Без маски: Оперните звезди от репетицията

Днес е суперпродукцията по Верди в НДК
21 апр 2016 11:04, Александър Попов
0

Снимка: Монте Мюзик

Днес в Зала  1 на НДК ще се състои голямото оперно събитие на месеца – "Бал с маски", с участието на съзвездието от световни солисти Мариана Пенчева, Алиса Зиновиева, Марцио Джоси и Марио Маланини.

Италианските солисти от два дни са в България и усилено репетират с диригента Найден Тодоров, който сподели във Facebook страницата на събитието кадри от репетицията с думите – "Всички сме без маски, днес с маските!".

Маестро Тодоров е категоричен, че трудно би могъл да събере отново такъв перфектен състав за главните роли в шедьовъра на Верди “Бал с маски”. Дори във второстепенните роли виждаме утвърдени звезди от сцената на Зала 1 на НДК – Пламен Бейков и Мария Цветкова, които също са развълнувани от участието си в спектакъла.

Цветкова, която е носителка на Кристална лира 2015, споделя: "За мен е чест да съм част от продукцията, макар и в ролята на момче (паж). Много е зареждащо да се докоснеш до големите звезди, които въпреки огромния си талант са здраво стъпили на земята, кооперативни и способни да направят атмосферата по време на репетиции толкова приятна и запомняща се. Сигурна съм, че събитието довечера ще бъде запомнено".

"Бал с маски" ще се случи тази вечер на голямата сцена на НДК. Тя ще се превърне в бостънска зала за бал от края на 19-ти век, в който ще участват четири световни оперни имена, хор от 50 човека, балет и симфоничния оркестър на Русенска опера с диригент Найден Тодоров.

Билети за "Бал с маски" все още са налични в билетния център на НДК, мрежите на Ивентим и Тикетпортал, а цените са от 20 до 80 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Вердибал с маски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари