Джипси кинг в Банско: Thank you, Russia!

Групата направи фурор на джаз феста в Банско
11 авг 2018 15:55, Екип на Dnes.bg
23

"Джипси кинг на Пако Балиардо" мина с гръм и трясък през Банско, за да изнесат първия си концерт в рамките на международния джаз фестивал.

Кралете на фламенкото и салсата вдигнаха на крак хилядите си фенове на площада с хитовете Bamboleo, Djobi Djoba, Baila Me и Un Amor, публиката чу и интерпретации на My Way на Франк Синатра, Ne me quitte pas на Жак Брел, Volare на Доменико Модуньо, както и немалко инструментални композиции с виртуозни китарни сола.

Суматохата и изключително радушният прием от страна на публиката като че ли замаяха артистите и те за миг изгубиха представа къде точно са намират.
След едно от парчетата в началото, аудиторията бе възнаградена с думите Thank you, Russia! (Благодаря ти, Русия!). Още при следващата песен нещата си дойдоха на мястото и адресатът вече беше точен – Банско.

Оказа се, че има и обяснение защо липсва буквата "с" след Кинг. Членовете на групата в момента водели съдебни дела за името "Джипси кингс", и междувременно Пако, който е от първоначалния състав и е най-възрастният от братята Балиардо, гастролира по света под името "Джипси кинг на Пако Балиардо". Това е причината участието в Банско да липсва в официалния сайт Gipsykings.com.

Пако, като част от оригиналната група, създадена в Южна Франция преди точно 40 години, има над 18 милиона продадени албума по света и множество престижни награди, между които и "Грами". И той, както и останалите му колеги, свири по слух, тъй като няма академично музикално образование. Това обаче не пречи да развиват стила и виртуозността си чрез непрестанното свирене на китарите и предаването на наследството от поколенията преди тях. Според критиката те самите допринасят с нови елементи към фламенко музиката.

автор: Даниел Димитров
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
А стига бе! преди 5 години
Как ли са разбрали, че Другарката *** и Другарят Десислав Радев се опитват да ни пробутат за руска колония?!
14
0
 
2
 
! Отговори
Дунди преди 5 години
Хаха, ами те са били вече на няколко питиета хората, то Москва и Банско много си приличат ....
13
0
 
0
 
! Отговори
Цяла тумба... преди 5 години
...политкоректни *** без уши коментират според свирката в заглавието, а , всъщност, концертът бе наистина зашеметяващ, хората дойдоха с пълен екип, в т.ч. и тонинжинера си / скапанят звук , марка "БНТ", за секунди се преобрази/,пяха последни, но шоуто продължи колкото един голям концерт , с бисове, невероятна атмосфера, огромна надъхана публика, такива моменти не се забравят и от публиката, и от артистите - неслучайно изпяха, като подарък за Банско и банскалии, прочутата си " Montаna"...
12
1
 
2
 
! Отговори
Юлия преди 5 години
Страхотно шоу направиха и въобще цялото шоу в Банско беше голяма работа. Много се радвам, че успях да присъствам на джаз феста. Ако има догодина - там съм. Голям кеф си е.
11
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Откъде да знаят къде точно се намират бразилските французи?! Нали са тръгнали на"турне". Завършил съм френско езиково училище. Имаше и две английски паралелки. Дойде на бала една много известна тогава певица и каза:"....И на добър час! И всичките да ви приемат във френската филология!...". Изучаващите английски бяха в потрес.
10
5
 
6
 
! Отговори
До Кенана преди 5 години
Голяма част от мат'риала бленува да сме губерниа или вилает :(
9
0
 
9
 
! Отговори
Кенана преди 5 години
Един народ е токова голям, колкото е националното му самочувствие.
8
5
 
6
 
! Отговори
стана тя преди 5 години
даже ромите ни бъзикат, че сме се продали за рубли
7
4
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
Имаше много хубави жени, затова ще е. Там го казаха, тук го и написаха. Забавно. Много.
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От мухата слон правите! Неспособни да мислите, тръгнали голе-еми заключения да правите от едно нищо! Екипът, защо това е в заглавието ви? Давате насока ли?Тук въпросът е съвсем друг: защо на някои народи им върви на джипсита, а на други - бр-р-р!
5
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не бръсне Ганчовците.Това просто е поредното доказателство.
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко години бях на концерт на наша (възрастна) народна певица в Дания. Тя каза "Много се радвам да съм тук в Холандия". След като и напомниха, че е в Дания, тя отвърна "Е, *** то същото".
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКаза граджданинът на държавата с ромско население от милион и половина при население 5 мил. Направо ги затапи "рашистите"...
2
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ромът крал" му е едно в главата, неговата мать Русия. Впрочем всички там са долу - горе такива!
1
8
 
34
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Амчи, то Банско може и да си е Русия...