Бащата на готик метъла: искрено и лично

Ник Холмс даде сензационно интервю за mp3.bg
15 май 2008 18:42,
11
Бащата на готик метъла: искрено и лично
Снимка: Paradise Lost

Paradise Lost не са случайна група - oт британците тръгна цяла вълна в метъла. Те винаги са експериментирали със звука си и са преминали през всякакви периоди.

По случай 20-тата годишнина на бандата момчетата издават и DVD-то "The Anatomy Of Melancholy". Ще можете да го намерите след 28 май, разпространено от Animato Music / Century Media.

Какво представлява това DVD и повече за ситуацията в бандата към днешна дата, можете да научите лично от Ник Холмс, който даде интервю специално за mp3.bg:

Здрасти Ник, как си?

Чувствам се прекрасно, благодаря!

Поводът, по който ти досаждаме, e DVD-то, което Paradise Lost ще изкара много скоро. Това ще е първият концертен албум в историята на групата, нали така?

Да, точно така е! През всички тези години така и не се стигна до live албум и мисля, че беше крайно време да го направим.

Защо обаче се наложи да чакате 20 години, все пак много банди издават такива след всяко турне?

Мисля, че нямахме време за това. През всички тези години бяхме прекалено заети в студиото, правейки нови песни и албуми. Така и не ни се отвори подходяща възможност до този момент.

Разкажи ни малко за шоуто, на което направихте записа. Беше ли с нещо по-специално или е 100% чист Paradise Lost концерт?

Общо взето избрахме готино място, където да направим концерта. Много се радваме, че шоуто беше разпродадено и стана много яко. Свирихме песни от всички периоди на бандата - включително и парчета от първия и втория албум. Гледахме да изберем песни, които знаем, че звучат много здраво на живо и като цяло може да се каже, че този албум е нещо като преглед на това, което сме сътворили през последните 20 години.

Първите албуми на бандата са доста брутални, после постепенно олеквате, за да стигнете до електронния период. Сега отново се върнахте към китарите и всеки следващ албум е по-тежък от предния. Ще затворите ли кръга с един брутален албум като Gothic (1991)?

Честно да ти кажа не знам. Не е невъзможно, но в днешно време има много банди, които правят брутална музика. Ако можем да го направим по някакъв уникален начин в стила на Paradise Lost, разбира се, че ще се заемем с тази задача. Честно казано не възнамеряваме да повтаряме нещо, нито пък да приличаме на хилядите банди, които изкарват тежки албуми. Мога да ви кажа, че следващият ни албум ще е по-тежък от последния (In Requiem 2007) или поне се надяваме да стане такъв, но това което сме си поставили за цел е, не да е тежък, а да звучи по уникален начин.

Още от Ник Холмс тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
gothic преди 15 години
Пичове, пичовеееее. Кво спорите, като не сте наясно! Истински готик са Sisters of Mercy; Fields of the Nephilim; The Mission UK. Иначе, това е доста широко понятие. На готик фестове свирят от чисто електронни груп до блек метъл такива. А ако Paradise Lost са дуум метъл, то какви са тогава My Diyng Bride или щатските дуумаджии, да речем?
9
0
 
0
 
! Отговори
Dusk преди 15 години
тук изобщо не трябва да се сравняват Хим и Парадайс...единственото общо е че едните са подгрявали на другите и сега връщат услугата..
8
0
 
0
 
! Отговори
EnsiferuM преди 15 години
Е, . то HIM , спадат към гей , готик рок :D Попринцип , без гаври , HIM са си Метъл , бягат прекалено много от рока , но има и готик рок , групи като Estatic Fear...За сведението , също така Within Temptation , са Symphonic Metal , с текстове на Готик , така че и те не са чиста работа ;)Но , определено се радвам на група като Paradise Lost :)
7
0
 
0
 
! Отговори
Proximus преди 15 години
HIM, Within Tempration... музика за всеки. Май че и готик рок има HIM точно към тях спадат
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Paradise Lost!!!
5
1
 
0
 
! Отговори
Dusk преди 15 години
първо това не е готик,имат готик период,но стилът им се води DOOM и нямат нищо общо с лигавите готенца в момента,а и бтв има разлика между готи и готик метъли само да ти кажа :) а това кой какво си слага на врата си е негова работа ;) а якия метъл според теб какъв е?linki park,slipknot,korn i soad?
4
0
 
1
 
! Отговори
готик метъл фен преди 15 години
За мен готик и дум метъла са най-добрите стилове на земята. Парадайс Лост, Крематори и много дум и готик групи поставиха ново начало в развитието на метъла.
3
1
 
0
 
! Отговори
MrHard преди 15 години
tiq gotiki motiki li kwi sa samo razwalqt imidja na qkiq metalslagat si kai6ki na wrata weeee xxax
2
0
 
0
 
! Отговори
прочети преди 15 години
Прочети материала на Елена Пенева за филма ОКОТО и ще разбереш как по нейните думи азиатците знаят как да накарат европейците да напълнят гащите Ама че стил има тая журналистка БРАВОС
1
0
 
0
 
! Отговори
dynamo преди 15 години
Nice metal baby! This is the only one music!