Летни хитове без цензура

Един от хитовете на миналото лято вече е при нас, в mp3.bg; парчето се казва Summer и е на The Lames Project
12 юли 2007 15:50,
2
Летни хитове без цензура
Николай Маджаров - Файчето. Снимка: Личен архив

Един от хитовете на миналото лято вече е при нас, в mp3.bg. Сигурно се чудите защо сме толкова горди, че имаме миналогодишен хит? Ами, защото за първи път може да се свали от интернет.

При това не просто легално, но и безплатно.

Парчето се казва Summer и е на The Lames Project. То беше въртяно миналата година в радио ефира, но после бе свалено, защото част от него бе включено в реклама.

Което е малко странно - самото парче не съдържа никакви рекламни послания.

Николай Маджаров - Файчето (още известен и като DJ Kikk) каза няколко думи за историята на песента специално за mp3.bg, където вече можете да свалите The Lames Project - Summer.

Всичко за The Lame Project може да видите тук.

Парчето ви Summer не е съвсем ново. Защо решихте точно сега да го пуснете?

Парчето го направихме миналото лято и се завъртя в радио ефира. В топ 100 беше стигнало до 12-то място, но тогава никой не знаеше, че е бългaрско парче.

След като хората научиха това, започнаха да търсят откъде може да се свали. По форумите се забеляза голям интерес и затова решихме да го пуснем за свободно сваляне.

Впоследствие радиата за отказали да го въртят. Защо така?

Това е дълга история, но накратко: част от парчето беше включено в реклама на сладоледи "Делта". Докато не знаеха, че е българско, го въртяха без проблем.

След като научиха чия е песента, решиха, че няма да правят безплатна реклама на "Делта" и затова го свалиха от ефир. Точно тогава и се появи големият интерес към него.

Всъщност как точно направихте парчето?

Първоначално направихме една 30-секундна версия за рекламата, но тъй като ни хареса, решихме да го направим на цяла песен.

На нашия сайт имаме и друга версия на парчето, но тя е малко по-бавна. (версията на сайта е Long Edit, бел. авт.).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
User преди 16 години
Аз поне си го слушах още миналото лято по радио ХИТ / http://internetradio.hit.bg /.И сега май си то въртят пичовете.Успех !