Чухте ли? "К'во не чу" – най-слушаната BG песен за 2016-а

Вижте каква музика е слушал българинът през миналата година
35
Чухте ли? "К'во не чу" – най-слушаната BG песен за 2016-а
Снимка: Булфото

ПРОФОН и испанската мониторинг компания BMAT представиха своята годишната класация "Топ 100 на най-излъчваните песни" в радио и телевизионния ефир на България за 2016-та година.

Най-слушаната българска песен за 2016-та година е хитът "К‘во не чу" на финалистката от X Factor – Дара. Следва я "If love was a crime", с която Поли Генова класира България на престижното 4-то място на конкурса Евровизия 2016 в Стокхолм. Третата позиция е за Криско и парчето "Дали това любов е". Петицата се допълва от "Да избягаме" на Невена Пейкова със Стивън Ачикор и Pavell & Venci Venc’ – "Setaabrat".

Шестата позиция пък е за Гери Никол с "I’m the queen".

Иначе най-излъчваната песен за изминалата година е хитът на турския DJ и продуцент Mahmut Orhan – "Feel", в тандем със Sena Sener. Второ място заема френската изпълнителка Imany с ремикс версията на хита ѝ "Don’t be so shy (Filatov & Karas Remix)". Трета в класацията е "Be the one" на британката Dua Lipa.

Класацията обхваща периода от 1-ви януари до 31-ви декември 2016 и е базирана на 24-часово отчитане на излъчванията в ефира на 40 телевизионни канала и радиостанции с национално покритие.
 
Топ 10 Airplay за 2016 година:
 
1. Feel - Mahmut Orhan Feat. Sena Sener
2. Don't Be So Shy (Filatov & Karas Remix) - Imany
3. Be The One - Dua Lipa
4. Cheap Thrills - Sia
5. The Violin Song - Monoir / Osaka
6. Ocean Drive - Duke Dumont
7. MHM MHM - Manuel Riva & Eneli
8. BonBon - Era Istrefi
9. Sorry - Justin Bieber
10.California - Mario Joy
 
Топ 10 BG Airplay за 2016 година:
 
1. К'во не чу - Dara
2. If Love Was A Crime (Eurovision 2016 - Bulgaria) - Poli Genova
3. Дали Това Любов Е - Криско
4. Да избягаме - Невена Пейкова Feat. Steven Achikor
5. Setaabrat - Pavell & Venci Venc'
6. I'm The Queen - Gery-Nikol
7. Не ти ли стига - Михаела Маринова
8. 24/7 - Пламен И Иво
9. Маски Долу (Extended Club Version) - Deep Zone Project
10.Drama Queen - Графа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
16
 
7
 
! Отговори
Дизайнеро преди 7 години
Тенкю на шугар деди за наградата!
24
7
 
16
 
! Отговори
Кръчмардайчинзер преди 7 години
До Друг такъвЕ тя има и две бездарни танцьорки в екипа уж да вдигат адреналина ,някви дето и в Косовска крайпътна кръчма няма да ги вземат
23
5
 
23
 
! Отговори
DPr преди 7 години
*** как сме задрали дъното... ако това е най-слушаната песен, музикалното ни изкуство е пълна инсуфициенция... чалга и крископроизводни... ужасссс... а да и графопроизводни нещастници
22
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има разлика между " излъчвана" и " харесвана", това че ни натрапват протежетата на Саня Армутлиева не значи, че са най- доброто. Повечето се гордеят, че пеят на български, но по- добре да беше на английски, така поне щяха да имат шанс някои хора да не им разбират безсмислените текстове.
21
5
 
24
 
! Отговори
11 преди 7 години
Че къде видяхте музика тука?
20
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Музиката и БГ и чуждана в момента за жалост е голяма повър*ня, ама децата това харесват, ние не може да го разберем. Има чат-пат по някое готино парче, но като цяло са едни врещящи музички и цвилене, направооооо кошмар. От всичко, което се върти по радиата Джъстин Бибата, на който доста се смеех вече ми се вижда супер с неговите еднотипни, равни не пищящи песнички.
19
5
 
23
 
! Отговори
слушателка преди 7 години
Аз слушам БГ Радио - само там ги пускат такива като нея. Не че я слушам, но докато "пее" намалям силно звука. Слушам БГ Радио, защото там звучи и хубава българска музика. Не знам обаче кой им плаща, за да пускат и такива простотии...българска музика било ужким. Една година ходих на конкурса Бургас и морето - имаше доста хубави песни. Ами нито една не пуснаха по БГ Радио, само по Хоризонт ги чух. И прав е 22 - има разлика между най-слушана и най- пускана песен - за второто явно някой яко плаща.
18
5
 
18
 
! Отговори
Друг такъв преди 7 години
До КръчмардайчинзерНай-трудно се преговаря точно с такива. Искат хонорар до небесата, а не могат да запълнят 2х30 мин. За две песни и 10 кавъра се плаща минимално. Клиентите искат певачката да пее, не да разхожда баджаци. За баджаци има друг тип заведения.
17
5
 
26
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Трябва да се прави разлика между на-пускана и най-слушана. Аз като го чуя това, меко казано бездарие, с голям кеф светкавично сменям станцията.
16
5
 
33
 
! Отговори
КОЙ? преди 7 години
Кой ги слуша тези?!?!?!
15
8
 
23
 
! Отговори
Кръчмардайчинзер преди 7 години
Тая Дара е кандидат плеймеъдката с най-хубав глас.Има само една песен ,другото е скучни кавъри,на сцена след 15 мин. и увисва.
14
5
 
22
 
! Отговори
От кухнята преди 7 години
И защо да се прави тази гимнастика? Ами еднодневката е щерка на чичко, собственик на едър рекламодател. Или еднодневката има договор с Армутлиева, която има интерес същата да се пробутва на "аудиторията". Нищо, че не може да изпее вярно три тона и единствения талант е силиконовите джуки. Важното е "да се върти в ефира" , да капят едни парички.
13
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Между това, което се излъчва и това, което се слуша, разликата е от Земята до Небето.
12
7
 
26
 
! Отговори
От кухнята преди 7 години
организират тия измислени конкурси си излъчват песните и после сами си ги обявяват за най-слушани.---Точно. Да ви кажа как става отчитането. Даваш заявка до рекетьорите от Профон какво и кой ще излъчваш за месеца. В края на месеца идва някоя кифла-стажантка и гледа в логовете на ефирния компютър кое колко пъти и кога е излъчено. Ако искаме да пробутаме някой наш човек от форматните еднодневки, показваме на кифлата друг списък, където сме я писали 100 излъчвания, а реално сме я пуснали 20 пъти.
11
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Чупя бариери, хапя питбули, териери.. одка и Блъди Мери, полезен като годжи бери." Това може ли да бъде песен въобще! Б*хти ш*баните критерии ... щом това е модерно
10
7
 
33
 
! Отговори
Умник преди 7 години
Българската поп музика вече сериозно конкурира чалгата в приза "Най-*** текст на песен".
9
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
таз защо тъй се е облякла? за лейди Гага ли се има или си мисли,че ще е по-разчупена може би? Защо не сложи нещо елегантно, щеше да се открои,щеше да я подчертае,а с това....
8
7
 
42
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Тъй наречените таланти, х фактори и не знам си какви още измишльотини избълваха комерсиални еднодневни песнинчки, които за нищо не стават. Медиите, които организират тия измислени конкурси си излъчват песните и после сами си ги обявяват за най-слушани.
7
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази на мяза на мома, а дали е хубава е под въпрос.
6
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убава мома, ще я взема ако жената не се сърди.