Финалистите са ясни, кой ще спечели "Гласът на България"?

Графа и Камелия преминаха през "Нокаутите"
20 май 2019 13:05, Александър Попов
13

Снимка: bTV

Амбициозната Ива Георгиева, таксиметровият шофьор с афинитет към сръбското Тодор Симеонов или лиричният трубадур с китара Христиан Ненов – залозите за победителя в шоуто по bTV започнаха да текат с пълна сила в социалните мрежи след финала на нокаутите в шоуто.

Георгиева е завършила музикалното си образование в Лондон, има кариера в Дубай и вече се доказа като брилянтен вокалист с джаз в кръвта. Тодор стана всенароден любимец със скромността и титаничния си глас, който преди шоуто отпускал само на маса и пред клиентите в таксито. Христиан пък носи заряда на алтернативна звезда от Острова и в тембъра си носи нерв и меланхолия, които хващат за гърлото от първо слушане. Тримата участници отиват на големите концерти и ще защитават честта съответно на Иван Лечев, Камелия и Михаела Филева.

В отбора на китариста на ФСБ продължават още Николай Воденичаров-Никеца, икона от столичния ъндърграунд и фронтмен на банда, и Симона Симеонова от Плевен. Тя е красивото доказателство, че винаги има втори шанс – миналата година гласовитата брюнетка не е успяла да размърда нито един от треньорите на кастингите на тъмно и въпреки жестокото разочарование е продължила подготовката си за сезон шест.

При Камелия компилацията от характери от повече от колоритна – до бъдещата фолк звезда Тодор застават момичето с черния глас Мария Величкова и Кирил Хаджиев –Тино. Хубавецът с уникален нисък тембър е сравняван от зрителите с Ник Кейв и действително носи същия сексапилен мрак в звученето си.

Рамото на Филева попи сълзите на Вениамин Димитров, който е най-емоционалният участник в отбора й и обеща повече да не плаче пред камера след представянето си на нокаутите. Място на финала получи и 15-годишната Надежда Александрова, чието изпълнение на парче на Адел изпрати вкъщи един от големите фаворити на Михаела – Калоян Николов.

Графа ще се опита да отнеме короната на Лечев като атакува концертите с Галина Красимирова, Атанас Кателиев и Ивана Муцкова. Галина трогна зрителите колкото с изключителния си глас, толкова и с личната си история. Тя е зарязана от бащата на детето си ден преди да роди. Дъщеричката й е с лека форма на аутизъм и в момента живее с баба си, тъй като Галина не може да си позволи да я издържа с работата си в София. След раждането тя спира да се занимава с музика, защото качените килограми я правят непривлекателна за шефовете на заведения.

Ивана Муцкова е с швейцарски паспорт и македоно-арменска кръв. Тя влезе в шоуто с песен на португалски и спечели мястото си на големите концерти с френски хит. За Графа Атанас Кателиев е "най-разпознаваемият тембър" този сезон. Стругарят от Бургас влезе без особено самочувствие в шоуто, но отвя конкуренцията с фънки изпълнението си.
 
Първият четвъртфинален концерт на живо в шоуто ще е на 25 май, по изключение в събота, а полуфиналът и финалът, съответно са на 2 и 9 юни по bTV. В края на най-напрегнатия етап в музикалната надпревара, четиримата треньори влизат във финалната битка в Сезон 2019 с по трима участници, които ще се състезават за зрителския вот, титлата "Глас на България" и наградата от 50 000 лева.
 
bTV Media Group ще дари приходите си от есемес гласуването по време на живите концерти на "Гласът на България" в подкрепа на кампанията за възстановяването на опожарените сцени на Националния студентски дом. Историята на дома разказа водещият и репортер Денислав Борисов в своята поредица, излъчена в bTV Новините и bTV Репортерите. Зрителите ще могат да подкрепят своите фаворити в най-гледаното шоу в България на 25 май, 2 и 9 юни и едновременно с това да допринесат за възстановяването на творческата дейност в Студентския дом. В рамките на инициативата в полза на една от най-знаковите сгради за младите хора в България са заснети и специални видеоклипове със съдействието на радио N-JOY.
 
Сградата с голямо културно значение се превърна в трибуна за изпълненията на 12-те финалисти в сезон 2019 на "Гласът на България", които изпяха хитове на своите треньори в атмосферата на историческата сграда в сърцето на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
,.,., преди 4 години
Нищо повече от музикално шоу за имитатори.Пеят чужди песни.После индивидуална кариера -боза.Излишен шум.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да кажа, Атанас е от ВАРНА не от БУРГАС
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има супер гласове. Никеца е с голямо гърло и мощен глас. Дано да спечели.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Михаела Филева е класа над Камелия! Много е красива, не може да се отрече!
9
3
 
5
 
! Отговори
Горгона преди 4 години
Тя Михаелчето да не е станала последователка на Л. Живкова, та всяко предаване се кичи със странни тюрбани ала соц-принцеса!
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление тази година Всички са кръгли Нули ! - няма глас !Децата при Слави пеят много по-добре !- 10годишната Александра пее като змей -фаворитка ми е !
7
4
 
17
 
! Отговори
Аз преди 4 години
На Михаела голямата уста и тюрбаните й ми идват "too much".
6
1
 
17
 
! Отговори
Random преди 4 години
Само в нашата държава има по 15 шоута за таланти. ЕЙ МНОГО ТАЛАНТЛИВИ, на всеки 4 има по 2ма неграмотни и един талантлив. И после пусна Войс или Бокс българска музика и ми идва да се самоубия. Всички песни са УЖАС!!! Някой може ли да изброи последните 10 победителя от Айдъла, тази глупост, пей със слави и какво беше другото. Какво стана с тях, къде са? Какво направиха?
5
4
 
7
 
! Отговори
az преди 4 години
До 1Аз пък мисля, че има много талантливи хора сред тях. Освен финалистите имаше поне още 5 човека , които веднага можеш да ги пуснеш като готов продукт. Калоян за мен беше един от най-добрите, можеше и да спечели. Не разбрах как не продължи...Желая му успех!
4
1
 
19
 
! Отговори
СС преди 4 години
Пиано баровете и кварталните кръчми чакат победителите ...
3
8
 
4
 
! Отговори
Гон Зо преди 4 години
Искам оня със сръбското да спечели !!!
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надежда, разбира се! Тя има уникални гласови данни, а и визия! Успех, Наде!❤❤❤
1
14
 
10
 
! Отговори
Са преди 4 години
Тия,ако бяха в друго музикално шоу,нямаше да ги допуснат даже до ефир!Чак толкова бездарни "певци" скоро не бях чувал!И ония,на столовете,уау-мяу,ама какво да кажат и те- с тоя материал,толкова!!