Хосе Карерас с отличие и последен концерт у нас

Певецът ще бъде удостостоен със званието „Доктор Хонорис Кауза“
8 апр 2019 17:52,
0
Хосе Карерас с отличие и последен концерт у нас
Снимка: Reuters

Хосе Карерас прие поканата на българската Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Той ще бъде удостоен със званието „Доктор Хонорис Кауза“ – най-високото отличие на престижната образователна институция.

Церемонията за връчването на наградата ще се състои в Академията при идването на Карерас за последния му концерт в София на 11 май (събота) в Арена Армеец, с който великият изпълнител, един от Тримата тенори, ще се сбогува с българската публика.

Ректорът на НМА Проф. Д-р Димитър Цанев ще връчи отличието на Маестро Карерас.

Колкото до самият концерт, който предстои след само месец, се предвижда да бъде грандиозно събитие, в което ще вземат участие повече от  120 души сценичен, технически и музикален екип.

Ключова ще бъде ролята на младия български тенор Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова, които ще застанат на сцената редом с Маестро Карерас и ще изпълнят заедно с него най-популярните арии, с които Карерас си е спечелил вечно място в класическата плеяда на оперната музика.

Симфоничната част ще бъде изпълнявана от Оркестъра на Софийска опера, избран лично от Карерас между няколко оркестри в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари