От Сингапур до Голямата ябълка в името на една любов – джаза

Мая Нова ще се върне в родната си България с 5 концерта
17 дек 2018 12:23,
0

Прекарва детството си край Дунава и взима уроци по китара. По-късно в живота и се появява и голямата й любов - джаз музиката. Пътят и я отвежда в далечен Сингапур, а по-късно и в Ню Йорк.

Личността и, обаче, не се изчерпва единствено с нейните музикални заложби. Освен че умее да пее, тя пише песни сама, преподава и самоусъвършенстване.

Тя е Мая Нова и ще прекара цял месец в родната си страна, където ще зарадва любителите на джаз музиката с 5 концерта.

"Ще съм в България един месец и съм много щастлива. В Сингапур бях 10 години. Имах участия и в други части на Азия. Хората пътуват за туристически забавления, а аз пътувам по работа, което е идеално. Сингапур е прекрасен град държава. Имах много добро преподавателско място в университета, навсякъде ме канеха. Но почувствах, че имам още да раста. Затова отидох в Ню Йорк. Там борбата е изключително тежка. Градът те учи да си скромен", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Тя разказа още, че в Ню Йорк е намерила мястото си, защото за нея Голямата ябълка е меката на джаза.

"Там са най-добрите музиканти. Музиката там не е специализирана за специална аудитория, но все пак и там джазът не е много популярен. За този месец в България съм предвидила 5 концерта. Първият ще е на 21.12 в Пловдив в бар Контра бас", отбеляза Мая Нова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари