Джаз, поп и рок си дават среща на фестивали в Банско

Организираме доста музикални форуми, за да увеличим потока от туристи и през летния сезон, заяви кметът на общината Александър Краваров
8 авг 2005 08:57,
Джаз, поп и рок си дават среща на фестивали в Банско
Камелия Тодорова импровизира в компанията на Марио Станчев и Сангома Еверет, снимка: Булфото

В Банско днес започва 8-ият международен джаз фестивал. Музикалната проява приключва в петък.

В първия ден от програмата публиката ще слуша Биг бенд - България, италианския китарист Марко Турко и гръцкото "Трио Балкано".

И тази година няма да мине без участието на Камелия Тодорова. В курортния град ще са и джазмени от Холандия, Германия, Белгия, Македония, Австрия, Унгария, Франция, Чехия, Сърбия и Черна гора.

Организираме доста музикални форуми, за да увеличим потока от туристи и през летния сезон, заяви кметът на общината Александър Краваров. Освен джаз музиката, банскалии и гостите им ще могат да се радват и на богата културна програма.

На 9 август стартира паралелно с джаз фестивала Арт фест "Банско-път на изкуствата". С изпълнения на етномузиканти от страната и чужбина ще бъдат представени бански традиции и обичаи.

На следващия ден идва ред на поп и рок музиканти. Сред тях са Силвия Кацарова, Тони Димитрова, група "Седем", Мариана Попова, "Фанданго", рок бандата "Еридан, "Big Mama Skandal". По време на арт феста ще се състоят етно ревю на традиционни бански носии и дизайнерско ревю на моделиерката Диана Колева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание