Сълзи, драми, дилеми... Останаха 28 в "Гласът на България"

Треньорите се разделиха с половината участници в шоуто
13

Още по темата
Шест музикални битки сложиха край на вокалните двубои в "Гласът на България", а Михаела Филева, Камелия, Графа и Иван Лечев избраха последните таланти, с които продължават напред в шоуто.

По време на вокалните двубои треньорите се разделиха с половината участници от отборите си и влизат в новия етап на шоуто – Нокаутите, с по 7 изключителни изпълнители. В него всеки участник ще се състезава за място на един от трите стола на сцената. Оцелелите след последното изпълнение в съответния отбор ще получат шанса да се борят за зрителския вот в концертите на живо.

Разтърсващ финал на най-тежкия за треньорите етап от шоуто постави дуета на Пирина Христова и Антон Гюров, които разплакаха треньори и публика с изпълнение на народната песен "Зайди, зайди, ясно слънце".

"Това бе истински музикален българо-космически сблъсък", коментира представянето им Камелия. "Беше велико, накарахте ни да се почувстваме горди, че сме българи", добави Михаела Филева. Вълнението на треньора им Иван Лечев бързо премина в сълзи и той направи трудния избор към  "Нокаутите" в шоуто да продължи Антон.

По-малко драматичен, но също толкова емоционален за ветерана в журито, бе вокалният двубой между един от най-силните му рок таланти – Тодор Ковачев и сценично обиграния юрист Борис Байчев. Изборът си да продължи напред с Тодор, Лечев обоснова с по-голямото умение на 29-годишния софиянец да предаде чувството на песента.

Камелия остави в отбора си за следващия етап от надпреварата две млади момчета с изразен собствен стил - учителя по музика Георги Пеев и Тино Хаджиев. Българският Ник Кейв, както стана известен Тино, отново спечели одобрението на фолкпевицата, както и признанието, че на сцената на шоуто никога не се е качвал изпълнител с подобен нестандартен тембър.

Най-равностойният дует – между Марта Цветкова и Нели Стойнова, изправи Графа пред дилема, която той предпочете да разреши със сърцето си. След изпълнението Влади Ампов избра да продължи с 18-годишната Марта, която трогна цяла България със силата на духа си. Младото момиче за втори път пя с патерици на сцената и дори се закани да натупа треньора си с тях, ако не я пусне към следващия етап в шоуто.

"В мен гори огън, който е много цветен и това не трябва да се изпуска. Иначе ще те запозная с Гошо и Пешо", закани се тийнейджърката, която е дала мъжки имена на верните си помощници в придвижването.

Михаела Филева завърши поредицата от емоционални решения по време на вокалните двубои като противопостави две талантливи 16-годишни момичета - Христиана Рандева и Невена Александрова. С признанието, че е очаквала повече и от двете, Михаела предпочете по-разпознаваемия глас на Христиана.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
некой си преди 1 месец
предаването е безсмисленно прахосване на едни пари а журито по-добре да ходи да копа картофи на село с изключение на лечев журито каво умеят па да дават оценка на другите
10
0
 
3
 
! Отговори
Малиии преди 1 месец
Нима?!? Каква драма,ужас,направо няма да мога да спя поне седмица...
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изключително разочароващи изпълнения, лош подбор на песни и неадекватни треньрои. Едни от най-талантливите деца отпаднаха, но явно последното нещо което се търси е таланта.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мозъчната промивка на материала продължава.
Така де, избори идват.
Трябва да забрави за апартаментите и терасите на властта и да пусне правилната бюлетина - за Шайката.
Прост народ лесно се управлява, а всичките тези тв формати спомагат много за опростачаването на нацията.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най добре е от отпадналите в последния тур да правят Б отбор с нови треньори .И накрая ще се види ,е Б отборът е по-добър от А отбора.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Михаела сбърка .По-добрата беше Невена. И Иван Лечев мислеше за нея.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Т. нар. жури,е пълно некадърие по отношение музикалния нюх който трябва да притежават.Нацапани,напудрени,запотени "фактори",които оценяват изпълнителите,се лигавят приличейки на шутове от Н-ския цирк."Графове","принцеси",пошлост,дал Господ бол.
4
2
 
9
 
! Отговори
ДААА.. преди 1 месец
ДО СЕГА НИКОЙ НЕ МЕ БЕШЕ РАЗПЛАКВАЛ ВСЯКА ГОДИНА ГИ ГЛЕДАМ -ТАЗИ ГОДИНА АНТОН ГЮРОВ МЕ РАЗПЛАКА ТА ТОЙ ПЕЕ ТОЛКОВА ХУБАВО КАКЪВ ГЛАС - НАПРАВИ МИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ НЕ САМО В ТОВА ШОУ И В ДРУГИ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ВИКАШ СИ ПО ДОБЪР ТАКИВА ПРЕДПОЧИТАТ А НЕ ЕДНА ХУБАВА МЕЛОДИЯ ДА Я ЗАПЕЕШ ПРИМЕРНО- ДАНО ТОВА МОМЧЕ АНТОН ДА СПЕЧЕЛИ ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯТ ХУБАВИТЕ БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подкрепям те 2-ри,
Тези формати експлоатират кадри на училища и академии, понеже контролират медийното пространство.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който иска да се научи да пее и да бъде оценен - има музикални училища ,академии и всичко необходимо за добро музукално образование !
Всички тези “формати “ са една голяма пародия ! Хора -без работа !
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Певци много, хубави български песни малко. Без композитори нищо не става. Ампов не е добър. Композира, т. е. съставя, но няма и идея за мелодика, за разгърната фраза, за изграждане на цялостна музикална творба. Няма топлина, няма сърдечност в съвременните български песни.