Андре Рийо обяви и втори концерт в София

Холандският цигулар и оркестърът му идват за първи път у нас
8 мар 2018 14:37,
5
Андре Рийо обяви и втори концерт в София
Снимка: Личен архив

Билетите за първия концерт на Андре Рийо се разпродадоха сензационно за три дни и най-голямата зала в столицата се оказа тясна за почитателите му. Затова "Кралят на валса" обявява втора дата за концерт у нас.

Вторият концерт на знаменития холандски цигулар, организиран по покана на BG Sound Stage, ще бъде отново в същата зала на 17 юни, неделя. Билетите вече са в продажба.

София е поредна спирка от световното турне на Андре Рийо и неговия оркестър "Йохан Щраус" World Arena Tour 2018, което ще премине през Европа, Мексико, Израел, САЩ, Аржентина и Австралия.

"Искам да благодаря на всички в България за изключително топлото посрещане! Повече от 30 години аз и моят оркестър "Йохан Щраус" свирим навсякъде по света и сега сме много развълнувани да дойдем за първи път във вашата страна - каза виртуозът. -

Очакваме вече с нетърпение тези концерти и да видим българските си приятели да танцуват под звуците на нашите красиви валсове. Благодаря ви за подкрепата и за любовта!"

Концертите на Рийо и оркестър са истински спектакли, в които се преплита и хумор, а музиката е вълшебна. Повече от 600 000 са зрителите годишно, което говори, че суперзвезди като Мадона, Елтън Джон или Coldplay например продават по-малко.

"Маестрото на масите", както го нарича Wall Street Journal, е продал повече от 40 милиона CD и DVD-та, отбелязал е 30 първи места в световни класации, получил е над 500 платинени и 3 Британски награди за "Албум на годината".

Неговите албуми редовно се изкачват до топ 5 на Британските поп класации, а видеата му достигат милиарди гледания в YouTube. Рийо има повече от 2, 9 млн. последователи във Facebook.

Неговият оркестър е най-големият частен оркестър в света, като в състава му има музиканти от 13 различни националности. Българската публика може да се наслади на изкуството на Андре Рийо и оркестъра му на 16 и 17 юни 2018г. в зала "Арена Армеец".

Билетите за втория концерт са вече в продажба в мрежата на Ивентим, бензиностанции OMV, билетен център НДК, както и онлайн от  www.eventim.bg и  www.andrerieu.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
JManev преди 6 години
Невероятно изживяване. Присъствах на негов концерт в Букурещ, на открито. Преди началото и няколко пъти по време на концерта се изсипа порой, но никой не си тръгна. Бяхме подгизнали, но много, много доволни. Представлението бе уникално. Непременно ще бъда в зала Армеец. Горещо ви го препоръчвам.
3
0
 
4
 
! Отговори
българка преди 6 години
Наистина е страхотен ! Гледала съм в мрежата негови концерти в западна Европа, САЩ, Мексико, Австралия. Миналата година ходих в Прага специално да го гледам на живо - да ви кажа честно концерта му беше доста обран и постен, в сравнение с другите. Ще отида и в София да го гледам и слушам, надявам се да се постарае малко повече, особено като се има предвид огромния интерес към гостуването му.
2
0
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Един от най-големите!! Прави страхотни импровизации и виртуозни изпълнения! Не се учудвам, че билетите за първият му концерт са свършили бързо. Изпълнител от неговият ранг в момента няма!!
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велик шоумен. Гледал съм записи на негови спектакли. Да можеше да дойде и във Варна!