DJ Bobo: 90-те години бяха цветни и се открояват!

Музикантът пред Dnes.bg преди шоуто му в "Арена Армеец"
11 окт 2018 15:30, Александър Попов
15
DJ Bobo: 90-те години бяха цветни и се открояват!
Снимка: Keen Acts/Yes Music

Интересът към музиката от 90-те години не стихва и до днес, а едно име със сигурност изпъква - DJ Bobo. Рене Бауман, както е истинското име на швейцареца, прави големия си удар през ноември 1992 година със "Somebody Dance with Me". Следват албумите "Dance with Me" и "There is a Party", които стават хит в класациите в цяла Европа.

Последният си албум на DJ Bobo - Mystorial, излиза през 2016-та. Именно той дава името и на шоуто, с което той ще зарадва феновете си на 10 ноември в Арена Армеец. Грандиозното представление, което стои зад името Mystorial е създадено по случай 25-тата годишнина на сцена на DJ BoBo, а вестник Build го определя с една дума – феноменално.

Със съдействието на организаторите от Keen Acts и Радио Energy ви срещаме с DJ Bobo, за да си поговорим за феномена "музиката от 90-те".

Идвате с шоуто Mystorial, което в Германия обявиха за феноменално. Разкажете повече подробности за албума и самото шоу, все пак с него отбелязвате 25 години на сцената?

Ще дойдем в София с десет души на сцената, за да отпразнуваме подобаващо тази годишнина. Ще имаме страхотни костюми от турнето Mystorial и, разбира се, ще изпълним всички хитови песни. Шоуто ще бъде почти 2 часа. Нямам търпение да дойда!
 
Покорихте класациите през 90-те, но пък сте от малкото големи звезди през този период, които продължават да издават нови албуми. Кога беше по-трудно - при първия или последния албум?

И в момента даже работя върху нови песни. Забавно е, когато си музикант, защото винаги си мислиш, че най-новият ти проект ще бъде най-добрият. Затова винаги съм фокусиран върху бъдещето и това, което следва. Вероятно това е и по-добрият вариант, така човек търси развитие. Не мога да преценя кога е било по-трудно. Относно първия ми албум, винаги гледам към това време с голяма усмивка. И сега винаги пускам хитовете си и все още ги харесвам, защото виждам реакциите на публиката. Всички чакат големите хитове, а аз съм в късметлийската позиция да имам много такива. Публиката ги разпознава, хората пеят и си личи, че имат страхотни спомени с тях, което прави всеки артист изключително щастлив. 
 
Какво ви вдъхновява днес да продължавате да записвате?

Светът, пътуванията и запознанствата с нови хора. Това наистина ме вдъхновява много. 
 
Как си обяснявате големия интерес към хитовете от 90-те?

Мисля, че 90-те години ще продължат да са интересни и през следващите 20-30 години, защото има една голяма разлика между 90-те и всички останали музикални периоди. Тогава имаше значителни политически промени в целия свят. Например, Германия се обедини, Русия се отвори за света. Наистина можеше да се усети позитивната енергия и цветната музика. През 90-те нямаше интернет, което също е голяма разлика. Хората слушаха музика и говореха помежду си. След 2000-та година, всичко започна да се развива много бързо. Хората вече нямаха време и започнаха да бързат през живота. Затова смятам, че винаги ще помнят 90-те години като цветни, мелодични и като период, в който всичко беше по-енергично и някак изпълнено с надежда . 
 
С кой артист искате да направите общ проект, а досега не сте имали възможност?

Мисля, че с никого. Доволен съм от това, което съм правил. Работил съм с Майкъл Джексън, с Backstreet Boys и с всички, с които съм искал. Може би ще излезе някоя нова колаборация, никога не се знае.
 
Имате един общ проект с българската певица Ирра, имало ли е и други предложения?

Аз никога не съм виждал Ирра на живо, за съжаление. Записахме песента в студиото, но се надявам, че тя ще бъде на концерта в Арена Армеец. Не си спомням да съм имал други предложения.

И друг път сте идвали в България. Какво е впечатлението ви?

Аз съм идвал два пъти. Един път през 1994 или 1995, не съм сигурен и един път през 1997, което беше последният път, в който имахме изява в България. Винаги съм се чувствал като у дома си при вас и добре дошъл от самото начало. Мисля, че манталитетът на българския народ е много близък до моя собствен. Вие сте много отворени за чуждестранни гости и това е едно страхотно качество, което аз оценявам.

За финал - какво да очаква българската публика в "Арена Армеец"?

Както казах в началото, очаквайте всички любими хитове и много добро настроение! Това е най-важното. Идвам с трима певци, плюс бандата ми. Ще имаме видео технологии и разбира се костюмите, които винаги са били много важни за мен. Ще е страхотно шоу, чакам всички, за да се забавляваме заедно!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
мнение преди 5 години
диджей и музикант такова животно нема
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой каквото и да говори - най-хубавото диско беше от края на 70-те и началото на 80-те години. После стана - електронна музика.
12
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то още колко години ще се прави концерт посветен на 90-те. Това деситилетие отдавна не е актуално.
11
1
 
45
 
! Отговори
моето време...еххх преди 5 години
Голям е DJ Bobo!!колко спомени имам!парите бяха малко но изживяванията бяха много!морета-балкани-хижи- дискотеки....големи купони!
10
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Льольо никога не ми е харесвал като творец и музикант.
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТHE ПатриотЕС имаше и тази музика, която си спомняш (ЕВРОденс), идваше именно от него - Германия, Италия, Холандия, Великобритания, Франция...
8
0
 
26
 
! Отговори
Ъспурт преди 5 години
Помня времената когато джойнта беше левче.
7
11
 
38
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Спомням си с умиление 90те, нямаше ЕС нямаше НАТО и кравешка окупация и музиката тогава беше невероятна!
6
2
 
38
 
! Отговори
Иван11 преди 5 години
На този етап мисля, че вече може да се твърди че 90-те се отличават от другите десетилетия по доста параграфи, и не е било просто младост, и просто носталгия. Обективно музиката беше по-добра от следващото десетилетие, обективно беше позитивна и пълна с живот и креативност. Какво не беше в подем през 90-те? Да сте виждали нещо сравнимо с да кажем Масив Атак да върви по популярна телевизия или да е сред популярната музика в youtube?
5
15
 
23
 
! Отговори
До Иван11 преди 5 години
Падането на СССР донесе само тъга, не и усмивки.Горбачов беше национален предател и американска ***.
4
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бауман"Сега всичко ми е ясно.Е В Р Е И Н.
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Били сме млади. На баща ми спомените не са му толкова розови като моите.
2
1
 
51
 
! Отговори
Иван11 преди 5 години
Въпреки че в България беше икономически погром на погромите, мисля че музиката и световният оптимизъм след падането на СССР, залепиха усмивки по лицата на много хора даже и в България, но и да не забравяме, че тогава имахме надежда за близкото бъдеще.След 9/11 световното настроение замръкна и така до ден днешен.
1
3
 
69
 
! Отговори
Нестор преди 5 години
90-те бяха ЗЛАТНИ и безгрижни години, благодаря за незабравимите лета DJ BOBO !!!