Валс под звездите... и още музика във "Врана"

Привилегия за софиянци е 5-ото издание, смята цигуларят Иван Пенчев
6 юли 2018 13:52,
3

По малко от седмица остава до началото на концертните вечери на открито в зелената градина на двореца "Врана". Филмова музика, руска класика и интерпретации на мелодии от всички части на света.

По думите на цигуларя Иван Пенчев инициативата се прави за 5-та година, за да има какво да правят столичани в летните вечери.

"Самата инициатива е на Столичната община и Софийската филхармония. Още първата година всичко бе продадено. Тази година се случи същото.

За пореден път доказахме, че "Врана" е точното място за концерта", сподели музикантът в "България сутрин" по Bulgaria On Air.

Той подчерта, че тази година самият концерт може да се нарече пацифистки.

"Ще включим музика от Израел, Пакистан, Русия, ще има и валс. На 12 юли смятам да използваме пространството пред Врана да представим различен поглед към музиката, който не е свързан с препратка към никоя държава. Музиката - независимо къде, свързва хората", категоричен е цигуларят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сред народ който слуша само чалга това е жив кошмар класическата музика.
2
2
 
4
 
! Отговори
Юруш на класиката преди 5 години
Наш *** много обича класическа музика. Така е бетер английски аристократ. Това Моцарт, това Вивалди! Мам.ата си .....! Освен Моцарт и Вивалди, обаче, селско-градският ни "елит" друго не знае. Май имаше и един Бах, ама като псувня звучи. От класиката *** най-обича опера! Пеят нещо там. Най-хубавата опера е "Лебедово Езеро"! Щото и лебеди има! Поне би трябвало. Жалко, че на опера не може да се играе хоро. Много жалко
1
2
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Добра новина...