33 неща, които не знаеш за Red Hot Chili Peppers

Може да не си им най-големият фен, но някои неща просто трябва да ги знаеш
4 юни 2008 15:40,
9
33 неща, които не знаеш за Red Hot Chili Peppers
Снимка: сп.Blender

Това са 33 факта за "лютите чушки", които не са споменавани много - много по медиите, така че когато ги научиш, ще можеш да се гордееш пред приятелите си със свръх знания (освен ако приятелите ти не си падат по Галена, разбира се).

Ето ги и тях:

1. Антъни Кийдис (Anthony Kiedis) е бил муле за дрога на 12 г.

Кийдис е роден на 1 Ноември 1962, а родителите му се разделят, когато той е само на 3. Когато става на 12, отива да живее при баща си, познат като Блеки (Blackie), който е дребен актьор и едър търговец на дрога. Един паметен ден двамата пренасят марихуана за 30 хиляди долара. "Бяхме партньори по престъпление", казва Кийдис. "Без неговото влияние обаче, сега можеше да седя на бюро по цял ден".

2. Той също е спал с Шер в 8-и клас

Благодарение на спецификата на бизнеса си, бащата на малкия Антъни е добре познат в рок средите през 70-те. Доста често Антъни се среща с хора като Кийт Муун, Лед Цепелин, Алис Куупър и Шер. "Обикаляхме напред назад с тюркоазеното й Ферари Дино", спомня си Кийдис. Една вечер тя трябваше да се грижи за мен и заспахме заедно на леглото й. Разбира се, нямаше нищо повече от това. Ние бяхме приятели."

3. Спречкване в училищния двор събира ядрото на бандата

Училището Феърфакс Хай, есента на 1977. Кийдис, който е на 14, е прясно записан в нов клас, след като е изхвърлен от старото си училище. Там той се сприятелява с "най-невзрачното" хлапе, генийчето на класа, което също е и приятел на Флий (Flea), без обаче Кийдис да знае за това.

Един ден Флий хваща на шега приятелчето си за гушата, но е спрян от  Антъни, който казва: "Не спреш ли веднага, това ще е последното нещо, което ще ти се случи днес". Останалото е история.

4. Дори като деца, "чушките" обичат експериментите

"Мислех, че не съм съвсем редовен младеж и "лошо момче", живеейки в моето приятно предградско, среднозападно кварталче. Оказа се, че пичовете там можеха да издрусат грам кока, да пушат два джойнта, да обърнат 6 бири и след това да отидат на училище", спомня си Чад Смит

5. В началото групата започва като арт-проект

"Флий, Хилел (Словак, първият китарист на групата) и аз бяхме приятели преди да направим групата", спомня си Кийдис. "Ходехме заедно по клубове, друсахме се заедно". Но все още групата не съществувала преди техен приятел да ги покани на негова изложба да направят арт-фънк инсталация.

"Беше толкова наелектризиращо, че всички се съгласихме да повторим експеримента след седмица".

6. Можеха да се казват "Spigot Blister and the Chest Pimps"

Кийдис и компания минават през дузина ужасни имена, преди да се спрат на правилното. Измежду тях са La Leyenda Tweakers и Tony Flow and the Miraculously Majestic Masters of Mayhem. "През  90-те RHCP ми звучеше някак си детски, но днес вече ми харесва", доволен е Кийдис от избора.

7. Чорапче на пишката

Бандата дебютира за първи път на сцена в стриптийз клуб в Лос Анджелис. Разбира се, излизат чисто голи само с чорапи на онези-си-работи. Ако искате да не изглеждате като пълен идиот, който си го е мушнал в чорапче, послушайте съвета на Антъни: "Идеята е да си го пристегнете около топките, хората не могат да осъзнаят това".

8. Не ги оставяйте да ви поръчат пица

През есента на 83-а бандата наема китариста на Gang of Four Адни Гил да продуцира първия им албум. Групата обаче не харесва "захаросания поп", който прави Гил от музиката им. "Ние бяхме едни малки улични пънк боклуци", казва Кидис. "Една вечер Флий се изсра в кутия от пица и я занесе на Анди в студиото. Той остана напълно спокоен, което му прави чест".

9. Не се е*авайте с майката на Кийдис

Когато "чушките" свирят в Гранд Репидс (това е град, приятелю) на първото си турне, местен вестник пише "Ако имах син като този, бих го застрелял", което веднага е последвано от гневно писмо от майката на Кийдис в редакцията на вестника. "Майките си знаят работата", убеден е Кийдис.

10. Джордж Клинтън им дал да ловят риба в двора

Като дългогодишни P-Funk фенове, групата е направо зашеметена, когато идолът им Джордж Клинтън, се съгласява да продуцира втория им албум. И дори повече, музикантът ги кани на гости във къщата си в Детройт.

"Очаквахме да видим най-големия фънк супер герой, вместо това, той идва и казва: Момчета, виждате ли онова езерце на двора, хайде да си хванем малко закуска", споделя Кийдис.

Виж тук и останалите 23 неща, които не знаеш за Red Hot Chili Peppers

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
rhcp преди 12 години
Еее, демо заглавието ми харесваше повече .. :)))
9
0
 
2
 
! Отговори
kapau преди 12 години
За мен лично най-значимата рок група за две хилядолетия. Просто едно безсмъртно творчество.Без никакви забележки,особенно след 1999 година.Учебник,еталон как се прави музика,шоу и т.н.
8
0
 
0
 
! Отговори
Daniel преди 15 години
Бях на концерта им в Сърбия. Страшен беше .. но нямаше контакт с публиката !.. никакъвиии.. само ТУБОРГ ! :)))
7
0
 
0
 
! Отговори
rat преди 15 години
корнхолио ти си немито дългокосо създание, облечено в черно, което изпълзява от бърлогата си при всеки концерт на кварталните атракции , за да се налива с бира с водка и после да бълва стомашни сокове в детските градинки.
6
0
 
0
 
! Отговори
kornholio преди 15 години
Мноого се радвам за вас, мдааа и съм болнав и уеко луд, и си пиша щото ми кеф, Като не ви харесва си го...
5
0
 
0
 
! Отговори
pepetlika преди 15 години
Еййй писна ми от като теб!!! Защо изобщо си правиш труда да влизаш, да четеш, та и коментар да пишеш?!? След като това изобщо не те интересува? Явно защото имаш сериозни проблеми - физически ли, психически ли...
4
0
 
0
 
! Отговори
iYi преди 15 години
kornholio, ти си 'ти серсема
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някой е чел автобиографичната книжка на Кийдис, Scar Tissue, гледам. Внимателно при това...Корнхолио, ти си ***...
2
0
 
1
 
! Отговори
BLACK преди 15 години
"Доста често Антъни се среща с хора като Кийт Муун, Лед Цепелин, Алис Куупър и Шер." ...абе ей! откога Лед Цепелин е име на човек, ве??? :))))))))))
1
1
 
0
 
! Отговори
kornholio преди 15 години
Е и кво? Кой *** се интересува от тва кой кой е..... Да беха политици има смисъл от тези глупости, хората са музиканти и продават музика да ви... в ушите. Що не земете за да понапишете за политиците кво тряя да знаем... ***