Най-свежата денс музика - легално в интернет

За първи път в България се предлага чужда музика за легално сваляне, благодарение на инициативата на “Ка мюзик плюс” и mp3.bg
9 авг 2007 11:49,
Най-свежата денс музика - легално в интернет
Хитът на Дейвид Вендета "Unidos la Para Musica" озвучи лятото на 2007-а година. Снимка: moveandbe.com

За първи път потребителите в България ще имат възможността да теглят легално от интернет музика на чужди изпълнители.

Това стана възможно, след като музикална компания “Ка мюзик плюс” и уебсайтът www.mp3.bg сключиха договор за съвместна работа.

По този начин, голяма част от каталога на “Ка мюзик плюс”, вече ще бъде достъпен за легален даунлоуд от българските потребители и феновете на модерната музика.

Това е уникална за българския музикален бизнес инициатива. MP3.bg е първият български сайт, който ще продава легално лицензна музика в интернет, а “Ка мюзик” от своя страна се превръща в първата българска музикална компания, която предоставя своите парчета за платен даунлоуд.

По този начин продажбата на музика в България започва да се доближава все повече до световните стандарти в индустрията, като това е и крачка напред в борбата с пиратството на интелектуална собственост.

От  Mp3.bg коментираха: “Изключителна стъпка напред е, че феновете ще имат легална алтернатива да закупят истински дигитален сингъл със всичките му ремикси и то на много по-ниска цена - 6 лева за 10-12, че и повече песни.

Закупувайки цял албум, отново ще ви излезе по-евтино, отколкото да си го купите от магазина, да не говорим, че всичко е на един клик разстояние с мишката и отнема минута-две. ”

Според условията на Mp3.bg, плащанията могат да се извършват по три начина – чрез sms, кредитна карта, или системата e-pay. Това позволява на всеки потребител да сваля музика от интернет бързо,достъпно и  законно.

След подписването на договора, управителят на “Ка мюзик плюс” Вълчо Калудов коментира: “Ка мюзик плюс” беше първата музикална компания в България, която издаде лицензен диск. Ние бяхме и първите, които пуснахме риъл тонове (real ton) за мобилни апарати.

За нас е изключителна чест да бъдем и първите в България, които предоставят каталога си с лицензна музика за легален даунлоуд. Това е естествената крачка напред за музикалния бизнес в България, която е полезна за всички – фенове, медии, изпълнители и музикални компании”.

Освен това, някои албуми от каталога на “Ка мюзик плюс” ще бъдат предлагани ексклузивно в Mp3.bg, и дори няма да бъдат издавани на CD в България. Въпреки това, тяхната цена ще бъде доста по-ниска отколкото, ако албумът се закупи в музикален магазин.
Специално за диджеите и феновете на ремиксите ще се предлага и пакет от цели сингли, който включва всички преработки и миксове към парчето, отново на изключително изгодна цена.

Сред изпълнителите на Ка Мюзик са артисти като Моранди, Pakito, Erick E, David Vendetta, Yarabi, Alex Gaudino, Fedde Le Grant и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание