Театър Ла Скала открива Новогодишния музикален фестивал в НДК

На 15 декември в зала 1 ще звучат популярни творби от италиански композитори
20 ное 2019 14:15, Александър Попов
0
Театър Ла Скала открива Новогодишния музикален фестивал в НДК
Снимка: НДК

"Музиката е енергия" – това е мотото на 33-тото издание на Новогодишен музикален фестивал, който тази година обединява в програмата си най-значимите имена на съвременното изпълнителско изкуство с млади таланти.

Международният музикалният фестивал ще бъде открит на 15 декември от 20:00 часа с концерт на Камерен оркестър на Театър Ла Скала – Милано /Cameristi della Scala/ – един от двата камерни оркестъра на прочутия театър Ла Скала Милано – формация, популярна с многобройните си турнета на всички континенти.

В зала 1 на НДК ще звучат популярни творби от италиански композитори под заглавие "Италия – музиката е любов".

Камерният оркестър на Театър Ла Скала изнася концерти в най-престижните театри и концертни зали по целия свят. Сред тях е Залата на Организацията на обединените нации и Карнеги хол в Ню Йорк, Централата на ЮНЕСКО и зала Гаво в Париж, Оперният театър във Варшава, зала "Чайковски" в Москва и други.

Репертоарът на оркестъра включва основните композиции за камерни оркестри от барока до днес, включително със специално внимание към по-малко известни италиански инструментални творби от 19-ти век.

Дългогодишната постоянна работа с най-големите диригенти от международната сцена, от Рикардо Мути до Даниел Баренбойм, имат основна роля и допринасят за оформянето на звука на Cameristi della Scala и определя техния характерен тембър и фразировка, което допринася за индивидуалния облик на ансамбъла и неговата уникалност на фона на италианските камерни оркестри.

Билети за концерта можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg, на цени от 30 до 80 лв., както и ВИП билети от 90 лв. За ученици, студенти и пенсионери билетите са с 20% отстъпка.


0
Още по темата: НДКТеатър Ла Скала
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари