Българско поп-фолк парче покори Европа

Песента Shiki Boom Boom - смесица от поп-фолк и цигански ритми, разби чартовете в Холандия
7 юли 2008 16:10,
181
Българско поп-фолк парче покори Европа
Те покориха Холандия с парчето Shiki Boom Boom. Снимка: Ka Music

Ясно е, че у нас в повечето случаи поп-фолкът владее класациите, но когато това се случи в Европа, съвсем не е за вярване.

Фактът обаче си е факт – песента Shiki Boom Boom, съдържаща елементи от популярни наши поп-фолк мелодии и цигански ритми с български текст, разби чартовете в Холандия!

Парчето се нареди на четвърто място по продажби в страната на лалетата, като остави зад себе си новите сингли на Мадона, Рияна, Дъфи и други световни звезди.

Проектът, който седи зад хита, се казва Jody Bernal feat. Baychev и в него участват двама българи.

В песента Shiki Boom Boom поп-фолк мелодии са миксирани с някои латино ритми, а текстът е смесица от испански, английски, български и ромски език.

Тази странна музикална смесица обаче се приема доста добре от холандската публика, специалистите коментират, че звученето е екзотично, лятно и подходящо за парти.

Jody Bernal е добре познат на европейската сцена.

Роден в Колумбия, той от малък живее в Холандия и нашумя преди няколко години със серия от латино хитове. Сега той решил да направи музиката си още по-екзотична, като включи в изпълнението и двама българи – акордеонисти и певци.

Видеоклипът към песента е сниман у нас на култови дестинации в столицата – “мостът на влюбените”, пред храм-паметник “Александър Невски” и в квартал “Факултета”, където са и най-пищните сцени.

Гледай го тук:

 

 


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
the медиен ром брюкс преди 15 години
Даржа да потчертая колко мното ми хареса това ПАРЧЕ!!! Сетих се за едно време когато повращтахме в коредора на училищте и се парзалияхме по чарапи. Много милу, МИРСИ за писентта!!
159
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хванаме растройство.
158
0
 
0
 
! Отговори
Забележка към редакт преди 15 години
Искам да Ви кажа, че по правило ПОП се пише разделно. Изключения са ПОПФОЛК и ПОП-ФОЛКФЕСТ. Недопустимо е да правите такива грешки при положение, че за това Ви се плаща и аз, обикновената ученичка, да Ви поправям. Засрамете се!!!
157
0
 
0
 
! Отговори
лаки чуча преди 15 години
браво много хубава махала харесами.нека всички испалнители даси правят клиповете там/ще пробият във америка/ между друго ако не беше станала хит тази песен във холандия някой щеши ли да говори за нея и да казва да много ми хареса/ей какав народ сме/
156
0
 
0
 
! Отговори
Do 154 преди 15 години
Мен не ме е срам че съм българин. *** тия от снимката не са баш. Всички го знаят. А и на мен тук си ми е добре. Даже и такива глупости да спушам. :Р
155
0
 
0
 
! Отговори
EURO преди 15 години
abe pesenta ako be napravena ot nqkoq chalgadjiika kato Desislava i t.n vsichki shteshe da podskakate.Na men lichno mi haresa neshto kato latino parche s Ispansko svuchene otina e pesenta a takiva RASISTI KATO VOLEN SIDEROV KADETO POKAZVA ISTINSKATA BG SIGANIQ DA GO ........
154
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 15 години
А бе какъв им е проблема на всички които се срамували, че са българи от тази песен ????? Като се срамувате що стоите тук в България ????Откажете се от българско гражданство !!!!!Те ви Турция, Те ви Гърция и целия европейски съюз !!!! Ако искат да заведат дело в съда срещу тези момчета, че им уронват техният престиж и самочувствие !!!! Щом имат публика, означава, че имат някакъв успех. А вашият успех какъв е ?????
153
0
 
0
 
! Отговори
Петя преди 15 години
На мен парчето ми харесва!Шики бум-бум!Носи лятно настроение!
152
0
 
0
 
! Отговори
циганин преди 15 години
еееех, що не съм *** в Холандия
151
0
 
0
 
! Отговори
Надя преди 15 години
Аз си живея в Холандия и още не съм я чувала тази песен, но те имаха и един друг много известен ремикс с акордеон - тяхната песничка на Дядо Коледа - Samim- Heater. Няма да се учудя и ако тази почна да я чувам по клубувете. А песничката е забавна и като не знаят за какво се пее си кефи.
150
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ei tashak ,ti da ne si onq *** rapera.Deto beshe na Music Idol.Ako si ti-te e-bat kuchetata ***
149
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Predi dva se pribrah ot Ibiza i v edna ot diskotetite pone 2000 dushi se drusaha na Shiki Boom Boom :-) Za parvi pat togava chuh parcheto i dosta vreme dori ne mi se viarvashe, che e na Balgarski :-)Evala, shte iztrepem Evropata! :-)
148
0
 
0
 
! Отговори
Чук преди 15 години
"Или искате да създадем грешно впечатление в Европа, че в София карат само черни мерцедеси и златисти Бентлита?"Абе за бентлита не знам, но определено черните мерцедеси са много.
147
0
 
0
 
! Отговори
jasta13 преди 15 години
Честито да ни е! На всички българи, че представят хубавата ни родина на фона на мазни *** мутри и родният ни език, се употребява, само като допълнение на бедния ***. Това наистина е мнооого весело. Quo vadis
146
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Svaliam vi shapka, che razbihte dori i Madona :-)
145
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Zashto vse s ciganiata si se proslaviame? :(Onia den davaha po 1va nemska televizia nov BG film i pak samo za cigania stavashe vapros... puk i smisalat mu beshe pod vsiakakva kritika... a uchastvaha savremenni i izvestni BG artisti..kak puk s nishto drugo ne mojem da se predstavim pred sveta?..Jalko, mnogo jalko :(
144
0
 
0
 
! Отговори
katia преди 15 години
Изключително *** песен и не разбирам какво и е уникалното-в нашата действителност тези звуци са ежедневие.Ако на холандците им липсва екзотиката на Факултето и Столипиново да вземат да дойдат да си приберат *** и да си ги отглеждат те.Щото много говорят за правата на човека и ахкат като видят *** катун, ама като почнат да им пикаят под балконите и да си правят бараките по парковете им ще запищят.Щом са им много мили *** да си ги прибират в Холандия.
143
0
 
0
 
! Отговори
Опа преди 15 години
Песничката е много забавна
142
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво! Харесва ми, още по би ми харесало парчето ако беше сниман клипа по морето, но където няма много бетонно строителство.
141
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
Погледнете весело :) Какво толкова?? На тях са им омръзнали луксозни, префърцунени и *** поп изпълнители. Това е нещо свежо, ориенталско и различно!! Мен ме кефи песента, клипа и искренно се радвам за успеха на момчетата!!!