„Таодос“ на Стоян Роянов от Евровизия вече има клип

Песента „Таодос“ на Стоян Роянов, станала известна на конкурса за Евровизия 2005 вече си има и клип.
29 апр 2005 14:12,
„Таодос“ на Стоян Роянов от Евровизия вече има клип

Песента „Таодос“ на Стоян Роянов, станала известна на конкурса за Евровизия 2005 вече си има и клип.

Стоян Роянов, или YA YA, както го наричат околните, се е доверил на режисьорски екип от българска музикална медия. Снимките към колоритното парче са правени в столичен бутик сред интериор от етно мебели и аксесоари.

YA YA е роден на 21 ноември 1973 г. в гр. Пловдив. Започва с уроци по китара, а по-късно завършва музикално училище в гр. Стара Загора със специалност кларинет в класа на Ангел Бонев.

През 1992 г. заминава за САЩ, за да учи кларинет и специализира в Berklee College of Music, Бостън. Престоят му в САЩ е свързан с участия в различни формациии и проекти в Ню Йорк и Бостън. През месец ноември 2004 г. YA YA решава окончателно да се прибере в България със семейството си.

Първата му сериозна изява на българската сцена е участието в конкурса за Евровизия 2005 с авторска песен – „Таодос” (музика, текст и аранжимент Стоян Роянов) – вдъхновена от Теодоси Спасов. Запознават се по време на концерт на именитият и световно признат български музикант в САЩ. С тази композиция той стигна и до финалния кръг, който се проведе на 12.02.2005г. в зала 1 на НДК и при окончателното класиране зае четвъртото място.

Очакава се клипът да е окончателно готов в средата на май.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание