4Magic – щипка музикална магия на четири гласа

Момичетата пред Dnes.bg за целите и мечтите след X Factor
14 мар 2018 15:30, Александър Попов
7
4Magic – щипка музикална магия на четири гласа
Снимки: Коко Кръстев/Вирджиния рекърдс

Валентина, Елеонора, Елия и Никол. Тези четири момичета спечелиха последното издание на X Factor и станаха първата група, която стига до първото място. Вече е факт и дебютното им парче "Together (Вечерай, Радо)", с което оглавиха официалната еърплей класация за българска музика. Песента е дело на един от най-успешните румънски музикални продуценти, Monoir, с когото "Вирджиния Рекърдс" си сътрудничи от няколко години.

Ето какво споделиха младите таланти пред Dnes.bg за своите цели и мечти.

Вече отмина еуфорията след победата в X Factor. Промени ли се животът ви след тази популярност?

Стана малко по-странен с хората, които ни спират за автографи или просто да си поговорим. Когато се записахме за X Factor не сме очаквали чак толкова голямо внимание. Със сигурност сме вече доста по-заети...

Това пречи ли на ученето?

Справяме се, завършихме добре първия срок, за втория - ще видим.

Не сте очаквали голямо внимание, а готови ли сте за него?

Радваме се, че го има, кара ни да се чувстваме по-добре и ни амбицира да следваме целите си.

Каква е разликата между квартет "Магия" и 4Magic?

Квартет "Магия" бяха едни малки деца, които се изявяваха основно по конкурси, неорганизирани. Сега сме пораснали, чувстваме се като артисти, които знаят какво е голямата сцена и как да бъдем като едно цяло. Вече сме по-сплотени и дисциплинирани.

Факт е, че усетихте от тръпката на X Factor. Промени ли вашето усещане за голямата сцена?

Абсолютно и още нещо ценно научихме - да работим в екип не само помежду си, но и с други хора. На голямата сцена не зависиш само от себе си и бе важно да изградим доверие с всичко професионалисти, от които зависи представянето ни.

В надпреварата за първи път спечели група. Но пък сме ставали свидетели как след това те се разпадат, всеки поема по своя път. Има ли тази опасност при вас?

Не, защото ние сме заедно вече три години, много се обичаме и сме си много близки. А влязохме във формата като група, което е много различно от сформирането на такава в самото шоу.

Погледите се насочиха към вас след изпълнение на фолклорна песен. "Вечеряй, Радо" е и дебютната ви песен. Съзнателен избор ли е и това ли е музиката, която харесвате?

Искахме първата ни песен да е фолклорна, защото хората с това ни запомниха. В бъдеще може да запишем песен в друг стил, а защо не пак фолклорна? Харесваме различна музика и сме готови да експериментираме. Но ще градим наш стил, който се отличава.

Новата ви песен имаше премиера в над 16 държави. Смятате ли, че имате бъдеще тук или ще гоните успехи зад граница?

Ще се опитаме да се развиваме в България, но една от мечтите ни е да направим българската музика разпознаваема в чужбина. Отворени сме за работа, ще се трудим и ще доказваме, че можем повече. Много хора в България не вярват, че българска група може да успее в чужбина, но се надяваме ние да ги опровергаем.

Притеснява ли ви, че очакванията към вас ще стават все по-големи? Все пак сте на крехка възраст и този натиск може да се окаже стресиращ...

Поне засега нямаме притеснение. Все пак и ние се опитваме да изграждаме себе си и да вървим по-нагоре. Ние самите изискваме много от себе си и ще даваме всичко, за да може нашите песни да се харесват от хората. Всъщност, големите очаквания започнаха още в X Factor. Но това ни мотивира и няма как да се откажем от пътя, по който сме поели.

Да, но поне у нас, когато някой допусне грешка сме готови да го смачкаме...

Да, има го този манталитет, но няма да се даваме. Тежат не вниманието и очакванията, а доверието на хората към нас.

Коя е най-позитивната промяна след победата в X Factor?

Всичко, което ни се случва в момента. Възможността да работим с "Вирджиния рекърдс", да работим с големи професионалисти. Уникално е!

Получихте парична награда в шоуто. За какво ще я използвате?

Тези пари ще ги използваме за нашето развитие, за бъдещето. Може да ги инвестираме в песен, в клип, каквото е необходимо.  

Какво ви предстои в близко бъдеще?

Ще трябва да завършим 8 и 9 клас... Иначе ще участваме в шоуто "Нощта на звездите" на Енчо Керязов на 17 март в "Арена Армеец", където ще представим нашата нова песен. Ще се качим и на сцената във Варна на традиционното MTV парти. Надяваме се на нови песни, участия, запознанства. Искаме да организираме фен клуб, много искаме да се запознаем с хора, които ни харесват и слушат.

За финал - каква е рецептата, че пловдивчани печелят толкова музикални надпревари?

Раждат се талантливи и трудолюбиви хора. Тук е моментът да изкажем благодарността си към нашият вокален педагог Руми Иванова. От нея започна всичко и тя ни формира като група. Ще продължаваме да работим с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда. Песента е на английски, защото очевидно българският не става за нищо :).
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За нищо не стават,селяния.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази песен трябва да е бонус песен към албума им а не да е дебютна песен.Само немога да разбера кой ги излъга че с тази песен може да придобият популярност.
3
12
 
0
 
! Отговори
Нерез преди 6 години
Това е червената рокличка ... мммм ... бих си поиграл на чичко доктор.
2
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврейки.
1
10
 
8
 
! Отговори
SA преди 6 години
До вчера селски чада,днес вече имидж вкарват!