Класиката среща фолклора в "Търси се Фигаро"

Турнето акостира в София на 12 декември
0
Класиката среща фолклора в "Търси се Фигаро"
Снимка: Монте Мюзик

За изкуството и въображението няма граници, а доказателството е изключително успешното турне "Търси се Фигаро – Последната грешка на Нешка", което на 12 декември ще акостира в зала 1 на НДК в София.

Амбициозният проект, по идея на директора на Русенска опера Найден Тодоров, има за цел да преплете класическия жанр с близкия до сърцето и душата на българина фолклор.

В спектакъла "Търси се Фигаро" диригентът Найден Тодоров, балетът и оркестърът на Държавна опера Русе и трупата "National Art" в продължение на близо два часа показват, че е възможно и красиво да се съчетават арии от класически италиански опери с песни от българския фолклор и да се танцуват български хора на фона на съвременна интерпретация на традиционна музика, да преливат в елементи на класическия балет, художествената гимнастика, цигански, испански и грузински танци.

"Търси се Фигаро" вече гостува във Варна, Добрич, Бургас, Габрово, Панагюрище и Русе, а срещата с русенска публика беше повече от емоционална.

"От тук започнах. Тук и искам да приключа", сподели от сцената Нешка Робева и припомни, че е започнала кариерата си в кордебалета на Русенската опера.

Все още има налични билети за спектаклите във Велико Търново на 10 декември, в София на 12 декември и в Пловдив на 15 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари