Направих група, защото се чувствах самотен !

Parov Stelar в интервю за Dnes.bg
2 юли 2012 14:10,
0
Направих група, защото се чувствах самотен !
Диджеят е започнал с техно и минимал музика. Снимка: Facebook

Parov Stelar завладя целия свят в последните години със своята уникална смесица от електронна музика, обединена под името "електро суинг". Сочен за бащата на този жанр, но започнал с техно и минимал музика, Parov Stelar набира все по-голяма популярност и със своите концерти на живо под името Parov Stelar Band. Той се вдъхновява от всичко и навсякъде, не обича да разделя музиката на жанрове и обича феновете си.

Кой е Parov Stelar?

Parov Stelar е човек, който ме кара доста често да съм част от нощния живот, да бъда навън по работа през повечето време и за жалост, да не бъда с жена си вкъщи. Не на последно място, ме кара да пия много бира.

Как реши да правиш електро суинг? Как създаде този жанр?

В началото започнах да правя техно и минимал музика. В процеса на прогресивна работа се свързах с Mr. Scuffs и неговите разрушителни звуци, които ме очароваха. Така реших да направя свои звуци, нещо, което е лично от мен.

Какво мислиш за електронната музика по принцип?

Не обичам да категоризирам музиката, както и да разглеждам различните стилове, които стоят зад жанра "електро суинг", защото те са много. Но все пак има едно нещо, което наистина харесвам в електро музиката - невероятната ударна основа, която просто се разнася наоколо с голяма мощ.

Започнал си да правиш музика сам. Защо реши да сформираш група?

Започнах сам, наистина, но след известно време, постоянно по турнета, пътувания из целия свят, концерти и участия, започнах да се чувствам самотен понякога. Съпка по стъпка започнах да се свързвам със страхотни други артисти и накрая успях да намеря точните хора, с които да сформираме група. Да бъда с тези прекрасни хора на сцената и да споделям успеха си с тях ми носи невероятно усещане.

Каква е разликата за теб между това да правиш диджей сет и да си на сцена с групата?

Със сигурност във формацията "Parov Stelar Trio" пътуването е значително по-лесно, защото иначе сме шест човека. Но, разбира се, пътуването с цялата група, с цялото "семейство" е супер. Комбинацията от вокали, инструментите на живо и ритъмът са необикновенни и усещането по време на концерт в тази формация е уникално. Наистина. Обичам да има различни варианти на това, колко човека ще сме на даден концерт, но след 10 участия в пълен състав се надявам да направя няколко концерта във формацията "Parov Stelar Trio".

Какво те вдъхновява?

Вдъхновява ме почти всичко. Ситуации, чувства, изживявания, запознанства, времето, мойто настроение и не на последно място всекидневни случки. Можеш да намериш вдъхновение във всичко и навсякъде, все пак тук няма граници.

Вече си бил в България няколко пъти. Какво мислиш за страната ни и за твоите фенове тук?

Много се гордея да мога да ти кажа, че ние имаме невероятна публика навсякъде. Всички наши фенове са хора, които знаят как да се забавляват и да се наслаждават на себе си. Да, вече свирихме две години на фестивала Elevation и нямаме търпение да се върнем пак в България. Беше страхотно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Parov Stelar Band
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари