Лош късмет за 20 000 фена на Whitesnake и Def Leppard

Техниката на двете банди закъсня заради гранични проблеми, после запра и дъжд...
5 юли 2008 15:07,
140
Лош късмет за 20 000 фена на Whitesnake и Def Leppard
Феновете, които са отишли първи, са стояли 5 часа прави до започването на първите акорди. Снимка: Васил Христов

Лош късмет споходи над 20 000 човека, които посетиха снощи концерта на Whitesnake и Def Leppard.

Шоуто започна с огромно закъснение заради проблеми на границата, а за капак и дъждът не ни прости.

Иначе всичко стартира добре - повозихме се из София на двуетажния автобус, който циркулираше между стадиона и центъра на София - вътре звучаха хитове само на двете банди, пийвахме бира, беше весело.

Към 20 часа стадионът вече беше пълен и, както бе обявено, първи на сцената излезе Тома.

Той изпълни няколко хита, като Highway To Hell на AC/ DC, Paranoid на Sabbath и I Wanna Rock на Twisted Sister.

След неговото изпълнение, организаторите съобщиха, че тировете с техника на Def Leppard и Whitesnake са били задържани на македонската граница и че концертът със сигурност ще се състои, но ще закъснее.

Минути преди това видяхме два големи тира да влизат на стадиона, така че може да се каже, че версията е потвърдена и организаторите наистина нямат вина в случая.

Колкото и трескаво да кипяха работите по сцената и по разтоварването, шоуто се забави невероятно много и Whitesnake излязоха на сцената малко преди 23 часа (а по програма трябваше да са там към 20).

Макар феновете да бяха седели прави няколко часа, всички изригнаха и се зарадваха, че се е свършило с чакането и може да се започне с куфеенето (тези на първия ред, ако са влезли при отварянето на вратите в 17 часа, значи са стърчали прави 6 часа...).

Междувременно и дъждът започна да се изсипва, с което дойде и студът.

След толкова премеждия това май не изненада никого (пък то и се очакваше да вали...).

Whitesnake не изпълниха най-големия си хит - "Crying In The Rain", макар че едва ли можеше да има по-добри условия за това...

Сетлистата на групата беше приятна смес от новите им парчета и големите хитове.

Дейвид Ковърдейл и компания спряха да свирят минути след 12, а дебютът на Def Leppard в България се състоя малко преди да изтече първия час на 5-ти юли.

Все пак, хиляди фенове са чакали този миг и останаха стоически да видят легендарната банда.

В крайна сметка, след концерта мненията са противоречиви.

Повечето фенове на рока въобще не си спомнят лошите моменти, а само минутите под музиката на двете групи.

Други помнят само дъжда, калта, студа и чакането...

Ако и ти си бил там, искрено се надяваме да си от първите. Мизерии се случват, но важното е, че концертът се състоя въпреки всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
alek преди 15 години
Тези, които си спомнят какъв ужас беше на 2рия Vader - не си спомням колко пъти го отлагаха този концерт - един ли беше, два ли бяха... Поне групите са излезли в края на крайщата - ние стояхме като сардели 4 часа, бирата даже свърши по едно време!
118
0
 
1
 
! Отговори
razocharovana преди 15 години
Ужасна мърлящина, и от от страна на road managers! В коя друга страна ще рискуват техниката да не е дошла предишния ден?не може днес Тирана, утре София- ами ако ти се спука гума на камиона или оше 100 неща, които се случват на път?Бях изумена, а песните на Снейк не можех да го разпозная от ужасния саунд и виене.Браво на Лепърд, бяха по-добри, но хората вече бяха гроги в 2 полунощ.Жалко за ентусиазма на публиката, СМЕ, ако са професионалисти, ТРЯБВАШЕ да отложат концерта за събота, при положение, че в 9 вечерта на концерта камионите пристигнаха!
117
0
 
1
 
! Отговори
fen преди 15 години
Да сте чували концерт да започва навреме??? И ако не беше забавянето на границата концертът пак нямаше да започне в определения час! Така че поне за това не се нервирайте!
116
0
 
1
 
! Отговори
Nadia преди 15 години
Vapreki dalgoto 4akane i dajda bih oti6la pak bez dori da se zamislq iz a moment.velika banda.razdadoha se horata i vapeki dajda ne sprqha da svirqt.profesionalisti.be6e neveroqtno
115
0
 
1
 
! Отговори
някоя си преди 15 години
Защо имам чувството, че за повечето от вас чакането за бира е било основния проблем? И като толкова не ви харесва в България - свят широк.Мила Nel, в България всичко се опорочава защото в България непрекъснато си намираме повод да мрънкаме за щяло и нещяло. За това, че си мръзнала и си се окъпала не са ти виновни организаторите - цИници, а дъжда. Ти нямаш ли телевизор у вас да чуеш прогнозата? Не искам да съм адвокат на никого, но на някой да му минава през ума, че Фънки не може да каже на групите кога да придвижат техниката са? Вие видяхте ли програмата на турнето: 01.07 Атина, 03.07 Тирана, 04.07 София. При такъв график и най-малкия проблем е фатален и води до закъснение. Видяхте колко време им отне да подредят техниката, а тия хора трябва и да спят, ядат и почиват от време на време. Не всичко беше перфектно, най-вече липсата на вода за пиене (дъжда не го броя:)), но какво от това. Някой по-горе беше казал - ако искате да ви е перфектно стоите си у вас. Музичката от уредбата с перфектен звук, биричката в хладилника без да чакате и без да ви вали. Истинските фенове на музиката пак са се изкефили, мрънкалниците пак ще си мрънкат за всичко. Въпреки дъжда, студа, закъснението аз пак бих отишла, пак бих се измокрила и пак бих се изкефила максимално. Останете си със здраве.
114
0
 
1
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 15 години
След концерта на мерилин Менсън се бях зарекъл, че повече няма да стъпя на концерт, организиран от СМЕ. Така като гледам, някои неща не са се променили
113
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
от толкова бързане звукът изобщо не беше настроен като хората
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е нали трябва да има и *** като теб да ходят на "невероятния" спинаджия Джордж Майкъл , дано си си изкарал чудесно с твоя идол- , а после най вероятно си посетил и невероятния лайф на някоя чалга прима със мног живо пеене на запис . Трябва да има и такива като теб да пълнят стадионите на Азис и компания .
111
0
 
1
 
! Отговори
Bobcho преди 15 години
До всички недоволни- ходете си на концерти на Анелия и Гергана! Там звукът е перфектен и има разголени какички на сцената. Вярно, че никой не пее и всичко е на запис, но който е смятал да чуе Снейк и Лепърд на концерта за пръв път- лека му пръст! Хората пяха в буря, на сцена, пълна с вода и кабели, с браждящи басове малко след началото на дъжда, в края на концерта половината светлини над сцената не свтеха, получаваше се странно ехо периодично, което явно не беше нарочно търсен ефект, и въпреки всичко тези 60 год. щоумени показаха как се излиза пред публика. Наште сукалчета могат само да си мечтаят за такова шоу.За Ковърдейл- ако някой смята, че може да пее по-добре от него да се пробва в Мюзик айдъл, само да не стигне до Ю Туб. Аз лично чух Ковърдейл да казва три пъти колко невероятно добра публика сме и как не сме като "fucking greeces". Повече от това- да ви направи метан ли искате? Мерси, предпочитем да подскача на сцена, пълна с вода и електрически кабели, по които тече ток, нежали да ми се кланя. За статистиката- операторите си зарязаха камерите много преди края на концерта, около мене имаше спящи деца, но накрая ни казаха, че сме невероятна публика, щом сме издържали на чакането, студът и дъждът и въпреки лошия звук, умората и студът пеехме с тях до последно. По-голямо признание от това Деф Лепърд и Снейк да ти кажат, че си страхтна публика- не знам?
110
0
 
0
 
! Отговори
Trance Sensation преди 15 години
Кофти ли ви е метълчета? На такива пропаднали концерти, кой нормален и уважаващ себе си човек би отишал? Само някой дългокос *** с двулитровка в ръка.
109
0
 
0
 
! Отговори
antituborg преди 15 години
Цялото "мероприятие", което не мога да нарека концерт е олицетворение на всичко, което се случва в България.Особено забавна беше антирекламата на продавачите на бира "Tuborg".Овчедушието на българина е иначе отдавна известно.
108
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
абе тия СМЕшници нема ли да се извинят поне бе слоновете!
107
0
 
0
 
! Отговори
NataliX преди 15 години
Аз бях на концерта и искам да кажа на всички вас, че въобще не са ми направили впечатление нито дъждм нито закъснение, нито нищо. Интересуваше ме само концерта. Аз съм фен на Whitesnake и чакам да ги видя 12 години (тъй като съм само на 25) и чувството, което изпитах беше неописуемо, нямам думи, нещо което ще остане в съзнанието ми за цял живот. Бях с баща си, а за него беше още по-голяма еуфория, защото той пък ги чака цял живот. Така,че приятели дъжда и закъснението нямат значение, важно е, че концерт имаше и аз бях там и сбъднах една моя мечта !
106
0
 
0
 
! Отговори
ммм преди 15 години
Да и аз бих казала, че истинските фенове си спомнят само хубавите моменти.Аз чаках Def Leppard, тяхна фенка съм.Останах до края.Вярно беше ми мнооооооого студено по едно време, но си заслужаваше.Момента в който Джо Елиът излезе на сцената за мен беше невероятен, изпълниха страрите си песни, публиката пееше с тях, просто беше неверочтно.А иначе за да сме точни беше обявено отваряне на врати в 17.00часа, но то стана в 19.00часа, начало на концерта 19.00часа, само видяхте кога почна.
105
0
 
1
 
! Отговори
rock_baby преди 15 години
какво толкова, малко дъжд и чакане, заслужаваше си заради тези величия, които имахме късмета да видим на живо, ВСИЧКИ КОИТО ПИШАТ НЕГАТИВНИ КОМЕНТАРИ ИЛИ НЕ СА БИЛИ ИЗОБЩО НА КОНЦЕРТА ИЛИ СА ПСЕВДО ФЕНОВЕ....
104
0
 
1
 
! Отговори
REI HINO преди 15 години
ТОЗИ,КОЙТО БЕШЕ КУТЦУЗА ЗА КОНЦЕРТА НА DEF LEPARD ДА НЕ СЕ ВЯСВА ХИЧ НА МЕТАЛИКА,ЗАЩОТО НЕ ЗНАМ ДАЛИ МЕ РАЗБИРА!
103
0
 
0
 
! Отговори
Bulgaria sucks преди 15 години
Не само, че щяха да ги съдят..ами и щяха да се възмутят както си му е реда..Но както и други тук отбелязват, на българина е присъщо едно странно търпение..търпение.. и колкото повече го мачкат и се гаврят с него, като че ли му става по-хубаво..Без да ги съдим, трябва да предоставят обезщетение на феновете!
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГолЕма работа! Малко по-малко шум е имало!
101
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Абе хора феновете в някоя друга нормална държава при такъв концерт 100% биха съдили организатори!SME да го духат *** ***
100
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Да започна от най важното, за да не забравя, ФЪНКИ !!! *** дебела, мазна....защо не излезе някой с мегафон пред стадиона и не обяви, че концерта ще закъснее с 3 часа ????? Защото от 20000, 10000 веднага щяха да си поискат парите обратно. 5000 нямаше да пият Туборг, защото щяха да направят добър оборот на слатинските кръчми и магазини.....Сиреч, спонсора щеше да те шиба преди мен. В едно нещо съм сигурен на 100%, повече няма да стъпя на концерт организиран от СМЕ. Утре ще ходя на Slayer. Не съм им голям фен, но знам че нещата ще бъдат изпипани от ЦОНКО !!!! Знам кога ще започне концерта. Знам че ще пия бира на корем без да чакам в километрични опашки. Знам че ще се накефя на саунда и ще получа всички тези блага които на 4-и просто нямаше кой да ми ги осигури срещу "смешните" 35 лева.