Атракция, сексапил, глас... Фурорът на Елени Фурейра

Звездата от Евровизия пред Dnes.bg
19 фев 2019 14:15, Александър Попов
6

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Panik Records

Eлени Фурейра направи фурор с участието си на Евровизия, а песента й "Fuego" бързо се превърна в хит. Като се добави и атрактивното й поведение на сцената, не бе трудно да се предвиди, че кариерата й ще продължи стремглаво нагоре. Поп сензацията от Гърция разпродаде лятно турне, което премина през 20 държави, сред които Испания, Швеция, Великобритания, Румъния, Холандия, Израел, както и Гърция и Кипър.

"Fuego" продължава да се представя добре в няколко европейски класации, особено в Испания, където песента успя да оглави националния еърплей чарт на страната (APC). Сингълът регистрира 2Х платинен статус на продажби и стрийминги в Испания. Песента има над 60 милиона гледания в YouTube и над 40 милиона стрийминга в Spotify.

Фурейра представи и нова песен - "Tómame", която също за кратко време се превърна в хит.

Как се промени животът и кариерата на Фурейра след Евровизия? Ето какво сподели Елени в интервю пред Dnes.bg, направено със съдействието на "Вирджиния рекърдс".

Останахте втора на Евровизия с песента "Fuego", но успяхте в най-важното - да спечелите публиката. Как се разви вашата кариера след конкурса?

Евровизия беше чудесна възможност за мен, а второто място беше като победа. Исках да участвам в този конкурс няколко години поред, така че сбъднах една своя мечта. След изявата ми се отвориха много врати, почитателите ми се увеличиха. Направих турне в Европа, което ми даде възможност да се срещна с много чудесни и значими хора в бранша. Много съм благодарна за всичко, което се случи след Евровизия.

Мнозина ви сравниха с Бионсе и Шакира, но коя всъщност е Елени Фурейра?

Ха-ха, добър въпрос. Звучи ласкаво да те стравняват с такива големи артисти, които ме вдъхновяват през цялата ми кариера. Като изпълнител винаги се опитвам да дам 100% на сцената и да бъда честна. Обичам работата си и много се вълнувам от това, което правя. Наистина се надявам и публиката да вижда това чрез моите песни.

Реализирахте една своя мечта, каква е следващата ви цел?

Искам да продължа да правя музика, да радвам своите фенове и да се възползвам от тази чудесна възможност, която ми беше дадена чрез Евровизия. Ще бъде страхотно ако направя колаборации с изпълнители от цял свят, да се развивам като артист така, че феновете ми винаги да получават нещо ново и вълнуващо от мен.

В края на миналата година пуснахте сингъла "Tómame", в който пеете и на английски, и на испански. Защо решихте да направите двуезична песен?

Обичам да експериментирам с музиката си. Правенето на двуезична песен е нещо, което никога преди не съм правила. След любовта и подкрепата, която получих от публиката в Испания, решихме, че ще е забавно да опитаме нещо различно. Обичам испанския език, намирам го за много чувствен и подходящ за тази песен.

На Евровизия имаше десетки коментари за привлекателния ви външен вид. Според вас доколко той е важен за един артист?

За мен начинът, по който изглеждам и се обличам на сцената, е част от моето изпълнение. Обичам да експериментирам с дрехи. Най-често визията отразява настроението ми в дадения момент или по време на снимки на видеоклип. Външният вид е важен в различна степен за всеки артист, но за мен той е неделима част от всяко едно изпълнение. Представянето ми на сцена никога няма да е завършено без съответния облик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
5
 
! Отговори
pdd преди 5 години
Гъркиня? За това ли представи Кипър? Явно в Гърция не е много уважавана, заради албанският си произход...
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
крадла на бълг.песен
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
албанката фурейра от гърция
1
10
 
9
 
! Отговори
11 преди 5 години
Тъз па уфцъ квай? И на коя евровизия е била?