Калин Врачански се включва в турнето на Матиас Гьорне

Световноизвестният баритон пристигна в София
20 юни 2016 15:05, Александър Попов
0
Калин Врачански се включва в турнето на Матиас Гьорне
Снимка: PR

Немският баритон Матиас Гьорне е определян от критиката като един от най-внушителните и впечатляващи изпълнители през последните години. През април той смая публиката в Royal Festival Hall в Лондон, Palau de Musica в Барселона и в Palais des Beaux-Arts в Брюксел, след което бе на гастрол в САЩ, а през май пя в новата зала на филхармонията в Париж и на фестивал в Абу Даби.

Преди да кацне в България, Матиас Гьорне имаше гостувания във Виена, Лондон, Одеса и Мадрид.

Светвноизвестният баритон гостува у нас заедно с виртуозната пианистка Мария Принц. Българската публика все още помни невероятното им изпълнение на вокалния цикъл „Зимен път“ от Шуберт. Двамата се познават от години, но по време на турне на Виенската филхармония в Австралия откриват, че между тях има уникална музикална симбиоза и започват да планират общи изяви.

Така се стига и до второто гостуване на Матиас Гьорне у нас, което ще му даде възможност да посети три града – София, Пазарджик и Стара Загора, и да се срещне с българската публика, от която пази много добри спомени.

В мини турнето ще се включи и чаровният актьор Калин Врачански, чиято задача е свързана с представянето на преводния текст на вокалния цикъл „Хубавата Магелона“.

На 21 юни, вторник, от 19.00 часа, на сцената на зала България почитателите на романтичната музика ще имат възможността да се насладят на този истински шедьовър от песенното творчество на Йоханес Брамс на родния си език. На следващия ден камерният концерт-спектакъл ще гостува в Пазарджик, в зала „Маестро Георги Атанасов” от 18:30 ч. А на 24 юни, от 19:00 часа, зрителите в Стара Загора ще могат да се насладят на уникалното изпълнение на Матиас Гьорне и Мария Принц на сцената на Операта.

Билети за концерта са достъпни на касата на зала България и онлайн на сайта на Софийска филхармония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари