На турне с D2 и Gravity Co - Ден 1

Какво си говорят музикантите сутрин, имат ли махмурлук, кога и с кого си лягат, има ли фенки...
14 май 2008 20:23,
10
На турне с D2 и Gravity Co - Ден 1
Снимка: Любомир Брестнички

Още от малък на Киро винаги му е минавало през ума какво ли е да си на турне с голяма банда. Какво си говорят музикантите сутрин, имат ли тежък махмурлук, разхвърлят ли си стаите, кога и с кого си лягат, за какво си говорят, има ли тълпи от фенки пред хотела. Все неща, които смятам да разбера съвсем скоро.

С помощта на добри приятели се оказвам 31-ят член на екипа за турнето, което е предвождано от D2 и Gravity Co, а целта му е да се намери най-добрата училищна банда.

Макар че изпускам първите два концерта, съм твърдо решен да регистрирам присъствие на третата дата - 12 май, в Димитровград. Един от десетките български градове, в които кракът ми не е стъпвал.

Мечтата ми се сбъдва след живописно пътуване сред непозната местност в парещия ден. Навлизам в Димитровград по някакъв път със завод и комини, за който съм сигурен, че дори самите димитровградчани не подозират.

Дълго време се чудя дали това е градът, тъй като няма никаква табелка, но само след 150 метра и точно до хотела ми тя вече е факт. Вярно на нея нe пише Димитровград, а Payner Music, което обаче, знаем, е еквивалент за същото.

Аз съм настанен в стая със Сашо от Д2, който заварвам да се подстригва в банята и веднага ми разказва за предишните два дни, в които целият екип на турнето е изкарал в село Жеравна, опитвайки се да си почине.

Според равносметката, едни са си починали, но други доста са наблегнали на местните ракии. Точно в Жеравна групите си намират и чудесен събеседник, бившият заместник шеф на женския затвор в Сливен.

Коментарът на Петър от Gravity Co за ракията е следният: "Човече, пихме от ракията на времето. Изпиваш една и вече е утре".

Точно сядаме да обядваме, а наближава време за саундчек. Поръчваме омлети, които трябва да дойдат мигновено, но се бавят към 30 минути. Гого, продуцент и мениджър на Gravity Co, не издържа и става, като ми завещава неговата супа гулаш.

Коментираме как хората на сцената сигурно си говорят, че звездите закъсняват винаги нарочно, а историята е много по-проста. Всички сме забавени заради една кухня.

Боби Турбото, който е водещ на всички лайфове, пък стана мой постоянен спътник и колега в колата. Заяви, че повече няма да се качи на турбуса, тъй като седалките били сгънати под остър ъгъл и както и да бил седял на тях, нищо не помагало.

Говорейки за коли, навсякъде се разнася лафът "Не пипай джипа-а-а", със стегнат и заплашителен тон. Това, очевидно, е била закачката през първите дни на турнето, но некa поясня.

D2 пътуват с огромен джип Toyota, а Gravity Co с чисто черен Шевролет. Фразата "Не пипай джипа-а-а" се използва масово десетки пъти само до обяд. Една сутрин, в края на краищата, върху джипа бе намерена бележка "Някой е пипал джипа" и отпечатък от длан на капака , като всички заподозряха Гого от Gravity.

Накрая се добираме до даскалото, където се забавляваме искрено на Боби (Турбото, но оттук нататък ще го наричам само Боби).

За да не говоря излишно, вижте видео от двете съблекални и двата концерта, на D2 и Gravity Co в Димитровград и Кърджали. 

 


 

След като двете банди се изявяват на сцената, е ред на младежите Metal Touch, които спечелиха правото да представят училището си.

 Вижте кратката им интродукция от Боби и част от тяхното изпълнение.

 


 

Можете да си помислите, че ви поднасям, но пътят от сцената до съблекалнята е изпълнен с много трудности и препятствия.

В повечето случаи това не са имагинерни понятия, служещи за внасяне на смисъл в изречението, а съвсем реални красиви момичета, които служат идеално за внасяне на смисъл във вечерта.

Някои от музикантите не можаха да си влязат в съблекалнята почти час, а имайки предвид младостта на Дидо и Ники, голяма част от фенките им бяха връстнички.

Изключително ми бе любопитно да наблюдавам искрящите очи на момичетата, готови да дадат всичко от себе си, за да поостанат още малко с момчетата от сцената.

Всъщност, ще ви разкажа и за това, но утре. Обещавам. Вие стойте на линия и не забравяйте датите на следващите лайфове:

14 май София -  35 СОУ с групите Hype, Vice Versa, Търнокоп
15 май Враца - ПМГ "Акад.Иван Ценов" с група New Voice
16 май Монтана - ГПЧЕ "Петър Богдан" с група The Strunes

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
пред колко публика минава това "мегатурне"?
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво Киро! Много е хубаво и чакам продълженията на историята! Истински рокендрол репортаж! Много ми харесват новите D2 - много по-китарна музика и много по-добре свирят. Много ми харесва и новият певец на Gravity! Следя репортажите с интерес!
7
0
 
0
 
! Отговори
слушай момче преди 15 години
Недей да пишеш глупави репортажи ами вземи за пример твоята колежка Елена Пенева с нейния материал за филма Окото Там тя разкрива как азиатците могат да накарат европейците да напълнят гащите .Цитирам дословно .Така че учи се от този материал .Иначе твоето е само дрънканици
6
0
 
0
 
! Отговори
Фен преди 15 години
Много готин репортаж! Чакаме подобен, че и по-добър от София, Враца и Монтана!!!Много хубави хора са тези от D_2 и Gravity! ;)
5
0
 
0
 
! Отговори
УАаааааааааааааааааа преди 15 години
Киро, , жесток е материалът! Ей такива повече да има! Чете се на един дъх, а свирките на Боби Турбото остават в златния архив хъхъ
4
0
 
0
 
! Отговори
ColonelX преди 15 години
но. 3, а ти направил ли си нещо за да развиеш музикалната култура в България ... или предпочиташ да си седим и да слушаме "нещастна" музика .. нз ти как ги възприемаш но те поне правят нещо хубаво, а не само да седят и да се заяждат с всичко което не им харесва!!
3
0
 
0
 
! Отговори
S. преди 15 години
Tia 2 grupi sa nai - golemite ne6tastnici, a reporter4eto na Dnes iako e vurtial svirki na "Zvezdite"!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
haralampi преди 15 години
много ми си пие с тея агенти
1
0
 
0
 
! Отговори
Руми преди 15 години
Гравити ко са супер! Чудя се Турбото как издържа в таз културна компания! Няма дума "заклей се". Амато ва са подробности. А вие (поне, според мен) как се вписвате в орбитата на Турбото! Излезте! Нямате нужда от такена " пича!". Много ви харесвам (музиката) - сигурнно съм на възрастта на майките ви. Успех!!!!