"Време за фолклор" – народно творчество от най-висок клас в НДК

Три формации заедно ще радват любителите
Обновена: 2 апр 2019 13:14 | 2 апр 2019 13:05,
1

Ансамбъл "Чинари", "Мистерията на българските гласове", Стоян Янкулов – Стунджи и "101 каба гайди" ще излязат на сцената заедно в спектакъла "Време за фолклор". Той ще бъде представен на 15 април в зала 1 на НДК. В него ще се включат още група Еtnotix и трио "Булгарина".
Още по темата

Спектакълът има за цел и да започне кампания за обявяването на 22 юни за Национален ден на българския фолклор. Това разкри продуцентът и главен художествен ръководител на "Време за фолклор" Асен Павлов в студиото на "България сутрин".

"Трябва да има един ден, в който негово величество фолклора да бъде почетен както трябва и да направим дълбок поклон към тази 1300-годишна история, която сме съхранили", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Асен Павлов допълни още, че 22 юни е дата, която не е обременена с нищо сега, но е около Еньовден, което го прави подходящ да бъде обявен за Ден на родния фолклор.

"Сценарият вече е готов. През цялото време трите формации и Стоян Янкулов ще се редуват в изпълненията си", разказа още продуцентът.

Асен Павлов разкри, че в НДК ще има и брандирани учредителни книги и всеки, които иска да подкрепи идеята им и 22 юни да бъде ден, в който да почитаме българския фолклор, ще може да се запише в тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Теодора Златоустова преди 5 години
От най-висока класа са може би 101 каба гайди и Стунджи. "Чинари" са евтина гимнастическа атракция, предрешена в турско синьо. "Мистерията" отдавна е в миналото и спомените, днес звучи по-зле и от самодеен хор.