Родни и италиански звезди в "Примите на операта"

Спектакълът е на 29 март в НДК
29 фев 2016 15:14, Александър Попов
0
Родни и италиански звезди в "Примите на операта"
Весела Василева. Снимка: Монте Мюзик

Звездите от Ла Скала Габриела Мориджи и Алиса Зиновиева и брилянтните български солисти Мария Цветкова и Цветелина Малджанска се събират заедно на сцената на НДК за голямото събитие "Примите на операта" на 29 март.

В месеца на жената и в самото начало на пролетта Монте Мюзик подготвят уникален спектакъл с четири изключително различни и безкрайно красиви женски гласове, които ще изпълнят най-популярните и любими теми от света на операта в акомпанимент на оркестъра на Русенска опера с диригент Найден Тодоров.

Красивите произведения на Верди, Чайковски, Пучини, Калман, Лехар, Бизе, Белини и Гуно ще звучат на фона на красив декор, а специален гост на вечерта ще е примабалерината Весела Василева. Миниатюрна, нежна и с техника, на която биха могли да завидят много световни прими, Весела ще се присъедини към оркестъра, за да зарадва публиката и със солови изпълнения на фона на едни от най-красивите оперни композиции.

"Не очаквайте това да е просто концерт, затова и не го обявяваме като такъв. "Примите на операта" е събитие, спектакъл и красива емоция, породени от силата на женската красота и талант. За мен като диригент ще е огромна чест да дирижирам най-красивите теми в света на операта и тези прекрасни прими. Всяка една от тях е неповторима! Щастлив съм, че публиката ще  се наслади и на соловите изпълнения на балерината Весела Василева. В нашето събитие ще има нюанси от всички емоции – радост, любов, щастие, малко тъга и много моменти на изненада. Нищо няма да е статично, ще ви изненадваме непрекъснато и вечерта ще Ви се стори като миг, който обаче никога няма да забравите", заяви Найден Тодоров.

Събитието "Примите на операта" ще се състои на 29 март в Зала 1 на НДК, а билетите за него вече са в продажба в мрежите на Ивентим и Тикетпортал на цени от 20 до 70 лева.

Кои са примите в спектакъла?

Сопраното Габриела Мориджи е родом от Торино, а изпълненията й са звучали на големи сцени като "Ла Скала" в Милано, "Сан Карло" в Неапол, Гранд-опера в Париж  и др. Известна е с уникалните си сценичните интерпретации, които представя със магнетична страст и чувственост.

Алиса Зиновиева вече е известна на злителите на оперните суперпродукции в Зала 1 с изключителния си талант, артистичност, вродената й чувственост и безкомпромистни изпълнения. Родена в Латвия, завършва музикалния колеж "Дж. Мединс" в Рига, учи в Римската консерватория "Санта Чечилия". Специализира в Академията на Миланската Скала. На същата сцена партнира на Пласидо Доминго в спектаклите на оперите "Двамата Фоскари" и "Симон Боканегра".

Мария Цветкова е носителка на Кристална лира за изпълнението й в "Катерина Измаилова". Едно от най-нежните и въздействащи български сопрано, участвала е в десетки международни проекти с гастроли в Италия, Франция, Холандия, Белгия, Германия, Австрия,  Швейцария, Испания, Португалия, САЩ. Превърна се в любимка на публиката с изпълненията си в "Кармен" и "Турандот" на сцената на НДК.

Цветелина Малджанска е българска прима със световна известност. През 2001 г. Пласидо Доминго я кани да пее в Лос Анджелис, Избрана е от Хосе Карерас и Андреа Бочели за концертите им в София. Гласовите възможности на Цветелина заедно със силната й харизма са причината да гастролира на най-големите световни сцена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари