Любовта възтържествува в "Турандот"

Марио Маланини изпя едно от най-красивите "Nessun Dormа"
25 фев 2016 16:18, Александър Попов
0
Любовта възтържествува в "Турандот"
Снимка: Монте Мюзик

Суперпродукцията “Турандот” изпълни до краен предел Зала 1 на НДК и завладя сърцата на публиката с изключителните си мащаби, красота, емоция и въздействие. На фона на пищен декор световните солисти Франческа Патане и Марио Маланини ни накараха да повярваме в силата на любовта, споделена от героите им Турандот и Калаф, а гениалната музика на Пучини звучеше под диригентската палка на маестро Найден Тодоров и в брилянтното изпъление на оркестъра на русенска опера.

В продължение на повече от два часа Марио Маланини изграждаше перфектно образа на влюбения татарски принц Калаф, а изпълнението му на арията “Nessun dorma” предизвика бурни и продължителни аплодисменти, които италианската звезда прие сърдечно и с благороден жест насочи публиката към оркестъра, за да получи и той своите заслужени овации за красивото инструментално представяне.

Силно впечатление направи нашата прима Мария Цветкова, която влезе в ролята на добрата, мила и отдадена на господаря си слугиня Лиу. Публиката с притаен дъх изслуша арията на Лиу, в която тя пее за любовта си към Калаф, а ръкоплясканията не стихнаха дълго след като изпълнението й завърши с нейното самоубийство в името на същата тази несподелена и саможертвена любов.

На финала на операта драматизмът нарастна до краен предел, а Франческа Патане, която убеди всички в това колко студена и безчувствена е Турандот, разтопи леда в сърцето на героинята си и представлението завърши с целувката на любовта между Турандот и Калаф.

След големия успех на “Турандот” организаторите от Монте Мюзик подготвят едно уникално събитие в месеца на жената на 29-ти март в Зала 1 на НДК – “Примите на операта”.

На една сцена, на фона на красиви декори и под акомпанимента на симфоничния оркестър на русенска опера с диригент Найден Тодоров ще пеят примите от Ла Скала Габриела Мориджи и Алиса Зиновиева, както и нашите оперни звезди Мария Цветкова и Цветелина Малджанска.

Организаторите са включили в програмата най-любимите оперни теми от Верди, Пучини, Чайковски, Лехар, Калман, Гуно и др. Орекстърът е приготвил като специален подарък към примите няколко инструментални изпълнения на оперни композиции, посветени на женската сила и красота, а допълнителна класа в събитието ще внесе специалният гост – прима-балерината Веселина Василева. Билетите за “Примите на операта” вече са в продажба и са на цени от 20 до 70 лв. в мрежите на Ивентим и Тикетпортал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: ТурандотМонте Мюзик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари