Графа: Кешът не е достатъчен да бъдеш голям артист

Певецът пред Dnes.bg за "Гласът на България" и сцената
25 май 2019 13:11, Александър Попов
19
Графа: Кешът не е достатъчен да бъдеш голям артист
Отборът на Графа. Снимка: bTV

През последните години Графа е един от българските певци, които обърнаха мнението за новата ни поп музика. Доказват го многобройните му концерти в цялата страна, включително и в най-големите зали в София - НДК и Арена Армеец. Прави нови песни, съвсем скоро излезе парчето в колаборация с рапъра NDOE, озаглавено "CA$H". През юни ще зарадва своите почитатели и с нов албум. В същото време носи отговорността и за млади, а и утвърдени изпълнители като техен продуцент в Монте мюзик.

"Влиза" в дома на стотици хиляди българи и като треньор в шоуто "Гласът на България", което върви в ефира на bTV и вече върви към своята финална фаза. Отборът на Графа ще се бори за приза в състав Галина Красимирова, Атанас Кателиев и Ивана Муцкова. Какво го провокира да бъде на стола в риалитито, ще успее ли някой да детронира Лечев, само кеш ли е нужен за успех на сцената - Графа пред Dnes.bg.

Вече трети сезон си треньор в Гласът на България, но видимо емоциите не намаляват. С какво може да те докосне един талант?

Най вече с изпълнението, с гласа си, с емоцията. Ако въздействието на даден изпълнител не е достатъчно, няма как да  ме спечели.

Ще успеете ли тази година да детронирате Иван Лечев и кой е гласът, който те впечатли най-много тази година?

Не мога да кажа кой е гласът, който ме впечатли най-много, тъй като има много и няма да е коректно спрямо колегите. Сигурен съм, че победителят е в моя отбор и ние ще се борим за това.

Треньорите минахте през нокаути. Как оценяваш този рунд - не е ли твърде драстичен с отпадането на толкова участници?

Този етап е по-стресов, но това е така, защото има повече очакване и напрежение не само у участниците, но и у треньорите.

През годините ставаме  свидетели на десетки обърнати столове, певци с голям потенциал, но по правило - не се реализира. Къде е грешката в системата от гледната ти точка на продуцент?

Не бих казал, че потенциалът остава нереализиран. Има доста изпълнители, които успяват. Самите ние в Монте продуцираме двама изпълнители от формата - Деница и Рафаел. И двамата имат вече няколко песни с видео клипове.

Имаме примери на популярни изпълнители, за които и четирите ви стола ще останат необърнати. Само кеша ли е важен за успех в България?

Не. Кеша няма общо с успеха. За да може да е успешен един артист, освен талант, има нужда от характер, интелигентност и ясна представа къде иска да бъде.

Кои са основните уроци, които научи в кариерата си досега?

Може би това че човек не трябва да се отказва от мечтите си и ако гориш в професията си и се трудиш може да успееш.

Какво продължава да те провокира да бъдеш на върха в родния поп?

Провокира ме музиката и това да създавам непрекъснато нова музика, да изпълнявам на живо, както и пълните концертни зали, свиренето пред публика. Това е нещото, което ме окрилява.

Ако трябва да определиш една твоя песен, която те определя - коя ще бъде?

Може би заглавната песен от "Страничен наблюдател" от новия ми албум, който ще се появи на 10 юни на музикалния пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
18
 
! Отговори
...... преди 4 години
КАк кой граф?Дракула да се плашат хората
12
1
 
20
 
! Отговори
Маестро Атанасов преди 4 години
Тепа щото и родителите му беха едни певци,, мани-мани! Карай Джони... трала-ла, и тем подобни *****
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вид певци и артисти като ,,Гафа'',се появат само по места спонсорирани с държавни лесни пари.Артисти с ,,червен'' произход са обречени на ,,свободният пазар'' и не биха оцелели.Както някои потомци на по-добри артисти,които дори имат желанието да преставляват България в Евро Парламента.
10
1
 
30
 
! Отговори
MetalShop преди 4 години
Музиката на Графа е като ремонта на Графа !
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Времето ще ги постави на място, тези новите, стари, мамини и таткови, дето нон стоп ни ги дават по телевизията.
8
0
 
29
 
! Отговори
34567 преди 4 години
На това протеже ако не са държавните и общински поръчани концерти е умрял от глад. Никой не би го слушал доброволно. Даже Веселин Маринов е по-добре.
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кешът не е достатъчен да бъдеш голям артист" - прав си, Владе, не ти е достатъчен и ти личи отдалече. Че и държи пак да си рекламира някаква песен, която го определяла..по случайност - от новия му албум, който щял да излиза еди кога си... АХАХАХ. Нали не беше важен кешът, що пак си правиш реклама, за да ти купуват албумите?!
6
0
 
28
 
! Отговори
МАН преди 4 години
АФА е най-гнусния образ на бг сцената. Такива мамини бездарници парашутисти, предизвикват закуската ми да се върне от където е дошла! Скрии се и не се показвай плъх!
5
0
 
23
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 4 години
Съгласна с номер 3.Що по-добри музиканти познавам от теб.Но нямат никой зад гърба си. Титата и Гери и Криско същите.Сравни се с Ицо Хазарта бе .И какъв ужас-нацупили се на БГ Радио че нямали награди.Детинска работа,с претенции че сте нещо
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само кеша ли е важен за ъспвх в България?Кеша няма общо с успеха.... Абе, КЕШЪТ! КешЪЪЪТТТ! Не го научихте този пълен член. Нивото е като на тия шмульовци, дето матурата по английски им била пълна с грешки. Била, ама не е. Проблемът е, че кога трябвало да четат, яли кифтята.
3
1
 
38
 
! Отговори
Неук преди 4 години
Не. Иска се да имаш мама и тати ( като теб ). Иска се да се държиш нагло и надменно в Музикалната Академия ( като теб ). Иска се да си правиш нон стоп самореклама, въпреки тоталната некадърност ( като теб ). Иска се да имаш меценат, който да дава кинти, да не говорят истината за професионалните ти качества ( като теб ). Иска се да си максимално ограничен в общата си култура, но да изглеждаш вървежен ( като теб ). Е наистина не трябват само кинти, а и гьонсуратлък ( като при теб ).
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България е достатъчно като се сетиш някоя простотия да си запишеш на лист, купуваш си инструментал и с малко обработка на гласа си записал вече летния хит.
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е, иска и да имаш връзки за обувки, "ГРАФЕ"!