снимки: Transfiguration Festival

По-малко от седмица остава до първото шоу у нас на норвежката група Wardruna, заедно с родната етно-алтърнатив група Smallman. На 25 февруари, точно в 20:00 ч., в подготвената специално за събитието зала 3 на НДК, ще се случи симбиоза между звук, светлина и пространство, които ще очароват публиката. Концертът дава заявка за изживяване в дълбочина, споделяне и пътуване в света на имагинерното, пренасяйки ни в мистичния свят на древните скандинавски народи с магическите мелодии от култовия сериал "Викинги".

За реализацията на тази продукция се работи още от месец ноември, когато Wardruna приемат поканата на Transfiguration Festival и НДК да направят у нас един от редките си концерти в Източна Европа, привлечени от идеята за иновативен сценичен проект, изграден изцяло въз основа на пространствените специфики на зала 3 на НДК. Тази идея се вписва в концепцията на групата всяко нейно изпълнение на живо да изглежда напълно различно от предишните.

Wardruna пристигат у нас още на 24 февруари, за да координират с българския технически екип изграждането на характерните сценични елементи. Този процес ще обхване почти едно денонощие,  поради своята сложност и детайлност, обясняват организаторите от Transfiguration Festival.

Малко след кацането си на родна почва в 18:20 българско време, музикантите ще се срещнат с медии и фенове. Айнар Селвик и компания са проявили желание да разгледат забележителностите на столицата ни и планината Витоша, ако им остане време преди да направят задължителния саундчек.

В деня на концерта, на 25 февруари, вратите на зала 3 ще отворят за фенове в 19:00 часа, а час по-късно на сцената ще се качат Smallman. От 21:30 часа e дългоочакваното шоу на Wardruna.

Феновете ще могат да се разхладят с напитки от подвижния бар в зала 3 на НДК и да се заредят с дискове и тениски на любимите си групи от мърчандайз щанда в в залата.

Билети за концерта на Wardruna и Smallman могат да бъдат закупени от Билетен център-НДК и мрежата на Ticketportal.bg на цена от 70 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Transfiguration FestivalWardruna
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
онз преди 8 години
да ги качат на Пъстрина, че не съм си пипал лозето от 3 години...
1
1
 
2
 
! Отговори
без преди 8 години
В Норвегистан концертите в гората и са забранени, за да не се безпокоят животните. Ако искате да ги впечатлите им дайте безплатен алкохол.