Време за фолклор с "Мистерията", Стунджи, "Чинари", "101 каба гайди"

Спектакълът е на 15 април в зала 1 на НДК
18 мар 2019 11:22, Александър Попов
0
Време за фолклор с "Мистерията", Стунджи, "Чинари", "101 каба гайди"
Снимка: Асен Великов

Ансамбъл "Чинари", "Мистерията на българските гласове", Стоян Янкулов – Стунджи и "101 каба гайди" ще излязат на сцената заедно в спектакъла "Време за фолклор". Той ще бъде представен на 15 април в зала 1 на НДК

Именитите участници ще представят най-добрите си ефектни танци, песни, музика и сола преплетени в 90-минутна истинска, фоклорна приказка. В нея ще се включат още група Еtnotix и трио "Булгарина".

Билетите за спектакъла се пускат в продажба от днес, а до 24 март те ще са на промоционални цени. Ще се продават в системата на Ticketportal.bg, в Билетен център в НДК, Билетна каса на "Арена Армеец".

Във "Време за фолклор" ще чуем вълшебните гласове на "Мистерията на българските гласове", които миналата година издадоха новият си албум "BooCheeMish" с участието на Лиса Джерард. Световноизвестният български хор е номиниран няколко пъти и е носител на награда "Грами" от 1990 г.

Ще видим и танцьорите от ансамбъл "Чинари", които през декември 2018-та отбелязаха бляскаво 25-тата годишнина от създаването си. През годините неговият хореограф, основател и директор - Асен Павлов създаде 13 авторски спектакъла, които радват публиката всяка година преди Коледа.

Ритъмът на фолклора ще усетим със Стоян Янкулов – Стунджи, който не спира да ни изненадва с участието си в различни и интересни проекти. Един от най-изявените ни и талантливи перкусионисти участва в много записи на джаз, поп и етно музика, което съществено е повлияло на уникалния му стил на свирене. Във "Време за фолклор" Стунджи ще има и общо изпълнение с "Чинари Дръмс" и "101 каба гайди".
 
И за да е пълна и пъстра фолклорната картина на спектакъла, на сцената ще стъпят именно те - гайдарите от "101 каба гайди". Те ще бъдат водени от емблeмaтичния им pъкoвoдитeл и основател Kocтaдин Илчeв, който е един от най-известните майстори на каба гайда в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари