Освиркват милицията, входът е свободен

Любителите на по-особената музика ще имат какво да чуят този четвъртък - новата авангардна формация Slav de Hren представя албума си "Тавата" на 14 декември
13 дек 2006 16:17,

Любителите на по-особената музика ще имат какво да чуят този четвъртък. Дебютният албум “Тавата” на новата авангардна формация Slav de Hren ще бъде представен от 18.30 ч. в ритуална зала “Триадица” на бул. Витоша 15. Входът за събитието е свободен.

Според създателите на албума, 29-те композиции в него са "студен, готически, траш джаз".

Slav de Hren са двама музиканти, тясно свързани със зараждането на българския музикален underground.

Единият е Георги Маринов, създал през 80-те години заедно с Димитър Воев и Пенчо Попов експерименталната група Wozzeck and Chugra. Другият е Светослав Битраков, известен като барабанист на проекта Слав и участник в редица електронни и авангардни формации като Канон и Дилема.

Феновете, които дойдат на представянето, ще могат да видят и премиерата на два клипа от Тавата -"Drunken Hippies" и "7/8 Dance".

В първия от тях са използвани кадри от Рок фестивала в Летния театър в София през 1987 г., където публиката излиза на сцената и освирква милицията, защото
е спряла последното парче на култовите Кале – предшественик на Нова Генерация.

Във втория се появяват кадри от днешна София – почти 20 години след събитията от първия клип. Целият проект пък е осъществен с подкрепата на ePay.bg, българската система за електронни плащания.
 
Записите на Тавата започват в края на 2005 г., а звученето й определено не може да бъде характеризирано като „камерно“ – в него се долавят китари, синтезатори, пиано, цигулка, струнни и духови инструменти, хорове...

Албумът се разпространява в една обща обложка със сборника разкази "Цилиндърът на магьосника" на Светослав Битраков, а представянето в зала “Триадица” ще включва и драматизация на няколко части от разказите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание