Необикновен албум

След „Black Holes And Revelations”, Muse готвят нов албум
30 юни 2008 14:20,
2
Необикновен албум
Снимка: Орфей мюзик

След доста силния „Black Holes And Revelations”, Muse готвят нов албум.

Те обявиха, че вече имат идеи и няколко песни при това - преди да се приключили световното си турне, което ще продължи до август тази година.

За новата тава барабанистът Дом Хауърт сподели: „скоро започнахме да пишем песни за новия си албум, но никой не знае какво ще излезе. За момента върви добре.

Мисля, че основното е, че бяхме по пътищата толкова дълго време…албумът е за събирането ни отново заедно и за поддържането на темпото.”

Фронтменът на групата Мат Белами пък каза, че все още не е сигурен кой от записите ще остане. Едно е сигурно – бандата държи албумът да не е “конвенционален” - „Невъзможно е да се каже какво ще излезе от това.

Може да са просто албуми, възможно е да са поредица от сингли, може и да е една 50-минутна симфония. Разбирате ли какво имам предвид – никой не знае.”

Като почти всеки музикант напоследък, и Muse излязоха с мнение по албума, променил завинаги възприятията ни за разпространението - „In Rainbows” на Radiohead.

Пред английското радио 1, барабанистът на групата Дом Хауърт казва: „Няма да правим като Radiohead. Всеки черпи идеи от къде ли не и всяка група решава сама за себе си как да издава албумите си. Подкрепям това във всяко отношение.”

За своя личен избор, Muse споделиха, че албумът няма да се разпространява безплатно и че новият материал ще се издава по-скоро систематично, отколкото да се пази за създаването на цял албум, защото “увеличаването на интернет продажбите дава поле за действие, на което човек може да прави всичко.”

„Традиционният формат за издаване на CD албум вече не е първото нещо, за което средният музикален купувач или слушател ще отиде до магазина.“ - казва още Хауърт.

“Не, че сме против концепцията за издаване на албум в традиционния формат, просто светът и технологиите еволюират, представят една картина, където всеки може да прави каквото си иска и да пуска музика когато и под каквато форма предпочита. Това е много по-естествено.

Ако искаме да съберем няколко парчета, това е защото означават нещо в тяхната цялост.” - завършва той.

Новият албум най-вероятно ще бъде на пазара през 2009-та.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
лигльовци на килограм